Ianis Hagi la echipa naționala

Exclusiv ”De ce spui, ’probabil că va intra’? N-a fost luat ca să care mingile!”. Hagi vrea ca Ianis să joace cu Suedia

23.03.2019, 00:07
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Gică Hagi (54 de ani) este convins că Ianis Hagi (20 de ani) trebuie să joace în prima reprezentativă contra Suediei. Managerul tehnic al celor de la Viitorul susține că băiatul său este cel mai bun ”decar” din România, și-l contrazice astfel pe Gigi Becali, care-l punea pe această poziție pe Florin Tănase (24 de ani). 

”N-a demonstrat că merită, de ce spui ’probabil că va intra’? El a demonstrat că e în formă, poate e cel mai în forma decar din România, chiar dacă și Gigi (n.r. - Gigi Becali) a zis același lucru de Tase (n.r. - Florin Tănase), dar în meciul cu Steaua, el a fost cel mai în formă. Dacă nu, rămânea la U21 și juca acolo! Dar, dacă a fost promovat, nu e acolo doar ca să care mingile”, a spus Gică Hagi, prezent în studioul emisiunii ”Digi Sport Special”, iritat puțin de întrebarea moderatorului.

Chestionat ce așteptări are de la Ianis, ca jucător al echipei naționale, ”Regele” a replicat: ”Aștept să intre și să-și facă rolul de decar, să fie cel mai bun, să dea ultima pasă, să creeze și să facă asta și la viitoarea sa echipă.
Cred că Ianis e pregătit să facă pasul spre altă echipă. E singurul jucător sub 21 ani, care este căpitan și care are și personalitate. Și-a dus echipa în play-off doi ani la rând, în condițiile în care nu are jucători cu personalitate în spate, cum se întâmplă la alte echipe.”.

Gică Hagi: ”Ianis e mult mai matur, s-a consolidat!”

Gică Hagi, care crede că România poate ajunge numărul 1 și la fotbal, a spus că a avut mare încredere în Ianis datorită calităților sale, și nu pentru că este băiatul său. ”Nu-l mai comparați cu mine. El este căpitan de la 16 ani, eu am ajuns abia la 22! Ianis a reușit pentru că pe margine a avut un manager care a crezut în el, cum a crezut și Mircea Lucescu în mine. Nea Mircea m-a luat de la juniori și m-a băgat direct titular, pentru că a avut viziune, pentru că a crezut.

Revenind la Ianis, anul trecut, el și cu Mitriță au fost cei mai buni! Ianis s-a consolidat, e mult mai matur, are personalitate, are 20 de ani”, a mai spus Hagi.

Meciul Suedia - România, primul din preliminariile pentru Euro 2020, se va disputa la Stockholm, sâmbătă, 23 martie, de la ora 19:00 și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Gică Hagi a mai precizat și cum a venit Ianis de la Fiorentina, dar și de ce i-a schimbat postul din teren.

”Înainte juca în bandă, l-am obișnuit ca atacant în bandă, dar nu avea ritmul de joc. Nu avea kilometri să alerge mult, de aceea avea cârcei prin minutul 50. Stătea bine fizic, era dezvoltat, și forță și viteză. Perfect l-a făcut Fiorentina, dar nu avea ritmul jocului, nu avea tempo, cum se spune. 

Dar, acum îl văd că stă bine, aleargă cam între 10 și 11 kilometri pe meci, ceea ce e bine pentru un decar. Așa că am decis să vină în mijloc. I-am spus că trebuie să creeze, să construiască fotbal. Și cred că în ultimele două meciuri s-a văzut. Noi jucăm 4312. El este un fel de 9 fals, dar este decar”, a mai spus Hagi.

Gică Hagi: ”Am cel mai bun mijloc din Liga 1!”

”Regele” este mândru de mijlocașii săi, despre care susține că sunt cei mai buni din Liga 1

Ăsta este stilul nostru. Anul trecut am jucat cu Eric și cu Țucudean și Chițu. Depinde de moment, de jucătorii pe care-i ai, depinde și ce îți cere decarul. Echipa are nevoie de niște lucruri și eu am simțit că echipa are nevoie de creație. Și atunci mi-am zis că trebuie să produc ceva prin care să-mi scot adversarul din joc și să merg pe jocul meu mai mult. L-am coborât și pe Lyes Houri în mijloc, pe Vână l-am tras pe postul lui.

Am cei mai buni mijlocași din România. Sunt Băluță și Lyes care pasează foarte bine, mai e Vână, care aleargă 12-13 kilometri, Ianis aleargă la fel”, a mai spus Hagi, la Digi Sport.

Etichete: gica hagi , cosmin contra , ianis hagi , lot romania , preliminarii euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Peste 40.000 de bilete, în 17 ore! Va spulbera FCSB recordul la meciul în care va celebra titlul?

Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei

După ce a câștigat titlul cu FCSB, Siyabonga Ngezana a spus lucrurilor pe nume: ”A fost primul șoc”

5.000.000€ pentru Dan Petrescu la CFR Cluj!

Citeşte şi

Alertă la Farul! Gică Hagi are 3 jucători accidentați înainte de meciurile decisive pentru locul 2

Premierul Marcel Ciolacu a aprobat construirea a două stadioane. Prețul: 175.000.000€

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”