Daniel Boloca, la singura sa apariție în naționala României / Foto: Sport Pictures

Răsturnare de situație în cazul lui Boloca. Pentru cine ar vrea să joace

articol scris de Digi Sport
25.09.2023, 15:57
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Daniel Boloca (24 de ani) poate juca din nou pentru naționala de fotbal a României! Fotbalistul lui Sassuolo ar intra din nou în vederile lui Edi Iordănescu pentru preliminariile Euro 2024., dacă e să fie reală informația dată de presa italiană.

Tricolorii urmează să dispute două meciuri importante pentru calificarea la turneul final de anul viitor. Prima partida este împotriva selecționatei Belarusului, pe 12 octombrie, în deplasare. Pentru naționala României va urma meciul cu Andorra, pe 15 octombrie, acasă.

Citește și: Daniel Boloca nu vrea să mai audă de naționala României! Ce spune despre debutul pentru reprezentativa Italiei

Edi Iordănescu îl poate lua în calcul pentru această” dublă” și pe Daniel Boloca, mijlocașul lui Sassuolo, dezvăluie jurnalistul italian Gabriele Boscgali, care susține că Boloca se va întoarce curând la naționala României. ”Totul sugerează că va reveni foarte curând”, scrie jurnalistul.

Daniel Boloca spunea că ar prefera să joace pentru Italia

Mijlocașul din Serie A declarase anerior că preferă să joace pentru reprezentativa Italiei, dacă va fi convocat. Este important de precizat că Boloca a evoluat o dată pentru România într-un meci și este eligibil pentru selecționata Italiei.

Mijlocașul a fost folosit pentru prima dată la echipa națională pe 17 noiembrie anul trecut, într-un meci amical împotriva Sloveniei, scor 1-2. Boloca s-a mai aflat pe banca de rezerve și în alte două meciuri.

Citește și: Daniel Boloca, lăudat de antrenor și de presa din Italia după Sassuolo - Juventus 4-2: ”A fost extraordinar”

Fotbalistul născut în Italia, dar care are pașaport românesc datorită părinților săi, a fost convocat în decembrie la naționala Italiei pentru un stagiu de pregătire la Coverciano. Mijlocașul a declarat la acel moment că vrea să joace în viitor pentru Squadra Azzura.

„Alegerea mea este să merg cu echipa națională a Italiei”, a declarat Boloca în urmă cu trei luni.

Prestație apreciată a lui Boloca în Serie A la Sassuolo

Daniel Boloca este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști de la Sassuolo. Internaționalul român a primit nota 7 la finalul partidei câștigată de „verzi” împotriva lui Juventus, scor 4-2.  Boloca a început partida ca titular, iar antrenorul l-a lăudat la finalul meciului.

Fotbalistul se află în lotul lui Sassuolo de la jumătatea lunii iulie. Transferul de la Frosinone a costat clubul 10 milioane de euro! Cota de piață a lui Boloca este în acest moment de 3,5 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.com.

Ce spunea Boloca în legătură cu refuzul venirii la naționala României

”Am avut o primă experiență în echipa națională a României pentru că părinții mei sunt români și am făcut-o mai mult pentru ei, dar am avut probleme cu limba pentru că nu o vorbesc și nu o înțeleg, de aceea am avut dificultăți în a mă integra.

Când am primit telefonul de la echipa națională italiană pentru stagiu, atunci s-a împlinit visul meu, ceea ce îmi doream cu adevărat, pentru că mă simt 100% italian.

M-am născut și am crescut în Chieri, iar alegerea mea este să merg cu echipa națională italiană”, a mărturisit Boloca, în cadrul unui interviu acordat celor de la ”I Neroverdi”, difuzat pe site-ul oficial al clubului.

Etichete: serie a , edi iordanescu , daniel boloca , echipa nationala de fotbal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dan Petrescu l-a descris într-un singur cuvânt pe Dan Șucu

Englezilor nu le-a venit să creadă! Ce transfer pregătește Bayern după eșecul din Champions League

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Paris! Fostul lider mondial nu a mai jucat de 54 de zile

Continuă hegemonia! A câștigat al 13-lea titlu consecutiv și o așteaptă pe FCSB în preliminariile Champions League

Citeşte şi

Jackpot! Salariu de 5 milioane de euro pentru Edi Iordănescu

Prioritatea lui Edi Iordănescu, după ce a ajuns în ultimele două luni de contract cu România

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”