Edi Iordănescu, la Digi Sport Special / Foto: Digi Sport

News Alert Edi Iordănescu a fost la sediul FRF și a discutat preluarea echipei naționale a Românei

articol scris de Digi Sport
18.01.2022, 13:58
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Marți, 18 ianuarie, în jurul prânzului, Edi Iordănescu (43 de ani) s-a întâlnit cu șefii FRF, la Casa Fotbalului, acolo unde a negociat preluarea echipei naționale a României.

Edi Iordănescu a negociat preluarea naționalei

Rămas liber de contract după despărțirea de FCSB, Iordănescu jr. a avut mai multe discuții cu echipe din Golf, pe care le-a abandonat, în ciuda faptului că oferta financiară era una foarte bună. Azi, antrenorul a mers la sediul FRF pentru a discuta posibilitatea de a deveni selecționer, scrie Fanatik.

Tehnicianul a fost mult mai încântat de perspectiva de a prelua echipa națională a României, rămasă fără selecționer, după plecarea lui Mirel Rădoi, la finalul preliminariilor pentru CM 2022.

Aceasta este prima întâlnire "la vedere" între Edi Iordănescu și oficialii FRF, semn că fiul fostului selecționer este acum favorit să preia naționala.

Până în acest moment, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au negociat, pe rând, cu Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu, Adrian Mutu și Ladislau Boloni, însă anunțul în privința noului selecționer s-a lăsat așteptat.

Negocierile dintre Edi Iordănescu și FRF au durat de la ora 13:00 până în jurul orei 14:20, când antrenorul a plecat de la Casa Fotbalului.

Edi Iordănescu, despre echipa națională: "Pe mine nu m-ar speria o astfel de oportunitate"

Prezent în studioul Digi Sport Special pe 13 ianuarie, Edi Iordănescu a fost întrebat dacă se simte pregătit pentru o asemenea "misiune" la echipa națională.

"O echipă națională, indiferent de numele ei, pentru un antrenor, poate să însemne oricând o oportunitate și automat și în momentul potrivit. Eu vorbesc din punctul meu de vedere, nu știu cum se vede de la voi.

Dar eu consider că nu am ars etapele. Am luat-o din Liga a 3-a, Liga a 2-a, am avut și o experiență în străinătate, la CSKA Sofia, am participat la dezvoltarea și construirea unor echipe, cum au fost Pandurii, Astra sau Gaz Metan Mediaș, am intrat cu ele în play-off, mi-am îndeplinit și depășit obiectivele, am terminat și pe podium cu Pandurii.

După aia a venit și această oportunitate, cu CFR Cluj, să mă bat pentru trofee, am reușit, am câștigat o Supercupă, un campionat. A urmat FCSB, mi-am dorit să fie o experiență mai lungă, dar din păcate, nu a fost.

Legea prohibiției nu a reușit să trezească America, ba din contră. Urmărește un documentar despre adevărurile perioadei pe DIGI World, azi de la 22:50!

Am acumulat o experiență care mă ajută în echilibrul meu emoțional, în maturitate, în puterea mea de a lua deciziile corecte. Și pe mine nu m-ar speria o astfel de oportunitate.

Echipa are potențial, am încredere că, oricine ar fi, echipa poate face performanțe. Asta pot să vorbesc din punctul meu de vedere. De partea cealaltă, e vorba despre cei care decid, trebuie să luați răspunsurile de acolo", a spus Edi Iordănescu la Digi Sport Special.

România, amicale cu Grecia și Israel, în luna martie

Pe 25 martie, pe stadionul Steaua din Bucureşti, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Ultimul duel cu elenii a avut loc în septembrie 2015, tot la Bucureşti, în preliminariile EURO 2016, scor 0-0.

Patru zile mai târziu, pe 29 martie, România va juca în deplasare cu Israelul. Precedenta confruntare datează din 2018, succes al tricolorilor într-un amical la Netanya, scor 2-1.

Orele de începere pentru cele două jocuri, precum şi localitatea de disputare a partidei din Israel vor fi stabilite şi comunicate ulterior.

Cele două partide de pregătire au fost programate în perspectiva meciurilor din Liga Naţiunilor, care încep în iunie.

Partidele oficiale ale României din 2022, din Liga Naţiunilor

  • 4 iunie 2022: Muntenegru - România (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia-Herţegovina - România (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: România - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: România - Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda - România (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: România - Bosnia-Herţegovina (ora 21:45)

Etichete: frf , edi iordanescu , mihai stoichita , razvan burleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

O companie austriacă vrea să construiască pentru miliardari un superiaht care se poate transforma într-un submarin. Reprezentanții firmei spun că superiahtul va avea mai multe facilități, printre care se numără și un heliport, un balon cu aer cald, o piscină, o sală de gimnastică, o galerie de artă și un cinematograf, transmite CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Câți bani va primi FCSB pentru titlul de campioană! Potul cel mare vine din Champions League

Foto Cum a apărut Gigi Becali la palatul din Aleea Alexandru, după ce FCSB a devenit campioana României

Postarea lui Florin Tănase, la scurt timp după ce FCSB a câștigat titlul

”Vino să îl aperi pe taică-tu'!”. Gigi Becali și-a băgat vedeta în ședință, după ce FCSB a luat titlul

Citeşte şi

Și-a aflat sentința! Câte etape de suspendare a primit Bogdan Andone după criza de nervi din FC Botoșani - Dinamo

Foto Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul

PEROZSalma Hayek, în mediul ei preferat: în costum de baie, la soare. Actrița de 57 de ani are silueta și tonusul unei tinerele

FILM NOWNicole Kidman, strălucitoare precum un trofeu Oscar. Blonda și-a etalat silueta zveltă și statuară într-o rochie aurie cu paiete

S-au dat de gol la petrecerea FCSB! Riscă să fie amendați. „Orice fum costă 5.000 de euro” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”