Mirel Rădoi și Edi Iordănescu / Foto: colaj Sport Pictures & captură FRF TV

Video Exclusiv FRF, criticată după numirea lui Edi Iordănescu! De ce ar fi trebuit Mirel Rădoi să rămână la echipa națională

articol scris de Digi Sport
27.01.2022, 19:14
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Edi Iordănescu (43 de ani) este alesul Federației Române de Fotbal să îl înlocuiască pe Mirel Rădoi care a decis să nu continue pe banca echipei naționale după ce nu a reușit să califice România la barajul pentru Cupa Mondială.

Noul selecționer a fost prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc după încheierea ședinței a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.

FRF, criticată după numirea lui Edi Iordănescu! De ce ar fi trebuit Mirel Rădoi să rămână la echipa națională

Dănuț Lupu, fostul mare jucător de la Dinamo, consideră că Edi Iordănescu a fost cea mai bună opțiune rămasă pentru preluarea echipei naționale, pentru că, în comparație cu Adi Mutu, noul selecționer al României are mai multă experiență în antrenorat.

Totuși, lui Edi Iordănescu îi va fi foarte dificil pe banca primei reprezentative, crede Dănuț Lupu, iar motivul ar fi unul simplu: dinamica de la echipa națională este diferită față de cea a unei echipe de club.

A fost singura variantă care mai era. Nu cred că Adi avea experiența necesară să antreneze naționala în momentul ăsta. Dacă ar fi avut lotul din 94, poate aș fi văzut și un antrenor tânăr la națională. Edi, cât de cât, are experiență mai multă decât Adi. Îmi doresc să ne calificăm la Campionatul European. Toată lumea vrea ca echipa națională să aibă rezultate. Depinde de modul lui de lucru. E foarte greu. Te întâlnești cu jucătorii 12 zile pe an și joci din trei în trei zile. Ce poți să faci?”, a declarat Dănuț Lupu la emisiunea Liga Digi Sport.

Fostul mare jucător de la Dinamo spune că Federația Română de Fotbal a greșit pentru că nu a încercat să îl convingă pe Mirel Rădoi să continue pe banca echipei naționale, pentru că exact în momentul în care ”tricolorii” înțeleseseră stilul de joc pe care fostul selecționer voia să îl implementeze, acesta a părăsit prima reprezentativă.

Eu aș fi făcut orice mi-ar fi stat în putință dacă făceam parte din FRF să îl țin pe Mirel Rădoi. Acești jucători tineri, în ultimul timp, au înțeles să joace ce vrea Mirel. În momentul în care au început să joace, l-au schimbat pe Mirel. Îi cunoaște de trei ani. L-au dat afară. Să sperăm că Edi va reuși. La echipa națională, trebuie să fii un bun pedagog și antrenor”, a declarat Dănuț Lupu la emisiunea Liga Digi Sport.

Răzvan Burleanu a dezvăluit "moștenirea" pe care Mirel Rădoi a lăsat-o la selecționata României

Președintele FRF a explicat că Rădoi a reușit să creeze o coeziune între selecționatele de juniori și cea mare, în sensul în care mulți dintre cei convocați inițial la "naționalele mică" au făcut ulterior pasul către cea mare. Aceasta este, în opinia lui Burleanu, cea mai importantă moștenire pe care Rădoi a lăsat-o în cei doi ani de mandat. 

"Edi Iordănescu va avea capacitatea să construiască o echipă competitivă de succes, de care să fim cu toții mândri. În primul rand, ne bazăm pe coeziunea lotului de la echipele naționale de astăzi.

Aceasta este și cea mai importantă moștenire din mandatul lui Mirel Radoi. Astăzi, coeziunea lotului și modul în care s-au integrat cele două reprezentative sunt sunt la un nivel dorit în general la o echipă națională.

Cei mai mulți dintre jucătorii regăsiți astăzi la echipa națională sunt tineri, ceea ce înseamnă că în 2-3 ani vor ajunge la o maturitate fotbalistică. Ceea ce înseamnă că rezultatele vor fi mai bune, de aici și încrederea în Edi Iordănescu de a aduce Romania în elita fotbalului european", a explicat președintele FRF. 

Etichete: romania , frf , echipa nationala , edi iordanescu , mirel radoi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv A fost la un pas de EURO 2024, dar acum trăiește momente grele

Veste bună pentru tricolori! România a scăpat de unul dintre cei mai puternici adversari la EURO 2024

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă