Cosmin Contra a dezvăluit motivul pentru care nu se poate baza pe Mitriţă

Cosmin Contra, explicaţii despre neconvocarea lui Mitriţă. De ce atacantul nu mai intră în planurile sale

01.06.2019, 21:54
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Cosmin Contra a explicat motivele pentru care nu se poate baza pe Alex Mitriţă pentru dubla cu Norvegia şi Malta din preliminariile pentru EURO 2020. Deşi a făcut parte din lotul lărgit, Mitriţă nu a mai fost păstrat de Contra. Selecţionerul României a dezvăluit că jucătorul lui New York City FC ar fi pierdut prea mult timp pe drum şi nu ar fi avut cum să ajute echipa naţională.

"Mitriţă a avut ceva probleme la echipa de club, ar fi trebuit să joace mâine la Columbus, să ajungă a doua zi la New York şi abia miercuri aici, iar joi plecăm în Norvegia. Era scos din calcule pentru Norvegia şi de aceea am preferat ca pentru această acţiune să aduc pe altcineva în loc. Există o problemă cu diferenţa de fus orar şi de aceea trebuie să ne gândim foarte bine cum ne poate ajuta la echipa naţională. La meciul cu Malta am vrut să văd alt jucător care a evoluat foarte bine în ultimul timp,"a spus Contra.

Selecţionerul a dezminţit existenţa vreunui conflict cu fostul jucător al Universităţii Craiova, deşi au existat voci care au dezvăluit că Mitriţă şi Contra au avut un schimb de replici după ce fotbalistul a fost schimbat la pauza meciului cu Suedia. 

"Eu am discutat cu el după ceea ce s-a întâmplat, am vorbit  imediat, cred că lucrurile sunt clare, atât din partea lui cât şi a mea. El ştie ce am vorbit despre ceea ce s-a întâmplat şi nu există probleme, nu există un caz Mitriţă, chiar dacă se insistă mult să existe aşa ceva," a precizat antrenorul tricolorilor.

Contra a spus că Nicolae Stanciu a depăşit episodul evadării de la Al Ahli. Mijlocaşul nu s-a mai prezentat o perioadă la antrenamentele lui Al Ahli, după ce nu și-a primit salariile aferente lunilor în care a evoluat pentru saudiți. Oficialii saudiți susțin că banii i-au fost virați în cont jucătorului român, el fiind cu salariile la zi.

"Stanciu este ok, nu l-am simţit afectat de ceea ce s-a întâmplat la club. Iată că şi în altă parte sunt jucători neplătiţi cu lunile. Peste tot se întâmplă, şi în Rusia sunt jucători neplătiţi, deşi cluburile nu duc lipsă de bani," a spus Contra.

Răzvan Marin a fost dat drept exemplu pentru ceilalţi jucători după transferul la semifinalista UEFA Champions League, Ajax. 

"Eu mi-aş dori ca jucătorii naţionalei să joace la cel mai înalt nivel, asta dă forţă naţionalei şi apoi rezultate pe viitor. Transferul lui Răzvan Marin trebuie să fie un exemplu pentru noua generaţie şi să încerce să ajungă la echipe şi mai mari şi să creăm o naţională puternică pe viitor," a declarat Cosmin Contra.

Lotul convocat de Cosmin Contra pentru următoarele două partide este:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 59/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0)

Fundași: Romario Benzar (FCSB, 15/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 34/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 35/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Iulian Cristea (FCSB, 0/0), Alin Toșca (PAOK, 15/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 CS, 9/0)

Mijlocași: Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 42/5), Dorin Rotariu (Astana, 9/1), Ciprian Deac (CFR Cluj, 19/4), Dennis Man (FCSB, 3/0), Tudor Băluță (FC Viitorul, 4/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 16/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 4/0), Dan Nistor (Dinamo, 1/0), Alexandru Maxim (Mainz, 34/3), Gheorghe Grozav (Kisvárda FC, 27/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 30/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 3/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 31/10), George Țucudean (CFR Cluj, 9/3), George Pușcaș (Palermo, 6/2)

România va juca pe 7 iunie, de la ora 21:45, în Norvegia, iar pe 10 iunie, de la aceași oră, în Malta.

Etichete: cosmin contra , nicolae stanciu , razvan marin , alex mitrita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv ”Mitriță rămâne?” Mihai Rotaru a dat răspunsul pe loc despre vedeta Universității Craiova

Cosmin Contra și Nicolae Stanciu, o nouă înfrângere în Arabia Saudită! Pe ce loc au ajuns românii

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă