Florin Lovin / Foto: Sport Pictures

Video Exclusiv Florin Lovin, verdict dur despre situația fotbalului românesc. “Jucătorii nu au în spate o educație”

articol scris de Digi Sport
25.11.2021, 12:29
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Echipa națională a României a ratat încă o calificare la Cupa Mondială, iar selecționerul Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea. Florin Lovin este de părere că marea problemă este la nivelul formării jucătorilor.

Lovin, impresionat de primul duel cu Sadio Mane

România a participat la șapte dintre cele 21 de ediții ale Cupei Mondiale. Ultima calificare datează din 1998.

La emisiunea Digi Sport Special, Florin Lovin a spus că tinerii fotbaliști români nu sunt pregătiți corespunzător. Fostul mijlocaș a povestit prima lui interacțiune cu Sadio Mane, când senegalezul juca la RB Salzburg.

"Noul selecționer nu poate să facă absolut nimic mai mult decât au reușit să facă cei dinainte. În primul rând, nu ai materie primă. Jucătorii noștri clachează în momentele-cheie, pentru că nu au în spate o educație. În Austria, la 12 ani, copiii făceau lecții de aplicare a procedeelor tactice. La noi, fac chimie și biologie. N-avem nicio șansă. Cum să reziste în fața unor jucători care cresc în academii, cu vitaminizare, care știu să aplice un plac tactic.

Eu mi-am pierdut orice speranță de calificare și nici nu merităm. De la noi, cam toți jucătorii de la tineret, care au jucat la Campionatul European, s-au pierdut. Iar jucătorii din echipa Angliei joacă acum în Premier League. La Salzburg, erau jucători de 18 și 19 ani în Liga Campionilor. Și noi vorbim despre jucători tineri la 23 de ani. Ce tânăr mai e la 23 de ani?

Primul meci al meu în Austria l-am jucat împotriva lui Mane, care venise din liga a treia din Franța. Eu aveam meciuri în Champions League, dar n-am văzut, m-a întors Mane pe toate părțile. Ăsta e nivelul! Campionatul României e foarte slab și trăiești mereu cu falsa impresie că jucătorii noștri sunt foarte buni. Apoi mergem la naționala U20 și ne dă Italia cu terenul în cap, 7-0. Aia e valoarea noastră! Valoarea unui jucător se vede în competițiile internaționale, nu în campionatul intern", a spus Florin Lovin, la Digi Sport Special.

FRF a stabilit obiectivul selecționerului pentru următorii ani: Campionatul European

Mihai Stoichiță, director tehnic în cadrul FRF, a anunțat care va fi obiectivul selecționerului în următorii ani. În mod surprinzător, Liga Națiunilor nu are importanță, în viziunea conducerii Federației

Liga Națiunilor oferă posibilitatea de a obține calificarea la Campionatul European, printr-un play-off. În 2020, România a fost eliminată de Islanda în semifinalele play-off-ului și a ratat ultima șansă de a ajunge la EURO 2020.

Campionatul European din 2024 va fi găzduit de Germania. România a jucat ultima dată la EURO 2016, când n-a depășit faza grupelor. Cel mai bun rezultat este sfertul de finală de la EURO 2000.

"Văd un contract în care vor fi prinse două competiții. Liga Națiunilor, în care probabil nu va avea un obiectiv extraordinar, pentru că principalul obiectiv este calificarea la Europene. Deci e un interval de timp în care un antrenor are timp să-și cristalizeze ideile și să le pună în aplicare.

În cazul în care Rădoi ne spune că are alt drum, ne vom orienta spre cea mai logică opțiune pentru echipa națională în acest moment, care va fi un român, vă spun de acum. Nimeni nu-ți oferă garanții în antrenorat, dar contează ce îți propui. O campanie în care prin Liga Națiunilor să cristalizezi o echipă care să fie la cerințele pe care le vrei pentru o calificare la Campionatul European. Acești jucători pe care îi vedeți astăzi sunt numele pe care le veți vedea în următorii cinci ani, probabil", a spus Mihai Stoichiță, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Etichete: echipa nationala , florin lovin , sadio mane


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Daniel Popa a explicat gestul ciudat după golul marcat cu Dinamo

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a ratat victoria cu ”U” Cluj: ”Aceeași poveste în fiecare săptămână”

Foto Clasamentul din play-out, după ”U” Cluj - Dinamo: ”Câinii roșii” au urcat pe loc de baraj. Programul meciurilor rămase

Citeşte şi

Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”