Sursa foto: frf.ro // Răzvan Marin, Tudor Băluță și George Pușcaș l-au convins pe Cosmin Contra

Ei sunt viitorul! Cei trei tineri care l-au convins pe Contra în înfrângerea cu Suedia

24.03.2019, 00:10
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Suedia - România 2-1 | Naţionala lui Cosmin Contra nu a avut parte de rezultatul dorit, în primul meci din preliminariile Euro 2020, dar selecţionerul României are şi motive de satisfacţie după partida de la Stockholm. Jucătorii tineri pe care a mizat nu au dezamăgit şi au arătat că pot deveni puncte fixe în echipă.

Răzvan Marin este deja o certitudine la acest nivel, încă din mandatul lui Christoph Daum, în timp ce Tudor Băluţă şi George Puşcaş au început să se impună în primul 11 al lui Contra. Contra Suediei, au evoluat alţi trei fotbalişti eligibili la naţionala U21: Cristi Manea, Ianis Hagi şi Andrei Ivan.

"Am jucat cu Tudor pentru că evoluează în acelaşi sistem la echipa de club, are 1,90 şi mă puteam baza pe el şi la fazele fixe. Marin e un jucător consacrat care, de asemenea, joacă în acelaşi sistem la club. Pe Puşcaş l-am ales pentru forţa lui, am considerat că are calităţi care mă pot ajuta mai mult de la început. Nu aveam motive să nu-i bag, au dat mereu satisfacţie", a explicat Contra, la finalul partidei, la Pro TV.

George Puşcaş, remarcatul tuturor

Dintre jucătorii de la tineret care au jucat în Suedia, George Puşcaş a lăsat cea mai bună impresie. Prestaţia solidă a atacantul lui Palermo este confirmată şi de cifrele InStat. Vârful de 22 de ani a avut singura ocazie a României în prima repriză, chiar înainte de pauză, când a tras din unghi, dar Robin Olsen a reuşit să respingă. Singurul său şut din meci a prins spaţiul porţii.

De asemenea, "Puşki" a avut 16 pase reuşite, din 17 (94%), după ce la pauză avea 10 din 10, şi a câştigat 5 din cele 14 dueluri cu adversarii. În plus, a creat faza golului marcat de Claudiu Keşeru.

"Iese Puşcaş, joc pe el, pasează foarte bine pentru Răzvan Marin, care vine din linia a doua, iar Keşeru atacă foarte bine la scurt şi marchează", a remarcat Ilie Dumitrescu, la "Digi Sport Special". De altfel, fostul mare internaţional a fost încântat de ceea ce a văzut la fostul jucător al lui Inter Milano: "Puşcaş, bine cu spatele la poartă. De fiecare dată când s-a jucat pe el, a jucat foarte bine pentru cei din linia a doua. Ca să-l pui în valoare, ai nevoie de un joc mai consistent pe extreme, să vii cu centrări, pentru că el atacă foarte bne, se demarcă foarte bine. Dar nu el e cel care trebuie să facă diferenţa".

Şi Viorel Moldovan a apreciat evoluţia lui Puşcaş şi consideră că schimbarea acestuia a fost o greşeală, iar România a ratat astfel şansa de a obţine un rezultat pozitiv.

"Eu l-aș mai fi ținut pe Pușcas lângă Keşeru, pentru că puneam presiune în acele momente. Cam izolat Puşcaş în prima repriză, a ţinut de minge, dar nu i-a fost ușor. S-a mișcat mai bine după ce a intrat Keșeru, deci a făcut un joc destul de bun. Dacă era susținut în ofensivă din prima repriză, ar fi fost mult mai periculos", a spus antrenorul Chindiei Târgovişte.

Cosmin Contra l-a înlocuit pe Puşcaş în minutul 64, când l-a trimis pe teren pe Ianis Hagi. Antrenorul "tricolorilor" şi-a explicat decizia la conferinţa de presă.

"Din punct de vedere fizic, George nu mai putea şi aveam nevoie de un jucător între linii, care să-mi ia mingea. Ianis ştim foarte bine că e un bun executant al fazelor fixe şi ştie să se mişte foarte bine în spatele celor doi mijlocaşi ai lor", a spus Contra. Ilie Dumitrescu l-a completat: "Bine Ianis. Se vede că are personalitate, că trece printr-un moment foarte bun".

Răzvan Marin-Tudor Băluţă, viitorul mijloc al naţionalei?

Doi dintre jucătorii crescuţi de Gică Hagi la Viitorul, Răzvan Marin şi Tudor Băluţă, au arătat la Stockholm că formează probabil viitorul mijloc al naţionalei.

Marin a avut o primă repriză slabă contra Suediei, dar şi-a revenit după pauză, când a dat şi pasa decisivă la golul lui Keşeru. A terminat meciul cu un şut pe poartă, din cele 3 încercate, a avut 57 de pase reuşite din 61 (93%), 6 dueluri câştigate, 4 intercepţii şi 10 recuperări (5 dintre ele în jumătatea de teren adversă).

În schimb, Tudor Băluţă a făcut un meci solid de la început până la sfârşit. Cifrele InStat arată jocul bun făcut de viitorul jucător al lui Brighton: 37 de pase reuşite din 41 (90%), 7 dueluri câştigate, 7 intercepţii (două în jumătatea adversă) şi 5 recuperări (de asemenea două în jumătatea de teren suedeză).

"Normal că am fi putut mai mult în prima repriză. S-a văzut că la pauză s-au schimbat lucrurile. Sperăm să obţinem cele 3 puncte cu Feroe. Niciodată nu trebuie să ne dăm bătuţi, indiferent de scor. Era 2-0 la pauză şi consider că am fi putut marca golul egalizator. Avem de învăţat din acest meci", a fost concluzia lui Băluţă.

Etichete: cosmin contra , george puscas , razvan marin , tudor baluta , preliminarii euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense sunt în desfăşurare duminică seara în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran a difuzat rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

Foto Cristiano Ronaldo s-a dus la ”bătaia greilor”, dar nu se aștepta la așa ceva. Ce a pățit după ce a intrat în sală

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Video Gestul cu care Drăgușin a devenit favoritul fanilor lui Tottenham: ”Le-a arătat jucătorilor de la Spurs cum se face”

Dramatic! Echipa retrogradată s-a decis după al cincilea criteriu de departajare

Citeşte şi

Cosmin Contra era gata să semneze, dar a apărut o problemă

Dinamo a scăpat de retrogradarea directă și a ofertat un campion al României: salariu de 16.000 € lunar

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian