Ioan Ovidiu Sabău / Foto: Captură Digi Sport

Video Exclusiv Ioan Ovidiu Sabău, despre echipa națională: "Nu are identitate! Nu știu unde suntem". Ce a spus despre Edi Iordănescu

articol scris de Digi Sport
12.01.2023, 20:14
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani) a acordat un interviu în exclusivitate pentru Digi Sport, din postura de nou antrenor al lui 'U' Cluj

Majoritatea întrebărilor primite au fost legate de noua sa echipă, însă nu a lipsit nici subiectul echipei naționale, care a retrogradat în Liga C din Liga Națiunilor în toamna anului trecut și a adunat șapte ani de când nu s-a mai calificat la un turneu final major. 

Ioan Ovidiu Sabău, rezervat cu privire la echipa națională

Întrebat ce părere are despre șansele României în preliminariile EURO 2024, antrenorul ardelenilor nu a putut oferi un răspuns concret, deoarece a explicat că, momentan, echipa națională nu are o identitate bine conturată.

"O grupă grea. Trebuie să vedem la ce nivel suntem noi și la ce nivel este Elveția în momentul de față. Să înceapă meciurile și vedem exact cum arătam noi ca echipă.

Mi-e foarte greu să anticipez, nu am de ce să mă leg, ce analize să fac. Foarte multe schimbări, și pentru Edi, îi e foarte greu să găsească soluții. E așa, un mixt.

Poate dacă echipa asta juca 4-5 jocuri cu aceiași jucători, poate îmi dădeam seama la ce nivel suntem. Așa, apar jucători de 34-35 de ani titulari, apoi nu mai apar deloc.

E bulversat și el, nu e ușor să fii selecționerul echipei naționale, se așteaptă o calificare de atâta timp", a spus Sabău în cadrul interviului acordat jurnalistului Marian Codirlă. 

  • România se află în grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, în grupa I a preliminariilor EURO 2024. 

Ioan Ovidiu Sabău crede că naționala României are o problemă la capitolul pregătire fizică

Sabău a ținut să scoată în evidență și un defect pe care l-a observat la meciurile importante pe care "tricolorii" le-au jucat în ultimul timp. 

"Una e să fii antrenor, alta e să fii selecționer, ai nevoie de multă experiență în spate. Pentru el, sunt lucruri noi, acumulează experiență.

Mi se pare un băiat foarte dedicat meseriei, foarte serios. Acum depinde și de jucători, de aria de selecție. Jucători tineri și talentați sunt mulți.

Dar când apar acele meciuri decisive, clacăm din punct de vedere fizic. Nu mai avem identitate, un joc de posesie sau de contraatac, nu știm unde suntem.

Eu nu știu unde suntem în momentul de față. Nu are identitate echipa națională. Cam asta văd acum", a completat Sabău. 

Etichete: ioan ovidiu sabau , edi iordanescu , edward iordanescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv A fost la un pas de EURO 2024, dar acum trăiește momente grele

Veste bună pentru Edi Iordănescu: ”Are șanse să fie apt pentru EURO”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă