Gică Hagi / Foto: Captură Youtube@farulconstantatv

Exclusiv Gică Hagi a răbufnit! Fotbaliștii români luați la țintă de ”Rege”: ”Nu pot să accept! Uitați-i”

articol scris de Digi Sport
22.03.2023, 22:12
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

În ultima perioadă, Daniel Boloca, Andrei Coubiș și Cătălin Cîrjan au refuzat convocările la reprezentativele României.

Dacă Boloca și Coubiș au spus ”pas” României în favoarea Italiei, Cîrjan nu a vrut să meargă la selecționata U20 pregătită de Daniel Pancu, motivând că a crezut că va fi convocat cel puțin la naționala U21.

Gică Hagi: ”Nu pot să accept jucători care au crescut în străinătate și uită că sunt români

În acest context, Gică Hagi, managerul Farului, a răbufnit la adresa acestor fotbaliști.

Nu pot să accept jucători care au crescut în străinătate și uită că sunt români. Uitați-i! Nu sunt români. A fi român înseamnă că oricând te cheamă, trebuie să răspunzi. Ei sunt români, nu sunt italieni. Naționalitatea lor e română. Sunt români suta la suta.

Nu vorbesc de cât sunt de valoroși. Dintre ei sunt jucători care îmi plac foarte mult, dar nu putem sa ne rugăm de un jucător. Dacă vrei să vii, bine, dacă nu, să fii sănătos, fă performanță unde vrei, dar nu ne rugăm. Avem jucători buni, care joacă în țară! Foarte, foarte buni. E o pierdere când un jucător e valoros, când iubește România, când dă totul.

Când selectezi, e bine să chemi jucători foarte buni, dar nu uitați un singur lucru, echipa câștigă trofee, jocul colectiv câștigă trofee și aduce performanță. El poate să se exprime mai bine dacă are o echipă în spate.

Ăsta e secretul, să știi să formezi o națională cu jucători cu personalitate și pasiune, care să joace cu iubire, nu să te amenințe că nu vine la națională. Prea multa discuție despre acești jucători de care se pare că ne rugăm. Unde au jucat acești jucători? Nu au un meci în Liga 1, nu au un meci internațional”, a spus Gică Hagi, la emisiunea Digi Sport Special.

Cătălin Cîrjan ar vrea să se retragă de la echipa națională

Cătălin Cîrjan (20 de ani) a evitat în ultima vreme să răspundă convocărilor, iar din informațiile Digi Sport chiar vrea să renunțe definitiv la onoarea de a fi convocat la echipa națională.

Într-o discuție cu Bogdan Lobonț, fostul selecționer de la U20, Cârjan a motivat refuzurile prin șansa care i se putea oferi în orice moment de la juca la prima echipă a lui Arsenal.

Debutul său la prima echipă a liderului din Premier League încă nu s-a produs, iar pentru România Cârjan are un singur meci jucat la juniori, în 2018. Cîrjan face parte dintre cei șase tineri jucători care se pregătesc sub comanda lui Mikel Arteta. Dar de jucat încă n-a jucat!

Italienii, cuvinte de laudă pentru Andrei Coubiș

Andrei Coubiș (19 ani) a fost convocat la selecționata U20 a Italiei pentru meciurile cu Norvegia și Germania de la finalul lunii actuale, disputate în cadrul Elite League U20. 

Astfel, fundașul central al celor de la AC Milan Primavera a refuzat prezența în lotul României U21 convocat recent de Emil Săndoi. 

Ulterior, căpitanul juniorilor de la AC Milan a fost lăudat de către jurnalistul italian Leonard Gualano, în cadrul unui material pe care i l-a dedicat în publicația Goal. Cu o reputație foarte bună în fotbalul din "Cizmă", Coubiș a fost numit "perla Milanului".

"Disputat de România și Italia, perla Milanului a ales tricoul Squadrei Azzurra. Este unul dintre acei puști pe care mulți pariază. Fundaș central cu un fizic grozav, a ajuns la academia 'Rossoneri' în 2019.

Faptul că are calități extraordinare este dovedit de un lucru semnificativ: Italia și România se luptă pentru el.

În ultimele luni s-a vorbit despre posibilitatea de a fi chemat la naționala mare a României, pentru a combate 'competiția', dar selecționerul Edward Iordănescu a ales să nu o facă", a scris Gualano. 

Etichete: gica hagi , fotbalisti romani , romani nationala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Premierul Marcel Ciolacu a aprobat construirea a două stadioane. Prețul: 175.000.000€

Gigi Becali vrea TREI jucători de la Farul! Câți bani i-a plătit până acum lui Gică Hagi pe transferuri

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă