Edi Iordănescu, selecționerul României / Foto : Captură Youtube FRF TV

Edi Iordănescu pune preț pe rezultatele cu Slovenia și Moldova: ”Acesta este mesajul care contează”

articol scris de Digi Sport
16.11.2022, 13:59
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Naționala de fotbal a României se pregătește pentru ultimele două partide internaționalele ale anului 2020: cu Slovenia, joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30, pe ”Cluj Arena” și contra Moldovei, duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, la Chișinău.

Selecționerul Edi Iordănescu nu se va putea baza la această acțiune pe toți jucătorii, deoarece cluburile din străinătate au refuzat să-i lase pe jucători să meargă la lot.

S-a profitat de faptul că această ”fereastră” nu este una oficială în calendarul FIFA, așa că sunt acoperiți total de regulament, chiar și în acest caz.

Edi Iordănescu, mesaj pentru jucătorii tineri din lot: ”Să reprezinte bine tricoul naționalei”

Selecționerul Edi Iordănescu a ținut să le mulțumească cluburilor care au permis jucătorilor să se prezinte ”sub tricolor”, înțelegând cu adevărat importanța acestei acțiuni.

În același timp, tehnicianul a recunoscut că este foarte interesat de rezultate în aceste două partide, deoarece vrea să-i obișnuiască pe jucători cu o atitudine de învingători.

Edi va avea la îndemână mai mulți jucători debutanți. Acesta le sugerează indirect să aibă răbdare, să nu-și forțele debutul, deoarece va veni momentul oportun pentru fiecare dintre ei.

Edi Iordănescu: ”Mulțumesc cluburilor. Au arătat solidaritate”

Vrem să facem un joc bun și un rezultat care să bucure publicul. Este un moment special, pentru că am trăit aici momente unice profesional, dar și alături de familie.

Media de vârstă este scăzută, sub 24 de ani, posibil 10 debutanți. Am avut multe probleme cu cluburile din străinătate care s-au opus. Plus probleme medicale cu care ne-am confruntat, unele grave. Strategia inițială era de consolidare si de continuitate, două jocuri amicale cu caracter oficial pentru noi.

Neavând posibilitatea de a apela la nucleul principal al echipei naționale, am adus jucători cu anumită experiență și ne-am completat lotul cu jucători tineri și foarte tineri. Ne-am uitat către jucătorii tineri care pot reprezenta soluții de viitor pentru echipa națională.

Contează rezultatele, acesta este mesajul care contează pentru jucătorii noștri. Să ținem de rezultat, să atragem rezultatul de partea noastră, să continuăm impresia bună din septembrie. Contează mai puțin că nu au venit jucătorii din prima linie, este un mesaj puternic al meu pentru jucătorii tineri din competiția internă.

Mulțumesc cluburilor, lui Marius Măldărășanu pentru că l-a lăsat pe Raul Opruț să vină și nu a participat la meciul cu Botoșani. Cluburile au arătat solidaritate cu echipa națională.

De mic copil mă bucuram pentru echipa națională, atât pe stadion, cât și acasă. Știu ce înseamană echipa națională pentru familia mea, pentru suporteri. Trecem prin perioade mai puțin faste, dar putem reînvia spiritul, mândra, onoarea, marea responsabilitate că reprezentăm România.

Tinerii trebuie să înțeleagă mesajul meu puternic, să reprezinte cu bine tricoul naționalei.

Sunt conștient că există riscul să nu-i pot folosi pe toți, dar eu construiesc deja o punte între ei și echipa națională. Să se adapteze, să vină necondiționat la echipa națională, să ”ardă” pentru echipa națională. Și în funcție de rezultat voi încerca să le ofer șansa debutului. Dacă vor fi unii care nu vor juca, vom rămâne cu experiența și cu certitudinea că ușa le este larg deschisă”, a declarat, miercuri, Edi Iordănescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Etichete: edi iordanescu , moldova , slovenia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

După ce a promovat cu Parma în Serie A, Dennis Man a spus care este obiectivul lui

Răsturnare de situație! Thomas Tuchel ar putea continua la Bayern Munchen și din vară: ce a spus antrenorul

Reacția lui Marco Reus, după ce a fost anunțată plecarea sa de la Borussia Dortmund: ”Am lămurit lucrurile”

Exclusiv George Copos lasă de înțeles că Mircea Lucescu vrea la Rapid. ”E unic! L-aș aduce cu ochii închiși”

Citeşte şi

Exclusiv A fost la un pas de EURO 2024, dar acum trăiește momente grele

Veste bună pentru Edi Iordănescu: ”Are șanse să fie apt pentru EURO”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”