Daniel Boloca, la Frosinone / Foto: Profimedia

Daniel Boloca, noul pariu al lui Edi Iordănescu: ”Un vis devenit realitate! Sunt fericit pentru mine și părinții mei”

articol scris de Digi Sport
18.09.2022, 19:29
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Daniel Boloca (23 de ani) de la Frosinone este, poate, cel mai surprinzător nume pe care selecționerul Edi Iordănescu l-a convocat pentru ultimele două partide din Liga Națiunilor, cu Finlanda (23 septembrie, la Helsinki) și cu Bosnia-Herțegovina (26 septembrie, în Giulești).

Mijlocașul născut în Italia, la Chieri, din părinți români, s-a mai aflat în vederile foștilor selecționeri ai României, însă niciunul nu a crezut în calitățile sale, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Edi Iordănescu.

Daniel Boloca, nerăbdător să debuteze pentru naționala României

Daniel Boloca traversează o perioadă foarte bună în cariera sa, fiind considerat unul dintre cei mai valoroși mijlocași din Serie B, catalogat cel mai puternic din istorie, cu formații precum Reggina, Brescia, Bari, Genoa, Cagliari, Parma, Palermo, Venezia sau Perugia la start.

Frosinone este pe locul 3 în Serie B, cu 12 puncte adunate în primele șase runde, fiind la doar trei puncte în spatele celor de la Reggina și Brescia.

Sâmbătă, la ultima partidă din Serie B, Daniel Boloca a fost titular și intergralist în victoria obținută în fața celor de la Palermo, scor 1-0.

  • La Palermo, Ionuț Nedelcearu a fost integralist.

La finalul jocului, Daniel s-a declarat extrem de încântat de faptul că a fost convocat în premieră la echipa națională a României. Chiar dacă nu îl leagă foarte multe de fotbalul românesc, acesta a lăsat să înțeleagă că este foarte bucuros și mândru că va reprezenta țara părinților săi.

Convocarea la echipa națională? Pentru mine este un vis devenit realitate. Acestea nu sunt lucruri care se întâmplă în fiecare zi. Sunt foarte fericit atât pentru mine, cât și pentru părinții mei. (n.r. - Ce urmează pentru tine?) Săptămâna următoare o dedic trup și suflet echipei națională, apoi, când voi reveni, mă voi gândi la ce urmează”, a declarat Daniel Boloca pentru tuttofrosinone.com

Cine este Daniel Boloca

Daniel Boloca (23 de ani) s-a născut în Italia, la Chieri, localitate aflată la 10 kilometri de Torino. Are 1,85 metri înălțime și joacă pe postul de mijlocaș central.

Daniel s-a format la academia clubului Juventus Torino, însă în iulie 2016 a rămas fără contract. Așa că a mers să dea probe în Slovacia și a fost acceptat la Tatran Presov, unde nu avea să rămână decât un sezon.

Fotbalistul a fost foarte aproape să joace în România, la Viitorul Constanța (actuala Farul Constanța),  după cum a povestit primul său impresar, Giorgio Boscarato, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat

Între 2017 și 2020, Daniel Boloca a jucat în ligile inferioare din Italia, la Romanese, Pro Sesto, Francavilla și Fossano.

În noiembrie 2020, a semnat un contract cu Frosinone. În sezonul 2021-2022, mijlocașul român a fost unul dintre cei mai buni jucători pentru Frosinone, potrivit datelor InStat.

Etichete: edi iordanescu , frosinone , liga natiunilor , daniel boloca


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Cum a fost surprins Ianis Hagi alături de colegii de la Alaves: ”Prințul” n-a jucat deloc în ultimele 5 meciuri

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

Barcelona pregătește marea lovitură: starul de 85.000.000€ al lui Liverpoool! Cum s-a dat de gol jucătorul

Live Video&Score Hermannstadt - Poli Iași 0-0, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Moldovenii au avut un gol anulat

Citeşte şi

Exclusiv A fost la un pas de EURO 2024, dar acum trăiește momente grele

Veste bună pentru Edi Iordănescu: ”Are șanse să fie apt pentru EURO”

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dan Șucu îi dă replica lui Șumudică. Vrea un mare antrenor român citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”