Florin Prunea / Foto: Captură Digi Sport

Florin Prunea știe cine va fi portarul titular la EURO: Horațiu Moldovan a fost ”sărit din schemă”

articol scris de Digi Sport
16.02.2024, 23:59
  • Superliga: Farul - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Aston Villa - Liverpool, luni, 22:00, DGS 2

După o așteptare de opt ani, naționala de fotbal a României a reușit să se califice la Campionatul European. 

În grupa de la EURO, ”Tricolorii” vor evolua împotriva Belgiei, Slovaciei și câștigătoarei play-off-ului B din Liga Națiunilor. 

Florin Prunea: ”Eu cred că Niță este prima opțiune în momentul de față”

Horațiu Moldovan (26 de ani) a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai României în campania de calificare.

Goalkeeper-ul a evoluat în opt din cele 10 meciuri, însă Florin Prunea (55 de ani) vede un alt titular în poarta echipei naționale, după transferul lui Moldovan la Atletico Madrid. 

În această iarnă, portarul de 26 de ani s-a transferat de la Rapid la ”Atleti”, însă în capitala Spaniei va avea șanse foarte mici să joace, deoarece titular de drept este legendarul Jan Oblak (31 de ani).

Din cauza acestui lucru, Florin Prunea este de părere că Edi Iordănescu (45 de ani) se va baza pe Florin Niță (36 de ani), goalkeeper-ul celor de la Gaziantep, în timp ce a doua variantă va fi Marian Aioani (24 de ani), chiar înlocuitorul lui Moldovan la Rapid.

”Să nu uităm că Edi Iordănescu a jucat cu Florin Niță în poartă la începutul campaniei. Eu cred că Niță este prima opțiune în momentul de față. Nu este ușor să joci in Turcia. Apoi cred că Aioani este acum la bătaie Târnovanu, cu Sava, pentru poziția a treia în lotul naționalei la EURO”, a declarat Florin Prunea, potrivit ProSport.

Horatiu Moldovan / Foto: Profimedia
  • 2,6 milioane de euro este cota de piață a lui Horațiu Moldovan, potrivit transfermarkt.com. 
  • 1,5 milioane de euro valorează Marian Aioani, conform aceluiași site de specialitate. 
  • 200.000 de euro este valoarea de piață a veteranului Florin Niță. 

Anamaria Prodan: ”Degeaba îți treci în CV o echipă mare, dacă tu nici măcar la dușuri nu intri cu jucătorii

În această iarnă, Radu Drăgușin (22 de ani) și Horațiu Moldovan (26 de ani) au semnat cu Tottenham, respectiv Atletico Madrid, însă nu au reușit încă să se impună la noile lor echipe.

Drăgușin a adunat aproximativ 30 de minute în tricoul celor de la Spurs și este așteptat să prindă primul meci ca titular în Premier League. De partea cealaltă, Moldovan a fost doar rezerva lui Jan Oblak și-i va fi foarte greu să-l scoată dintre buturi pe portarul sloven.

În urma situațiilor celor doi internaționali români, Anamaria Prodan a răbufnit. Agentul FIFA a declarat că un fotbalist trebuie să-și decidă viitoarea destinație în funcție de șansele pe care le are să joace, nu de numele echipei care-l dorește. Aceasta l-a oferit drept exemplu pe Nicolae Stanciu.

Acum, să știi că este foarte greu, din ce în ce mai greu. Și de asta eu am spus întotdeauna că un fotbalist trebuie să aleagă o echipă unde joacă, că degeaba îți treci în CV o echipă mare, dacă tu nici măcar la dușuri nu intri cu jucătorii. Deci, un manager trebuie să gândească cu mare atenție cariera jucătorului.

Dacă va aduceți aminte, când a mers la Anderlecht, Stanciu a avut șapte oferte pe bani foarte mulți. Am stat de vorbă și i-am zis: `Gândește-te foarte bine ce vrei. Aici iei bani mai puțini, iar dacă te duci la Fenerbache iei de 5 ori mai mulți bani decât la Anderlecht`.

Cam așa era raportul atunci. Iar el mi-a spus: `Poate la Fenerbache nu o să joc, dar vreau să fac un stop la Anderlecht. Și de aici să cresc`. Deci a fost o alegere fabuloasă. Și de bun augur pentru el. Putea să meargă să ia 2,5 milioane de euro la Fener, dar nu știu dacă juca.

Azi, Stanciu e singurul fotbalist care oriunde a fost, în orice campionat din lume, a jucat și a fost campion. E singurul. Și nu știu dacă a mai existat unul care să fie campion cu fiecare echipă la care a fost”, a transmis Anamaria Prodan, potrivit gsp.ro.

Galerie Foto

Etichete: atletico madrid , romania , campionatul european , echipa nationala , euro , florin prunea , florin nita , euro 2024 , horațiu moldovan , marian aioani


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024

Olanda a dezvăluit noi informații despre incidentul care a dus la descalificarea lui Joost Klein de la Eurovision 2024, scrie The Independent.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Foto ”Mândră de tine”. A venit din Cipru pentru Elias Charalambous și a întors toate privirile în Capitală

Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare

Video Dinamo a prins ”barajul”! Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2. Botoșani va merge și ea la meciurile de menținere/retrogradare

Exclusiv Viitorul antrenor al lui Dinamo, anunțat în direct

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Șumudică a spart televizorul când l-a văzut pe Octavian Popescu: ”Băi, Tavi! Ai 30 de kilograme cu tot cu butelie în brațe”

Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Kylian Mbappe, la două zile după ce acesta și-a luat ADIO de la PSG

Cazul lui Edgar Ie a ajuns în presa din Spania: ”Marea înșelătorie a fotbalului modern”

Propunere pentru fotbalistul de 550.000€ al Rapidului: ”Ni-l dorim”

Citeşte şi

Foto Iubita lui Horațiu Moldovan a fost la Atletico - Celta, dar a comis o gafă. Internauții au taxat-o imediat

Exclusiv Florin Prunea a reacționat după ce Dinamo a prins ”barajul” pe ultima sută. ”Sunt convins”

PEROZIrina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Primele două transferuri de la Mititelu: Bauza, la CFR sau Rapid, și Baeten, la FCSB! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM "Avem și noi o Jennifer Lopez în România". În prag de 45 de ani, Lili Sandu a furat startul în sezonul costumelor de baie

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

"Avem și noi o Jennifer Lopez în România". În prag de 45 de ani, Lili Sandu a furat startul în sezonul costumelor de baie

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”