Edi Iordănescu, în studioul Digi Sport / Foto: captură Digi Sport

Exclusiv Edi Iordănescu va pleca în Italia după Mioveni-FCSB. Şapte jucători pe radarul selecţionerului

articol scris de Digi Sport
19.02.2022, 14:06
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Edi Iordănescu, noul selecţioner al României, va pleca pentru prima dată din ţară în interes de serviciu de când a preluat postul rămas vacant după despărţirea de Mirel Rădoi.

Antrenorul României va fi prezent diseară la partida Mioveni-FCSB, programată de la 19:55 şi care va fi în direct pe Digi Sport 1, iar duminică va zbura spre Italia.

Edi Iordănescu, vizită de lucru în Italia. Şapte internaţionali vor fi urmăriţi pe viu

Din informaţiile digisport.ro, selecţionerul se va întâlni cu şapte dintre jucătorii români care evoluează în Serie A şi Serie B, va urmări patru meciuri şi va fi prezent la câteva antrenamente.

Chiricheş, jucătorul care va rămâne căpitanul "tricolorilor", Răzvan Marin, Mihăilă, Man, Marius Marin, Ionuţ Radu şi Puşcaş sunt jucătorii pe care Iordănescu îi va urmări la lucru în meciuri oficiale, iar pe o parte dintre ei şi la antrenamente.

Florin Niţă se simte nedreptăţit de Sparta Praga

Prezent la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport, Edi a explicat că a vorbit cu cei de la Sparta Praga despre portarul Florin Niţă, portarul titular al României, şi a primit asigurări că românul nu riscă vreo pedeapsă pentru declaraţiile acide făcute recent.

Florin Niță consideră că a fost tratat incorect și n-a primit nicio explicație din partea antrenorului Pavel Vrba, care a decis să mizeze pe Dominik Holec în poartă.

Florin Niță, desemnat fotbalistul anului în România, are 23 de meciuri în acest sezon pentru Sparta Praga, în toate competițiile. A primit 33 de goluri și a reușit 9 meciuri fără gol încasat.

"A fost un moment greu, pentru că eu am ajutat echipa, am fost decisiv, am contribuit la rezultate, iar înaintea meciului cu Rangers am primit vestea că nu voi mai juca. Nu am primit nicio explicație, am crezut că este doar pentru un meci, apoi am văzut că antrenorul îl tot preferă pe colegul meu. Nu știu ce să zic, eu voi încerca să îmi recâștig locul, să muncesc să redevin titular.

Este dificil, nu sunt robot să mă antrenez mereu la capacitate maximă. Când observi că ești dat la o parte, deși ai pus suflet, parcă nu mai muncești cu aceeași plăcere. Observ că aici nu sunt respectat. Eu vreau să mai apăr, nu am arătat încă tot ce pot.

Dacă nu voi avea o explicație concretă, dacă nu sunt lămurit, atunci voi dori să continui în altă parte. Aș dori tot afară, pe cât posibil. Dar în fotbal nu se știe niciodată. A fost cel mai bun an pentru mine, din carieră. Am avut performanțe bune, evoluții de care mă bucur", a spus Florin Niță.

România-Grecia şi Israel-Grecia, primele teste pentru selecţionerul Edi Iordănescu 

Pe 25 martie, pe stadionul Steaua din Bucureşti, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Ultimul duel cu elenii a avut loc în septembrie 2015, tot la Bucureşti, în preliminariile EURO 2016, scor 0-0.

Patru zile mai târziu, pe 29 martie, România va juca în deplasare cu Israelul. Precedenta confruntare datează din 2018, succes al tricolorilor într-un amical la Netanya, scor 2-1.

Cele două partide de pregătire au fost programate în perspectiva meciurilor din Liga Naţiunilor, care încep în iunie.

Partidele oficiale ale României în 2022, în Liga Naţiunilor

  • 4 iunie 2022: Muntenegru - România (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia-Herţegovina - România (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: România - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: România - Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda - România (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: România - Bosnia-Herţegovina (ora 21:45)

Etichete: chiriches , edi iordanescu , puscas , razvan marin , man , mihaila , selectioner iordanescu , iordanescu italia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Exclusiv Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția presei din Spania, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Foto MM Stoica n-a mai răbdat și i-a răspuns lui Tudorel Stoica: ”Trăiești o mare dezamăgire”

Exclusiv ”Ancelotti e numărul 1. L-a depășit pe Guardiola” / ”Am văzut pasa anului”. Concluziile serii după magicul Bayern - Real 2-2

Citeşte şi

Veste bună pentru Edi Iordănescu: ”Are șanse să fie apt pentru EURO”

Foto Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”