Edi Iordănescu, selecționerul României / Foto: Sport Pictures

Edi Iordănescu, replică pentru contestatari, după România - Andorra 4-0: ”După fiecare tsunami de critici, dorm noaptea!”

articol scris de Digi Sport
16.10.2023, 01:00
  • Media: Liga Digi Sport, miercuri, 15:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, DGS 1

România s-a impus fără probleme în fața Andorrei, scor 4-0, în preliminariile EURO 2024, și a urcat pe prima poziție în clasamentul grupei I.

Edi Iordănescu, replică pentru criticii săi, după România - Andorra 4-0

Galerie Foto

România e tot mai aproape de calificarea la EURO 2024, iar Edi Iordănescu (45 ani) a avut un mesaj categoric după criticile primite în ultima perioadă.

Selecționerul a amintit de defensiva excelentă a echipei naționale, dar și de faptul că România este neînvinsă în ultimele 8 meciuri din preliminarii, record stabilit și de ”Generația de Aur”, în urmă cu 26 de ani. 

”Cel mai puțin important lucru e cum am trăit eu meciul. Vreau să le mulțumesc acestor copii. Sunt ai României, au fost fantastici. Au o energie incredibilă și mă bucur că am putut să îi răsplătim. Înainte de joc, asta am avut ca obiectiv secundar, să îi bucurăm. Trebuie să felicit echipa, au arătat caracter. Sunt trei jocuri fără gol primit, cea mai bună defensivă din grupă. Suntem la un alt nivel față de Liga Națiunilor și sub ce îmi doresc eu să fie echipa. 

La Budapesta am avut un adversar mai slab care a marcat împotriva tuturor. Vedem ce surprize sunt. Despre critici pot să spun un singur lucru. După fiecare val de critici, tsunami, dorm noaptea. Însă nu dorm noaptea când sunt atacați jucătorii. Ei vin cu sufletul la echipa națională. Merită respect, dar și susținere, mai ales de la oamenii care au un istoric în spate. Cu toată puterea mea voi apela la acest grup.

Știu ce se poate întâmpla. Ați văzut ce se întâmplă și în alte grupe. Azi am început cu un debutant. Avem jucători angrenați în cupe europene. Mă bucur pentru Ianis, care a produs pentru echipă. Mă bucur pentru Florinel, care a marcat primul gol. Ne dorim liniște și pace pe pământ și să jucăm pe teren. Știm că suntem pe primul loc. Mai avem nevoie de puncte, dar sunt lucruri care nu depind de noi!”, a declarat Edi Iordănescu, la finalul meciului.

VIDEO cu rezumatul meciului România - Andorra 4-0:

Calculele pentru calificarea României la EURO 2024

Pentru a încheia pe primul loc, naționala României trebuie să câștige ambele meciuri rămase de disputat, cu Israel în deplasare și cu Elveția pe teren propriu.

”Tricolorii” au o partidă în plus jucată față de elvețieni și două față de Israel. Astfel, toate cele trei echipe au șanse de a se califica la EURO. Totuși, misiunea israelienilor este una dificilă, având în vedere conflictul militar din această țară și faptul că vor avea, cel mai probabil, patru jocuri în decurs de aproximativ 11 zile în luna noiembrie.

Practic, o victorie în următoarele două meciuri o califică în proporție covârșitoare pe România la Campionatul European. Cu o remiză în duelul cu Israel, ”Tricolorii” o obligă pe naționala din ”Țara Sfântă” să obțină cel puțin 6 puncte din meciurile cu Andorra (acasă), Elveția (acasă) și Kosovo (deplasare).

În cel mai negru scenariu, dacă va fi învinsă și de Israel și de Elveția, România e nevoită să aștepte urmărească rezultatele indirecte și să spere că Israel nu va reuși să scoată mai mult de un punct din celelalte 3 partide. În acest caz, Elveția ar urca automat peste ”Tricolori” în clasament.

Programul grupei I din preliminariile EURO 2024

15 octombrie 2023

  • ora 19:00 | Elveția – Belarus 3-3
  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Andorra 4-0, Kosovo – Israel (amânat - nu a fost încă reprogramat)

15 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | Israel - Elveția

18 noiembrie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Andorra
  • ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Etichete: romania , echipa nationala , edi iordanescu , andorra


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor

Statele Unite au transmis că le-a fost solicitat ajutorul de către Iran după prăbușirea elicopterului prezidențial, duminică, accident în care președintele Ebrahim Raisi și mai mulți oficiali iranieni au fost uciși. Solicitarea iranienilor, care consideră Statele Unite și Israelul drept adversarii săi principali, a fost dezvăluită de Departamentul de Stat în cadrul unei conferințe de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Pleacă de la CFR Cluj după 6 ani și jumătate și are șanse mici să ajungă la EURO

Video Gesturile făcute de Răzvan Lucescu, după ce a cucerit titlul cu PAOK și ce scrie presa din Grecia

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Dinamo a lămurit situația lui Dennis Politic

Oficial OUT de la Chelsea! Mauricio Pochettino a plecat de pe Stamford Bridge

Carlo Ancelotti l-a implorat, dar s-a retras! Real Madrid i-a găsit deja înlocuitor lui Toni Kroos

Exclusiv Denis Alibec a ales între Farul și FCSB! Anunțul, făcut chiar de Gică Hagi

Citeşte şi

Leonard Doroftei e gata să ia o decizie surprinzătoare, după ce a fost numit ”cerșetor” în România: ”Mai trebuia un șoc”

Ce a spus Kevin De Bruyne despre EURO 2024, după ce a câștigat titlul cu Manchester City

PEROZBella Hadid, cea mai așteptată apariție de la Cannes. Modelul a apărut într-o rochie transparentă, care nu a lăsat loc imaginației

FILM NOWKevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare

Internaționalul pleacă de la Rapid 100%! Surprins când trage tare la sala de forță pentru a prinde un transfer de top citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României citeşte ştirea pe ziare.com

Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”