Ciprian Marica / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv ”De ce mi-era frică n-am scăpat! Nu vreau o astfel de națională”. Ciprian Marica, mesaj pentru Mirel Rădoi

27.11.2019, 23:37
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Ciprian Marica a spus cu subiect și predicat că numirea lui Mirel Rădoi la naționala de seniori a României s-a făcut și pentru că cei de la Casa Fotbalului nu aveau alte soluții la îndemână. Fostul internațional a rămas surprins de faptul că Rădoi, cel care a făcut o promisiune solemnă, a acceptat prea repede propunerea și a venit chiar și cu o explicație.

În plus, Marica a mai precizat că nu a scăpat de ce se temea cel mai mult și anume reconstrucția primei reprezentative.

”Eu mă mir cum de Mirel a acceptat și a fost atât de rapid în luarea deciziei. Mă gândesc, că pe de o parte FRF i-a întins o mână lui Mirel Rădoi când l-a pus selecționer la naționala sub 21, totuși neavând un background care să-l recomande, avea 5 luni la FCSB. Și poate că Mirel s-a simțit oarecum dator și acum a zis să întoarcă gestul

E adevărat, în viața unui antrenor, rareori se opresc astfel de trenuri și trebuie să te urci. Și sunt mulți antrenori mult mai titrați care nu au avut șansa lui Mirel Rădoi, cum ar fi spre exemplu, Ioan Andone, cu campionate câștigate, cu prezențe  în Champions League”, a spus Marica, prezent în studioul emisiunii Digi Sport Special.

Ciprian Marica, mesaj tranșant pentru Mirel Rădoi: ”Și Contra a construit doi ani și ce am obținut?”

În plus, Marica se teme că procesul de reconstrucție al echipei naționale va continua, mai ales acum cu Rădoi, cel care-i știe cel mai bine pe jucătorii de la U21. ”Nu mă așteptam ca Rădoi să-și asume această responsabilitate. De ce mi-era frică, nu am scăpat și e vorba de construcție! La echipa națională nu vreau să văd construcție, ci rezultate.

Nu vreau să văd o astfel de națională, care se formează din mers. Și Contra a construit și ce am obținut în doi ani?

Ne bucurăm că adoptăm jucători de la sub 21, dar nu vedem un schelet al naționalei, o idee clară cu care să se meargă de la juniori până la echipa mare, am văzut enșpe mii de sisteme de joc și văd că se merge în continare pe ideea de construcție”, și-a continuat Marica manifestul.

Ciprian Marica: ”La națională trebuie să joace cei mai în formă jucători, nu în funcție de inteligență sau de rezultatele de la școală!”

Actualul finanțator al celor de la Farul a mai spus și că a venit clipa ca la prima reprezentativă să evolueze doar cei mai în formă jucători, indiferent de vârsta lor.

”Ca suporter al echipei naționale, vreau să văd o națională cu cei mai în formă și cei mai buni jucători, indiferent de vârstă, capacitățile de inteligență și rezultatele lui la școală. Antrenorul trebuie să fie inspirat în alegerile pe care le face.

Un antrenor, când va avea timp să construiască? În alea trei zile, dinainte de meci, construiești? Mirel Rădoi se va lovi de tranziția de care s-a tot vorbit. Nu e obligatoriu să-i aducem pe toți de la U21. Doar pe cei care merită, nu pe toți. Mi se pare prea mult. Am avut 6-7 jucători la echipa mare și am arătat rău”, a mai spus Marica. 

Etichete: ciprian marica , mirel radoi , selectioner romania , mirel radoi selectioner romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

OUT până în 2025! Lovitura primită de Barcelona și un alt club în același timp

Exclusiv ”Și-a achitat Reghecampf datoria de 300.000 de euro?”. Rotaru a spus câți bani a recuperat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

Citeşte şi

Conducerea Farului a reacționat, după ce a aflat de planurile lui Gigi Becali

Ciprian Marica ”i-a cântat prohodul” lui Dinamo

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă