Jovan Markovic, la meciul România U21 - Portugalia U21 / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Emil Săndoi a vorbit despre kilogramele lui Jovan Markovic

articol scris de Digi Sport
30.03.2023, 08:31
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

România U21 a remizat cu selecționata similară a Germaniei, scor 0-0, în ultimul test înainte de EURO 2023 U21, turneu final final organizat de România și de Georgia.

Jovan Markovic a jucat 15 minute în tricoul României. Emil Săndoi l-a trimis în teren în minutul 75, în locul lui Daniel Bîrligea.

Emil Săndoi: ”Nu știu dacă Jovan Markovic are greutatea ideală!”

Kilogramele lui Jovan Markovic sunt încă un motiv de dezbatere în fotbalul din România. Recent, Mihai Rotaru, patronul oltenilor, a spus că, în opinia sa, atacantul Universității Craiova se încadrează în limitele stabilite de medicul echipei.

În schimb, Ilie Dumitrescu, specialistul Digi Sport, l-a contrazis pe finanțatorul echipei din Bănie și a transmis că Markovic ar avea un randament mai bun dacă greutatea sa ar fi una optimă.

Acum, a venit rândul lui Emil Săndoi, selecționerul reprezentativei U21 a României, să își spună opinia despre atacantul oltenilor. Tehnicianul este și el de părere că fotbalistul are o constituție aparte, motiv pentru care este dificil de spus dacă greutatea sa de acum este una ideală.

Markovic are o altă constituție, dacă e să luăm în calcul înălțimea sa, nu știu dacă are greutatea ideală. Să știți că la măsurătorile pe care le-am făcut noi a avut sub 90 de kilograme, nu-mi mai aduc aminte exact cât”, a spus Emil Săndoi la emisiunea Fotbal Club.

Ilie Dumitrescu și Mihai Rotaru, discuție în contradictoriu pe tema kilogramelor lui Jovan Markovic

Mihai Rotaru: ”Markovic, când a intrat titular, a fost cocoșat între ghilimele, a fost distrus de către mass-media, de către specialiști, de către nespecialiști. A fost extrem de apăsat. I s-a spus că nu avea ce căuta acolo.

Ilie Dumitrescu: ”L-a distrus cineva că i-a spus că tricoul, în loc să fie mulat, avea valuri pe el că era puțin cu țesut adipos?

Mihai Rotaru: ”Vă mai întreb o dată. Au fost atâtea emisiuni la care am intrat și erați acolo. Dacă doctorul ne-a spus că greutatea lui este 90,4 kilograme, ce să fac, să inventez și să îi spun că trebuie să aibă 85?

Ilie Dumitrescu: ”Ce înălțime are el?

Mihai Rotaru: ”1.85 metri.

Ilie Dumitrescu: ”Deci 90 de kilograme la 1,85. Eu nu cred în varianta asta. Eu nu sunt doctor, dar eu nu cred varianta asta. Exemplul pentru copilul ăsta e Alibec. Lui Alibec i-au trebuit câțiva ani să ajungă la maturitate și să facă efortul ăsta. Uitați-l pe adevăratul Alibec. Copilul ăsta face o fază acum și mai trec câteva meciuri să mai facă încă una. De la 17 ani l-am remarcat, am spus ’vedeți că aveți vârf, pe Markovic’. Arăta foarte bine atunci, nu avea kilograme în plus.

Mihai Rotaru: ”Credeți că ne-ați spus dumneavoastră că avem vârf, credeți că noi dormeam?

Ilie Dumitrescu: ”Nu, dar știți cum e. Antrenorul vrea o certitudine, nu puteți influența dumneavoastră antrenorul. Nu vreau să vă conving că aveați soluția în curte. E doar o părere personală. În momentul în care Markovic va avea greutatea ideală, ar trebui să joace la cel mai înalt nivel, pentru că are niște calități care nu se găsesc la niciun vârf din România, o tehnică superioară în criză de timp și spațiu. Asta e calitatea lui, dar, dacă va rămâne la greutatea asta, Markovic va rămâne acea speranță”.

Mihai Rotaru: ”Domnule Dumitrescu, am următorul lucru. Eu sunt președintele executiv al acestui club. În fiecare săptămână se face cântarul la echipă, se face joia sau vinerea, cu două-trei zile înainte de meci. Avem acest tabel, pot să îl trimit. Doctorul spune că greutatea ideală a lui Markovic este de 90,4 kilograme. Ce aș putea să fac eu, dacă acest tabel este dat de către medic? Să zic că nu e adevărat?

Ilie Dumitrescu: ”Vreți să vă dau o adresă la o clinică specializată să îl trimiteți pe băiatul ăsta și să vedeți greutatea ideală?

Mihai Rotaru: ”Vă rog frumos. O să îl trimit imediat după terminarea campionatului. Îl trimit instantaneu acolo. Markovic stă de cinci luni de zile în greutatea asta. Când a venit de la Clinceni a avut 102 kilograme. Până să vină Rădoi, l-am pus în această greutate de 90,5 kilograme. Cu Rădoi a revenit la 93 de kilograme. Acum este înapoi în greutate. Cum să inventez eu o greutate ideală pentru Markovic? Koljic dacă stă mai mult de 4-5 zile, ia două kilograme în plus.

Ilie Dumitrescu: ”Lewandowski știți ce înălțime și câte kilograme are? Și vă dau mai multe exemple.

Mihai Rotaru: ”Eu vorbesc de conformația fiecăruia. Cum ar trebui să procedez eu dacă staff-ul medical spune așa?

Ilie Dumitrescu: ”Eu nu mă bag în seamă cu dumneavoastră la televizor ca să fiu important. Îi vreau binele copilului, pentru că are calitate, este fotbalist. Dacă nu era speța cu Markovic, vorbeați trei zile aici și nu mă interesa, dar o să mă interesez și o să îl trimiteți la o clinică de specialitate și o să vedeți alte rezultate, la conformația asta pe care o are el.

Mihai Rotaru: ”Avem o clinică în Elveția pentru testele genetice, să vedem dacă au predispoziții la anumite vitamine, lipsuri. Nu se pune problema, noi cheltuim și investim în acești copii.

Ilie Dumitrescu: ”Ăsta e și motivul pentru care am intervenit în speța asta. Îmi place ca jucător și cred că poate deveni un bun și pentru dumneavoastră și pentru echipa națională.

Etichete: romania , emil sandoi , kilograme , jovan markovic


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a precizat într-un comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv Ilie Dumitrescu, mesaj în miez de noapte pentru David Miculescu. ”Îi recomand asta. Dacă se uită la emisiune”

Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate

S-a scris istorie în SuperLigă: borna impresionantă atinsă în sezonul 2023/2024

Exclusiv Verdict fără dubii dat în direct: OUT de la Rapid! ”Vor fi schimbări mari”

Citeşte şi

Florin Prunea a cerut la națională un jucător după Craiova - CFR Cluj 0-1, iar acesta a venit cu replica

Neașteptat! Adversarul României de la EURO, gata să preia un club uriaș al Europei

PEROZPlină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic

FILM NOWLogodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”

Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit

Digi World

Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”