Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv Edi Iordănescu a lămurit situația lui Andrei Ivan! De ce a lipsit fotbalistul de la ultimele două meciuri ale României

articol scris de Digi Sport
12.07.2022, 10:19
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Andrei Ivan (25 de ani) nu a fost inclus în lot la ultimele două jocuri ale României și s-a vorbit chiar despre un conflict între selecționer și jucătorul Universității Craiova.

Fotbalistul oltenilor a fost integralist pentru România în partida tur cu Muntenegru, pierdută 0-2, iar la al doilea joc din cadrul acestei acțiuni, 0-1 în Bosnia, a jucat 17 minute, urmând ca la duelurile cu Finlanda și returul cu Muntenegru să privească meciul din tribune.

Edi Iordănescu a lămurit situația lui Andrei Ivan! De ce a lipsit fotbalistul de la ultimele două meciuri ale României

La puțină vreme după ce Mihai Rotaru a spus că Andrei Ivan nu a avut nicio problemă medicală și nu i s-a comunicat de ce nu face parte din lotul României pentru ultimele două partide din luna iunie, Edi Iordănescu a răspuns imediat. Actualul selecționer a explicat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat cu atacantul Universității Craiova la lot și a spus că absența lui Ivan s-a produs dintr-un motiv întemeiat.

"Eu nu trebuie să mă justific la nimeni. Ivan a jucat în februarie în ambele meciuri. Acum, a intrat primul meci titular și al doilea pe parcurs. A fost o recomandare din partea doctorului echipei naționale și a jucătorului că este o problemă musculară. Puteți verifica, el a ieșit din procesul de pregătire. Ivan e un jucător în care eu cred și se va mai regăsi în viitor în lot. Lucrurile pe care le spun sunt verificabile. El a ieșit din procesul de pregătire pentru că a existat o accidentare.

El a continuat să facă pregătirea alături de noi prima dată când a mai acuzat asemenea probleme, la insistențele mele, mai ales că nu exista o posibilitate de agravare a problemelor. La recomandarea doctorului și solicitarea sa el a ieșit din procesul de pregătire. Noi, eu și staff-ul meu, am plecat pe ideea de a miza pe jucătorii care sunt sută la sută apți. Cred că am demonstrat că sunt suficient de matur de-a lungul timpului că pot discuta. Stau la dispoziția oricui din fotbalul românesc pentru a discuta și a clarifica situația.

Un singur apel și rezolvam problema. Nu se pune problema să afle jucătorii de pe rețelele sociale că nu a fost în lot. La ora 12 noaptea înainte de meci noi trebuie să anunțăm oficial jucătorii aflați pe listă. E adevărat că încercăm să nu spunem din timp, pentru că altfel se deconectează dacă află că nu sunt în lot. Înainte de primele 3 jocuri noi am făcut antrenament suplimentar cu cei care nu au intrat în lot. Fiind chiar înainte de vacanță ultima partidă, nu am mai făcut acest antrenament, deci practic nu a mai existat această comunicare directă", a spus Edi Iordănescu la Fotbal Club.

Mihai Rotaru l-a acuzat pe Edi Iordănescu că favorizează jucătorii FCSB-ului”: ”De ce l-ai mai băgat pe Popescu?”

Întrebat despre situația de la națională a lui Ivan, Mihai Rotaru, acționarul majoritar al Universității Craiova, a avut acuzații grave la adresa selecționerului Edi Iordănescu. Rotaru spune că Ivan nu era accidentat la ultimul meci al echipei naționale, dar a fost trimis în tribună. Mai mult, patronul oltenilor spune că, în contextul în care în lotul echipei apăreau trei portaru, Edi Iordănescu a lăsat în tribună trei jucători ai Universității Craiova.

În plus, Rotaru crede că Edi Iordănescu îi favorizează pe jucătorii de la FCSB. Acesta a explicat că selecționerul l-a informat personal pe Darius Olaru că îl va lăsa în afara lotului, în timp ce Andrei Ivan a aflat de pe rețelele sociale.

Au fost trei portari în lot la ultimul meci al echipei naționale și trei jucători ai Universității Craiova în tribună. Am văzut că Iordănescu nu vrea să se compromită la națională. Ar fi mai bine să nu compromită naționala.

Becali l-a târât peste tot pe Edi Iordănescu că nu îl bagă pe Popescu. A fost titular meciul următor. După meci, a declarat că trebuie să mai avem răbdare. Atunci, de ce l-ai mai băgat pe Popescu? Și-a încordat mușchii, Andrei Ivan, Crețu și Mitriță, în tribună. Mi-a spus Ivan că înainte de ultimul meci, a venit cineva și i-a spus că nu se știe dacă va fi titular sau dacă va intra pe parcurs.

A aflat de pe Facebook că e în afara lotului. Cu Darius Olaru, când a fost în afara lotului, Edi Iordănescu a discutat personal cu el. Am auzit că l-a lăsat pe Ivan din superstiție în tribună pentru că România a câștigat meciul când el a fost accidentat și nu a jucat”, a declarat Mihai Rotaru la emisiunea Fotbal Club.

Etichete: romania , edi iordanescu , mihai rotaru , andrei ivan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”

Oficial Vestea primită de România: UEFA a luat decizia înainte de EURO 2024

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”