Dorinel Munteanu / Foto: captură Digi Sport

Video Exclusiv Dorinel Munteanu: ”Nu e posibil ca Ianis Hagi să iasă campion și să nu fie titular la națională meci de meci”

articol scris de Digi Sport
09.04.2022, 15:11
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Dorinel Munteanu (53 de ani), recordmanul de selecții de la echipa națională (134), perioadă în care a marcat 16 goluri, atacă modul în care s-a desfășurat activitatea la echipa națională în precedentul mandat al lui Mirel Rădoi (40 de ani).

Dorinel Munteanu, nemulțumit: ”Nu e posibil ca Ianis Hagi să iasă campion și să nu fie titular la națională meci de meci”

”Munti”, acum antrenor la Oțelul, echipă alături de care a produs o uriașă surpriză  și câștigat titlul în 2011, dă exemple concrete despre ce nu s-a făcut bine la prima reprezentativă. Totul, într-un interviu exclusiv acordat pentru Digi Sport.

”Am și eu câțiva ani de antrenorat, dar și performanțe la echipe nu de top, dar formate, unde a câștigat grupul, cum a fost la Oțelul, când am luat titlul. Important este mesajul pe care-l transmiți.

Vă dau un exemplu. Răzvan Marin, pe care-l simpatizez, și care este un urmaș de-al meu, dacă pot spune așa, o dată îl folosești, o dată nu-l folosești, o dată îl folosești cu trei mijlocași. El, în Italia joacă doi mijlocași defensivi. Un număr 6 și un număr 8. Lasă-l să joace acolo. Găsește alți jucători pe lângă el. Mihăilă, Dennis Man sau Ianis Hagi. 

Nu e posibil ca Ianis Hagi să iasă campion în Scoția cu FC Rangers și să nu joace meci de meci titular la echipa națională. Nu văd logica.

Mi-aș dori ca noul antrenor să-și formeze un grup de maximum 30 de jucători pe care să-i ruleze.”, a spus Dorinel, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Dorinel Munteanu: ”Mulți dintre noi vrem să filosofăm fotbalul”

Antrenorul crede că nu aria de selecție din România este problema numărul unu din fotbalul nostru în acest moment.

”Toată lumea râde de Petrescu sau de mine, pentru meciurile în care câștigam doar cu 1-0. Mulți dintre noi vrem să filosofăm fotbalul, mă refer la unii dintre colegii mei, dar ca să joci spectaculos ai nevoie și de fotbaliști pe măsură, trebuie sa investesti milioane de euro.

 Nu aria de selecție e problema”, a mai spus Dorinel Munteanu, la Digi Sport.

Acesta nu este primul mandat al lui Dorinel Munteanu la Oțelul Galați. În perioada iulie 2009 – august 2012, antrenorul a obținut cea mai mare performanță din istoria clubului, câștigarea campionatului din 2011.

De asemenea, cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică, Oțelul a cucerit și Supercupa României și a jucat în grupele Champions League, unde a înregistrat șase înfrângeri, câte două cu FC Basel, Benfica și Manchester United.

Etichete: dorinel munteanu , edi iordanescu , ianis hagi , mirel radoi , meciuri romania , razvan marin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Dorinel Munteanu a explicat cum a reușit FCSB să câștige titlul în SuperLiga

Foto Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”