Adrian Rus, Alexandru Cicâldău în România-Grecia 0-1 / Foto: Sport Pictures

Exclusiv ”Haotic”! Primul meci al lui Edi Iordănescu la națională, descris într-un cuvânt de liderul selecţiilor României

articol scris de Digi Sport
26.03.2022, 11:57
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Edi Iordănescu (43 de ani) a debutat pe banca echipei naționale în partida din Ghencea cu Grecia, încheiată cu o înfrângere în fața elenilor, scor 0-1.

Deși în repriza a doua fața României a arătat diferit față de primele 45 de minute, asta nu a ajutat și la schimbarea rezultatului de pe tabela de marcaj la final.

Galerie Foto

Dorinel Munteanu, despre jocul naționalei: ”Haotic”

Dorinel Munteanu (53 de ani), fostul internațional cu cele mai multe selecții la prima reprezentativă (134), a remarcat un joc ”haotic” al naționalei al primul meci cu Edi Iordănescu pe banca tehnică.

Antrenorul celor de la Oțelul Galați a remarcat și lucruri pozitive după meciul cu Grecia. Acesta a fost surprins de evoluția plină de dezinvoltură a lui Octavian Popescu, care și-a consemnat debutul la națională în minutul 62.

Rezultatul nu a fost favorabil, deși în repriza a doua am fost peste adversar, dar haotic. Nu am avut organizare. Ceea ce nu trebuie să îi cerem lu Edi la primul meci. Vedem în continuare dezorganizare.

Este haotic. Totul e haotic. Jucătorii nu își respectă pozițiile pe care le au. Cariera de jucător e mai buna dacă e pusă în practică pe posturile lor, Sper să remedieze asta la următorul meci. La Real, Benzema și cu Vinicus sunt pe pozițiile lor. Noi avem soluții multe.

Toată lumea a vrut să atace. Au fost si debutanți.

O surpriză pentru mine a fost Popescu. Trebuie să vină plusul, determinarea. Au fost lucruri bine. Au fost lucruri bune. Am văzut 7 jucatori pe faza ofensivă, mi-au dat încredere. Organizarea lasă de dorit. Eu nu il văd pe jucătorul de la CFR Cluj închizător (n.r. Mihai Bordeianu). Nu înțeleg de ce antrenorii nu se bazează pe un sistem care ne avantajează”, a declarat Dorinel Munteanu, la Dig Sport Matinal.

România - Grecia 0-1

Unicul gol al partidei a fost înscris de Andreas Bouchalakis (39), cu capul, din centrarea lui Limnios.

România a făcut un joc modest, evoluând lent, înghesuit, fără inspiraţie, în faţa unei echipe compacte, cu un plus de viteză şi de organizare, deşi se află tot al primul joc al selecţionerului uruguayan Gustavo Poyet.

Tricolorii au avut prima şansă de gol a partidei, în min. 7, dar Chiricheş a trimis cu capul pe lângă, de la 8 metri, la cornerul lui Cicâldău. Grecii au preluat apoi controlul jocului şi Rota a şutat peste de la 17 metri (7), Pelkas a tras din careu, însă Niţă a reţinut (10).

Cea mai bună ocazie a României în prima repriză a fost ratată de Mitriţă, jucătorul echipei PAOK şutând din unghi la colţul lung (16). Raţiu a avut şi el o pătrundere curajoasă, încheiată cu un şut imprecis cu stângul (20).

Grecia a în min. 22, prin Georgios Giakoumakis, dar golul a fost anulat pentru ofsaid, arbitrii spanioli revenind asupra deciziei după ce mingea fusese pusă la centrul terenului. Până la pauză, oaspeţii au mai ratat două oportunităţi, prin Pelkas (28, 30).

După pauză, România a jucat ceva mai bine, a avut o posesie superioară, însă fără a reuşi să se apropie din construcţie de poarta lui Vlachodimos, calificat cu Benfica în sferturile Ligii Campionilor. Răzvan Marin şi-a încercat şansa din afara careului, dar şutul său de la 22 de metri s-a dus peste ţintă (57).

Cele mai mari ocazii ale echipei României au fost ratate de fundaşul Rus, în urma unor faze fixe. În min. 70, Marin a centrat din lovitură liberă, iar Rus a trimis cu capul în bară, iar două minute mai târziu, la un corner executat de Cicâldău, fundaşul lui Fehervar a reluat tot cu capul, însă Vlachodimos a respins.

  • România va juca următorul meci de pregătire în data de 29 martie, cu Israelul, în deplasare (Netanya, ora 20:45), în timp ce Grecia va juca un meci amical cu Muntenegru, în deplasare, pe 28 martie.

Etichete: edi iordanescu , romania grecia , dorinel muteanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Ratează EURO 2024: jucătorul de la Real Madrid, indisponibil

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

"Eroul de la Sevilla", impresionat de puștiul din poarta Corvinului. ”O să mai auzim de el”

Citeşte şi

Emoții mari pentru echipa națională: încă o accidentare înainte de EURO 2024!

Jackpot! Salariu de 5 milioane de euro pentru Edi Iordănescu

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”