Gică Popescu, în studioul Digi Sport / Foto: captură Digi Sport

Exclusiv Gică Popescu, reacție dură după declarația controversată a lui Florin Răducioiu: ”Cineva sănătos la cap nu se gândește la așa ceva”

articol scris de Digi Sport
09.03.2021, 19:17
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Florin Răducioiu a creat o întreagă polemică în momentul în care a lăsat de înțeles că la meciul România - Spania 1-2, de la Euro 1996, jocul defensiv al ”tricolorilor” a fost suspect de slab.

Gică Popescu, coechipier cu Florin Radu Răducioiu în Generația de Aur a fotbalului român, inclusiv la partida cu Spania din 1996, i-a oferit fostului atacant de la Brescia sau Milan o replică dură.

Gică Popescu, replică dură pentru Florin Răducioiu

Nu cred că cineva sănătos la cap se poate gândi că cineva putea face așa ceva la echipa națională. Am auzit tot felul de comentarii că aș fi zbierat eu la Nea Puiu. Cum putea cineva să strige la Nea Puiu?

Apărarea o fi fost dezorganizată, dar e normal, nu mai aveam niciun fel de obiectiv. Păi să spună Radu, să spună oricine, dar să dovedească. Și eu pot spune că Radu la nu știu ce meci a făcut nu știu ce. Așa, din vorbe, pot arăta cu degetul pe oricine”, a declarat Gică Popescu, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Fostul căpitan al Barcelonei a recunoscut că, la viitoare întâlnire, îi va reproșa lui Florin Răducioiu acuzele făcute și, dacă acesta va continua cu astfel de declarații, mai nuanțate, despre meciul cu Spania, nu va ezita să-l dea în judecată.

Radu nu era genul să vină în vestiar să vorbească după meci, alții aveau un cuvânt greu de spus în vestiar. A apărut asta așa odată, ca o nebunie. Nu m-am întâlnit cu Radu, dar când mă voi întâlni, o să-i bat obrazul.

Dacă el crede așa ceva, crede foarte greșit. Dacă e ceva, să iasă public să spună! Să spună ceva, dar nu să arunci așa, că i s-a părut lui, i s-a părut ce? Că apărarea, apărarea o fi jucat prost la nu știu ce fază.

Se întâmplă lucruri la un turneu final. Ce să știe? Dacă ar spune public mai multe, n-aș sta o secundă pe gânduri, l-aș da în judecată! Să vină să dovedească!”, a transmis Gică Popescu.

Reacția lu Ilie Dumitrescu după declarațiile lui Florin Răducioiu

Ilie Dumitrescu a reacționat, de asemenea, după acuzele lui Florin Răducioiu, căruia i-a cerut, la fel cum a făcut-o și Gică Popescu, să vină cu probe.

Cum să vii cu așa ceva? Cum să declari așa ceva? Pentru mine, a fost cel mai bun atacant, Răducioiu. Are dreptul să spună ce vrea, dar să spună lucrurilor pe nume.

Nu văd rostul declarațiilor sale.Nu pot să cred așa ceva eu, la cum cunosc eu generația asta și toți colegii mei. Nu există așa ceva. Pot să admit că la un meci nu mai ești la fel de concentrat. Asta da”, a declarat Ilie Dumitrescu, pe 4 martie, la Fotbal Club.

La Euro 1996, România a încheiat ultima în grupa B, după trei înfrângeri, 0-1 cu Franța, 0-1 cu Bulgaria și 1-2 cu Spania, Florin Răducioiu fiind singurul marcator al ”tricolorilor” de la acel turneu final.

Generația de Aur, acuzată de blat în meciul cu Spania

Despre meciul România - Spania de la Euro 1996 a vorbit, în mai 2019, și fostul internațional bulgar Ivo Georgiev, cel care i-a acuzat direct pe ”tricolori” de aranjamente.

Toate echipele se temeau de Bulgaria şi am fost într-o grupă foarte dificilă. O altă problemă pentru noi a fost că România a mers la culcare în meciul cu Spania, asta vă spun sigur. Hristo Stoichkov a vorbit după la telefon cu ei, s-a interesat la Barcelona, unde juca Gică Popescu.

I-au lăsat să înscrie pe spanioli, ăsta e adevărul. Să vedeți ce au făcut fundaşii României în meciul cu Spania, în ultimele minute. N-aveau nicio şansă şi i-au lăsat să înscrie. Unul dintre ei a fost Popescu, care traducea ceva. N-am ţinut cont ce spunea”, a spus Ivo Georgiev, pentru bulgarii de la Sportal.bg.

Etichete: gica popescu , euro 1996 , florin raducioiu , acuze blat românia spania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali a reacționat imediat, după ce FCSB a devenit campioana României

Video La unison! Ce au făcut fanii FCSB-ului în minutul 70 al meciului cu Farul

Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție

Live Video&Score PSG - Le Havre 1-2, ACUM, pe DGS 4. Oaspeții marchează din nou

Citeşte şi

Florin Răducioiu și-a găsit ”urmașul” în SuperLiga: ”Mă revăd un pic în el”

Dinamo e la un pas de retrogradare, iar Florin Răducioiu e sigur: ”Este într-o continuă agonie”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”