Ilie Dumitrescu / Foto: Digi Sport

Video Exclusiv Ilie Dumitrescu îi transmite lui Edi Iordănescu unde să-l "joace" pe Octavian Popescu: "Îți notezi"

articol scris de Digi Sport
31.03.2022, 23:03
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Octavian Popescu a debutat la naționala mare a României și a impresionat în cele două meciuri amicale, cu Grecia și Israel.

Ilie Dumitrescu îi dă însă sfaturi selecționerului Edi Iordănescu, care i-a fost secund la debutul carierei. Fostul mare internațional știe unde trebuie folosit mijlocașul de la FCSB pentru a da cel mai bun randament.

Ilie Dumitrescu îi transmite lui Edi Iordănescu unde să-l "joace" pe Octavian Popescu

"A fost o competiție pe post, unde echipa națională este acoperită ca mijlocaș de bandă în partea stângă. Ai 4 soluții: Ivan, Mitriță, Mihăilă și Tavi Popescu. Ideea e, dacă se poate, să joace și Tavi Popescu și Mihăilă, de exemplu, în aceeași formulă.

Cred că Tavi Popescu ar da cel mai bun randament în spatele atacantului sau undeva ca inter. Dacă ne uităm în multe meciuri, când FCSB a revenit, s-a schimbat sistemul, a fost mutat cineva în bandă, iar Tavi Popescu a venit la interior", a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport Special.

Cu Grecia, mijlocașul de 19 ani de la FCSB a fost introdus în minutul 62, iar în partida cu Israel, Popescu a jucat din minutul 80.

"În bandă există un lucru extrem de important, să ai viteză: Kingsley Coman, Gnabry, Sane. Și acolo cred că, la viteză, stă foarte bine Mihăilă. Și Ivan e foarte bun. După cele două teste, Edi are conturat un nucleu de jucători cu care va aborda meciurile din Nations League.

Mie mi-a plăcut foarte mult când a ales Mihăilă cu Man pe părțile laterale. A mai fost și Ivan. În toate zonele terenului a fost viteză și asta s-a văzut în prima repriză, când au surprins adversarul", a explicat Ilie Dumitrescu.

  • Meciul amical România - Grecia, care a fost debutul lui Edi Iordănescu ca selecționer, s-a terminat 0-1.
  • Meciul Israel - România s-a terminat 2-2, după ce "tricolorii" au condus cu 2-0.

Ilie Dumitrescu: "Ca antrenor, înveți și îți notezi: bă, acum, în zona aia periculoasă, pun numai jucători cu talie"

Fostul mare internațional a făcut o paralelă cu el însuși și cu colegii din Generația de Aur.

"Puteam să facem 3-0 și toată lumea spunea că echipa a jucat senzațional. Dacă ai un jucător talentat, ca Tavi Popescu, care are dezinvoltură, când s-a văzut că nu e stresat, că are potențial, atunci asta va fi problema lui Edi, să creeze un sistem de joc astfel încât să-l poată introduce și pe Tavi Popescu, dacă va avea formă sportivă și dacă se va ridica la același nivel la echipa de club.

Dar trebuie să aștepți. Și noi am fost la fel, eu, Răducioiu, Lupescu, Sabău, Dan Petrescu. Am intrat câte 10-15-20 de minute, iar când am ajuns la maturitate, ne-a băgat titulari.

Asta e și cu Tavi Popescu. E bine că a debutat la națională, a simțit și atmosfera și diferența asta de nivel. Au fost și momente foarte bune. Pe mine m-a surprins plăcut, există potențial.

Revedeam momente din meciul cu Germania. Când ajungi să-i dai pereche lui Man pe Muller și el îl pierde din marcaj, cu deviere pe prima bară, când îl scapă. De ce? Pentru că, la acea deviere, mingea s-a jucat la scurt, iar tu, ca atacant, ai terminat, nu mai e zona ta. Și a plecat devierea aia. La fel și la Ivan, în zona aia.

E clar că, la fiecare meci, ca antrenor, înveți și îți notezi și spui: bă, acum, în zona aia periculoasă, pun numai jucători cu talie și două-trei perechi de marcaj la cei mai importanți jucători ai adversarilor.

Când are un meci amical, el schimbă cam în minutul 60, a încercat să vadă pe toată lumea. La primul meci nu au jucat titulari Alibec, Bancu, Bordeianu, deci trebuia să le dea șansa celor care au fost rezerve.

La un meci oficial, poate nu mai schimbi în minutul 60, poate mai stai, vezi cum interpretezi, nu îl mai scoți pe Chiricheș, poate îl introduci pe Nedelcearu, îl urci pe Chiricheș și îl introduci și pe Marius Marin și întărești, dacă ai un rezultat bun, într-o competiție oficială. Dar astea el și le-a notat. Eu am debutat cu vreo 8 minute la națională", a punctat Ilie Dumitrescu.

Etichete: edi iordanescu , ilie dumitrescu , octavian popescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 2-0, ACUM, DGS 1. Darius Olaru a ratat un penalty!

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Video Și-a bătut joc de ocazie! Cum a decis să încheie Tavi Popescu faza care o putea readuce în meci pe FCSB

Luis Enrique, replici acide înainte de PSG - Dortmund

Citeşte şi

Exclusiv Ilie Dumitrescu, impresionat de DOUĂ aspecte după Dortmund-PSG 1-0. ”119 km alergați / A fost superior”

Exclusiv A fost la un pas de EURO 2024, dar acum trăiește momente grele

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”