Dennis Man și Florinel Coman, în tricoul celor de la FCSB / Foto: Sport Pictures

Dennis Man și Florinel Coman, în prim-plan! Cifrele celor doi au fost analizate în străinătate

articol scris de Digi Sport
27.12.2023, 08:03
  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

Dennis Man (25 de ani) și Florinel Coman (25 de ani) traversează momente foarte bune, iar cei doi internaționali români au cifre impresionante pentru Parma, respectiv FCSB.

Așteptări mari de la Dennis Man și Florinel Coman

Evoluțiile celor doi le-au atras atenția specialiștilor de la Pro Future Star, o publicație care se ocupă de statistici și analize în fotbal. Atât Dennis Man, cât și Florinel Coman au fost evidențiați datorită cifrelor din actualul sezon, iar aceștia sunt așteptaț să "explodeze" la EURO 2024 pentru naționala României.

"Statisticile lui Dennis Man (25, RW) pentru Parma Calcio în acest sezon și ale lui Florinel Coman (25, LW) pentru FCSB. Dacă vor continua așa, România va avea două extreme în formă pentru EURO 2024. Să sperăm că nu se vor accidenta. Ambii au un potențial bun pentru viitor", au notat specialiștii.

Florinel Coman, propus de scoțieni la Rangers

Aflat din vara anului 2017 la FCSB, Florinel Coman speră la un transfer în străinătate în viitorul apropiat. Orice club poate pune mâna pe atacantul roș-albaștrilor, în schimbul sumei de 5 milioane de euro, atât cât este clauza de reziliere stabilită de Gigi Becali.

Evoluțiile lui Florinel Coman au atras atenția în Scoția, iar jurnaliștii britanici l-au propus pe "Mbappe de România" la Rangers, clubul la care este legitimat și Ianis Hagi.

  • Florinel Coman are 10 goluri și 9 pase decisive în cele 23 de meciuri jucate în stagiunea curentă pentru FCSB

"Internaționalul român este un jucător de picior drept, care evoluează ca extremă stângă, iar anterior a fost în atenția lui Manchester City. E într-o formă grozavă în actualul sezon. Ar putea fi el răspunsul pentru probleme lui Rangers?

Coman a devenit recent și o piesă importantă din angrenajul echipei naționale a României. Creativitatea lui și tehnica pe care o are cu mingea la picior sunt factorii cheie pentru forma sa recentă.

La nivel de club a strălucit cu adevărat în acest sezon. În 19 meciuri din Superliga (17 ca titular) a marcat 9 goluri și a oferit 8 pase decisive. Are în medie un gol la 163 de minute și o contribuție la un gol la fiecare 86 de minute. Și-a adus contribuția la goluri cel puțin o dată în fiecare meci pe parcursul acestui sezon, ceea ce este incredibil.

Spre deosebire de extremele lui Rangers din ultima vreme, Coman este un jucător căruia îi place foarte mult să șuteze de la distanță. A șutat în total de 32 de ori din afara careului și a marcat de 3 ori, două dintre goluri fiind din lovituri libere. Are o tehnică excelentă, dar deciziile pe care le ia când vine vorba de șuturi i-ar putea frustra uneori pe fani.

Coman este la fel de eficient și în ceea ce privește servirea coechipierior. Are deja 8 pase decisive și o medie de 1,8 șanse create la fiecare 90 de minute. Este un mare fan al paselor în spatele apărării, așa că orice echipă cu jucători care aleargă ar putea beneficia de acest lucru.

Abilitatea lui de a controla mingea, așa cum am menționat anterior, este una de top. Are o medie de 2,6 driblinguri încercate la fiecare 90 de minute și o rată de succes de 60%. Îi place să tragă fundașii spre interior pentru a intra pe piciorul drept, însă nu este complet dependent de dreptul.

Rapiditatea lui pe spațiile mici i-a adus și două penalty-uri lui FCSB în acest sezon. Este genul de extremă care poate încânta, dar și să frustreze fanii. Cu cât va mai căpăta experiență, cu atât va deveni mai bun în pasarea mingii la momentul potrivit. 

Coman nu se ferește nici să își aducă aportul pe faza defensivă. Are o medie a recuperărilor de 0,9 mingi în ultima treime și 3,6 recuperări (n.r - pe tot terenul) la fiecare 90 de minute. Are și cifre impresionante la capitolul dueluri - 53% dintre cele de la sol fiind câștigate.

Florinel Coman este un talent de-a dreptul impresionant, cu un profil bun. Ar fi puțin mai scump decât jucătorii pe care i-am propus în trecut, dar cu siguranță ar fi o investiție bună. Cred că ar fi un transfer briliant", a scris The Rangers Journal.

Etichete: echipa nationala , florinel coman , dennis man


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era a unui pacient cu septicemie”

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat, miercuri, că actorul Florin Piersic avea septicemie atunci când s-a internat în unitatea medicală. Potrivit acestuia, trebuiau îndepărtate proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

News Alert Primele declarații date de Mircea Lucescu la ieșirea de la întâlnirea cu Șucu și Copos

Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!

Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Real Madrid - Bayern Munchen 0-0, ACUM, la DGS 1. La acest scor, meciul se decide în prelungiri

Exclusiv Vești bune pentru Olimpiu Moruțan! Giovanni Becali a dezvăluit când s-ar putea întoarce pe teren

Video ”Zidul” Manuer Neuer, parade de senzație în Real Madrid - Bayern: ”Excepțional din nou!”

Fotbalistul scos de pe teren după doar 26 de minute din Real Madrid - Bayern Munchen

Citeşte şi

Exclusiv Marcel Răducanu a fost întrebat despre transferul lui Dennis Man la Borussia Dortmund

Cu un an înainte să-i expire contractul cu Parma, Valentin Mihăilă a făcut anunțul

PEROZShakira, îndrăzneață într-o rochie albă tare decupată, la petrecerea de după Met Gala. A defilat ca pe podiumul de modă

FILM NOWA renunțat la rochia elegantă de la Met Gala pentru o fustă total transparentă, un maiou scurt și pantofi sport. Soția lui Matt Damon, mama a 4 copii, în formă maximă la 47 de ani

The Sun anunță că legendarul antrenor e la un pas să semneze cu Rapid! Lovitura lui Șucu a ajuns în ziarele din Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum a refuzat antrenorul care a promovat cu Gloria Buzău două oferte din prima ligă. Promovarea s-a jucat cu Marcel Ciolacu în tribună citeşte ştirea pe ziare.com

Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”