Cosmin Contra a primit mesaj că vara viitoare prioritate va avea naționala de tineret

Exclusiv Euro 2019 | Mesaj pentru Contra din partea oficialilor FRF: totul pentru naționala de tineret!

25.11.2018, 09:08
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Grupe Euro 2019 |  Vara anului viitor, a lui 2019, va fi una extrem de agitată și încărcată pentru primele două reprezentative ale României. În afara naționalei de tineret, care va juca la Euro 2019, și Cosmin Contra va avea treabă pentru că în iunie va fi o dată oficială din viitoarele preliminarii ale lui Euro 2020. Cum sunt jucători care sunt eligibili pentru ambele naționale, lui Contra i s-a transmis că prioritate va avea Mirel Rădoi.

”Pe jucători îi vom împărți, asta e clar. Este vorba despre faptul că s-ar putea să coincidă doua date ale primelor reprezentative. Nu se suprapun, doar coincid! Deci, dacă ar fi să se renunțe la un jucător ca să joace la echipa mare, nu știu data din iunie oficială, atunci o va face, dar mai apoi se va intoarce la tineret. 

Deci, nu se pune problema absenței de la naționala de tineret. Se va pune doar problema programului, să nu fie încărcat și să fie sincopata întâlnirea jucătorilor de la tineret din cauza problemelor de care vă spuneam, play-off, play-out, Cupa României, tot programul”, a spus Mihai Stoichiță, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Digi Sport Special”

Contra are soluţii pentru defensiva naţionalei: "Nu exagerez, nu am mai văzut aşa fundaş central de la Prodan"

În condiţiile problemelor medicale ale căpitanului Vlad Chiricheş şi ale lui Mihai Bălaşa, Cosmin Contras-a văzut obligat să mizeze în Liga Naţiunilor în special pe fundaşi trecuţi bine de 30 de ani. Cristi Săpunaru (34 de ani), Cosmin Moţi (33 de ani) şi Gabi Tamaş (35 de ani) au fost variantele încercate de selecţioner, nu întotdeauna cu mare succes.

"Preferinţele mele se îndreaptă către Rus şi Paşcanu, cei doi fundaşi centrali. O să vedeţi că nu greşesc deloc! Aceşti doi jucători vor fi ani de zile titulari în echipa naţională. Notaţi şi peste un an o să vă amintiţi. Sunt jucători care să văd. Calul de rasă vine din grajd, nu trebuie să-l aştepţi să iasă pe pistă.

Rus e mult peste Sepsi, celălalt e prea bun pentru echipa de tineret a lui Leicester. Nu exagerez, dar fundaş central ca Rus, aşa ţeapăn, nu am mai văzut de la Didi Prodan. Cu atâtea robusteţe. E cam greu să treci pe partea lui, oricât ai fi tu de atacant e bine să-ţi cauţi de lucru pe altă parte. Are tot ce-i trebuie. O să vedeţi că ce vă spun eu se va adeveri în timp", a declarat Adrian Porumboiu.

Ce cotă are România să câştige Euro 2019, după ce a căzut în "grupa morţii". Primele două favorite

România U21 are parte de o grupă a morţii la Euro 2019, iar bookmakerii ne creditează cu abia a 8-a şansă la cucerirea trofeului. O victorie finală a tricolorilor are o cotă de 66.

Anglia şi Franţa erau formaţiile de evitate înainte de tragerea la sorţi. Cele două sunt văzute de specialişti drept principalele favorite la cucerirea turneului final, iar formaţia lui Rădoi a fost atât de ghinionistă încât nu a reuşit să evite măcar una dintre ele. 

Detalii despre Euro 2019

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupanta a locurilor secunde. România a obținut calificarea la Campionatul European de tineret după o pauză de 20 de ani. Ultima prezența datează din 1998, când am și găzduit turneul, după ce am obținut biletele pentru Euro în urma preliminariilor.

Jucătorii trebuie să fie născuți după 1 ianuarie 1996. Semifinalistele merg la JO 2020, Tokio: dacă una dintre ele este Anglia, care nu are drept de participare (la JO face parte din Marea Britanie), merge și al doilea cel mai bun loc 2. Finala se joacă pe Dacia Arena, la Udine

Etichete: cosmin contra , mihai stoichita , mirel radoi , euro 2019 , romania euro 2019 , grupe euro 2019 , program euro 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Daniel Pancu a spus lucrurilor pe nume, după ce a văzut situația în care a ajuns Rapid: ”Sunt foarte trist”

Exclusiv Au salarii de FCSB, dar se zbat în play-out. Situație tensionată la U Cluj

”Este CFR Cluj mai puternică după venirea lui Dan Petrescu?” Bogdan Lobonț a dat răspunsul pe loc

Jucătorul l-a convins! Guardiola l-a monitorizat în Dortmund - PSG 1-0 și acum vrea să îl aducă la Manchester City

Citeşte şi

Nota primită de Nicolae Stanciu, după meciul în care echipa sa a primit 4 goluri în 25 de minute

Echipa lui Nicolae Stanciu și Cosmin Contra, umilită în Arabia Saudită: în minutul 25 era 4-0 pentru Al-Ahli

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”