Boloni și Mbokani, la Antwerp / Foto: Profimedia

Video Exclusiv Cum va încerca Boloni să transforme echipa națională

articol scris de Digi Sport
07.01.2022, 23:24
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Antrenorul Ladislau Boloni (68 de ani) are șanse mari să fie numit selecționerul României în cursul zilei de sâmbătă.

Unul dintre jucătorii care au debutat în echipa națională sub comanda lui Boloni, Paul Codrea (40 de ani), a vorbit despre revenirea tehnicianului pe banca României. Codrea a avut un discurs asemănător cu cel al lui Marius Niculae (40 de ani), alt jucător care a debutat la echipa națională în primul mandat al lui Boloni.

  • Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

Cum va încerca Boloni să transforme echipa națională: "Are altă mentalitate"

Fost mijlocaș la Genoa, Palermo sau Siena, Codrea spune că Ladislau Boloni este un antrenor strict, dar corect și foarte echilibrat. Codrea spune că Boloni impune un anumit respect în vestiar și în acest moment îl consideră cea mai bună opțiune pentru banca tehnică:

"Am debutat cu Boloni la echipa națională, îi mulțumesc că a avut încredere în mine. Ar fi o soluție foarte, foarte bună. Cred că este omul potrivit la momentul potrivit. El făcea acele trialuri cu jucătorii din Liga 1, cred că am fost la vreo trei-patru, se pot face și acum. De acolo am ajuns titulari în națională eu, Mirel Rădoi și Marius Niculae.

Mi-a plăcut simplitatea și rigurozitatea lui Boloni. Noi mergeam la hotel cu autocarul, el venea în alergare. Nu conta că ploua, că ningea, că era vânt, el alerga după autocar (râde). M-a impresionat, mi-au plăcut mult metodele lui. Era foarte strict, dar colabora bine cu jucătorii. Avea discuții individuale cu jucătorii, mai ales cu cei tineri, era un om deschis. Se vede că are altă mentalitate, este un om deschis, un om echilibrat.

E bine pentru Boloni că a mers atunci la Sporting, așa l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo. Este un antrenor strict, corect și nu îți permiți cu el glume care nu-și au locul. A demonstrat că este un antrenor valoros. Nu mi se pare un tip conflictual, nu știu ce s-a întâmplat la ultimele echipe. Mi se pare un om super echilibrat, de mare calitate", a spus Paul Codrea, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

Ladislau Boloni a fost selecționerul României în 2000

Ladislau Boloni și-a început cariera de antrenor în Franța, în 1994. Atunci, cel care agățase ghetele în cui de aproximativ doi ani a primit șansa de a antrena pe AS Nancy Lorraine.

La finalul sezonului 1999/2000, pleacă de la Nancy și este numit noul selecționer al naționalei României, unde îl înlocuiește pe Emerich Ienei. A preluat echipa înaintea debutului în preliminariile Cupei Mondiale din Coreea de Sud și Japonia 2002:

  • România bate Lituania (2-1, 1-0), Georgia (2-0) și Ungaria (2-0) și pierde partidele cu Italia (0-2, 0-3). Lasă naționala cu șanse doar la locul secund din grupă.
  • Pleacă cu două meciuri înainte de a se termina campania de calificare, înaintea partidelor cu Georgia și Ungaria, deoarece avea o ofertă financiară foarte bună de la Sporting Lisabona, în vara lui 2001.

Naționala României debutează în 2022 cu două meciuri amicale

Echipa națională de fotbal a României va juca două meciuri amicale în luna martie 2022, înaintea debutului în noua ediție a Ligii Națiunilor.

Unul dintre cele două meciuri a fost fixat pentru data de 29 martie 2022, în deplasare cu Israel, a anunțat FRF.

Adversarul și data pentru cea de-a doua partidă amicală nu au fost stabilite deocamdată.

Partidele oficiale ale României din 2022, din Liga Națiunilor, se vor disputa în lunile iunie și septembrie:

  • 4 iunie 2022: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)

Etichete: romania , frf , paul codrea , ladislau boloni , selectioner romania , liga digisport , ladislau boloni selectioner


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Veste bună pentru tricolori! România a scăpat de unul dintre cei mai puternici adversari la EURO 2024

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă