Victor Pițurcă, în studioul Digi Sport / Foto: Captură Digi Sport

"De ce nu ați fost pe lista posibililor selecționeri?" Victor Pițurcă n-a stat deloc pe gânduri și a răspuns cu o ironie

articol scris de Digi Sport
25.02.2022, 08:52
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Fostul antrenor al echipei naţionale, Victor Piţurcă, a afirmat, referitor la absenţa sa de pe lista Federaţiei Române de Fotbal cu posibili selecţioneri, dinaintea numirii lui Edward Iordănescu în acest post, că "persoanele din conducerea FRF ştiu că nu este bun şi a obţinut calificări la turneele finale din întâmplare".

Victor Pițurcă, ironic: "N-am fost pe lista posibililor selecționeri pentru că nu sunt bun"

"Simplu, pentru că nu sunt bun. Calificările obţinute de mine au fost o întâmplare, cred că s-a întâmplat şi oamenii care conduc acum fotbalul ştiu asta", a declarat, ironic, Piţurcă la stadionul Steaua.

Referitor la numirea lui Edward Iordănescu în postul de selecţioner, Piţurcă a spus că acesta ar trebui susţinut şi că speră să aibă succes la echipa naţională.

"Cui îi mai arde acum de echipa naţională? Există un entuziasm, e un antrenor tânăr... Sper să reuşească, trebuie să fim toţi alături de el. Trebuie ajutat, e tânăr, depinde doar de el. Îl are şi pe tatăl lui în spate, care are o experienţă fantastică, şi sper să reuşească", a completat fostul selecţioner.

Victor Piţurcă a comentat şi situaţia financiară precară a unor cluburi din fotbalul românesc, precum Gaz Metan Mediaş, Academica Clinceni sau Dinamo: "Pe cine interesează situaţia financiară a cluburilor din România? Au trecut ani de la Revoluţie, lucrurile merg în jos, practic în ţara noastră noi nu prea mai avem mare lucru. Mă refer la tot ce exista înainte de Revoluţie. Văd acum cu acest război că suntem apăraţi de americani. Dar noi, românii, nu avem armata noastră, nu ar trebui să avem armata noastră? Ne-au rămas foarte puţine, iar sportul este undeva jos, nu se dă importanţă. Politicul a pătruns în fotbal şi este destul de greu".

Victor Pițurcă, 3 mandate la echipa națională și două calificări la Campionatul European

După plecarea lui Mirel Rădoi, care a ratat calificarea la Cupa Mondială din acest an, conducerea Federaţiei Române de Fotbal l-a numit pe Edward Iordănescu selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, după ce anterior propusese această funcţie tehnicienilor Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu şi Ladislau Boloni.

În vârstă de 65 de ani, Victor Piţurcă a obţinut două calificări la Campionatul European în cele trei mandate pe care le-a avut la conducerea tehnică a echipei naţionale. La preluarea conducerii federaţiei de către Răzvan Burleanu, în 2014, Victor Piţurcă era selecţionerul României, însă la scurt timp a convenit cu noua administraţie rezilierea contractului.

Victor Piţurcă a participat, joi, la stadionul din Bulevardul Ghencea, la aniversarea a 35 de ani de la câştigarea Supercupei Europei de către Steaua Bucureşti, la 24 februarie 1987.

Evenimentul, la care au participat foşti componenţi ai echipei Steaua, a avut loc într-un cadrul restrâns, în una dintre sălile stadionului Steaua.

Comandatul CSA Steaua, Răzvan Bichir, le-a înmânat componenţilor echipei Steaua care au câştigat Supercupa Europei, învingând Dinamo Kiev cu scorul de 1-0, o plachetă şi un tricou omagial.

La eveniment au participat foştii jucători Tudorel Stoica, Anghel Iordănescu, Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă, Mihail Majearu, Gavril Pele Balint, Toma Ivan şi Ioan Kramer.

Etichete: victor piturca , edi iordanescu , selectioner romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fotbalistul dorit de Gigi Becali ar fi perfect pentru FCSB: ”E top! Își poate arăta calitățile mai bine acolo”

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

Video Calificare ”miraculoasă”! A pierdut turul la 9 goluri, dar a reușit ”remontada” și va juca în Final Four

A fost desemnat cel mai bun jucător al anului: ”Sunt foarte mândru”

Citeşte şi

”Ce părere aveți de antrenorul de la FCSB?” Victor Pițurcă a dat răspunsul în patru cuvinte

500.000€ nu l-au ținut pe loc pe Victor Pițurcă! Antrenorul a spus totul acum: ”Puteam să-mi cer salariul pe trei ani”

PEROZPovești de dragoste ca-n filme. 8 cupluri care au rezistat la Hollywood și secretele relațiilor lor

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună