Iosif Rotariu / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Iosif Rotariu: "Stanciu, inexistent! Vom avea națională abia peste trei ani". Singurul remarcat și ce spune despre Camora

articol scris de Andru Nenciu
09.10.2020, 11:50
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Iosif Rotariu (25 de selecții / 1 gol pentru națională) e de părere că România va deține o națională puternică abia peste trei ani și spune pentru Digi Sport că avea în meciul cu Islanda (1-2) așteptări mult mai mari de la liderul naționalei, Nicolae Stanciu. 

Omul care l-a anihilat pe Diego Maradona la Coppa del Mondo consideră că regresul naționalei e cauzat și de valoarea campionatului intern. Aseară, la Rejkjavik, 

Selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani)  s-a bazat și pe Manea, Burcă, Balașa, Camora, Deac, Cicâldău și Iancu, fotbaliști în Liga 1. 

Fost mijlocaș, dar și fundaș stânga, Rotariu (58 de ani) s-a pronunțat și în privința evoluției lui Camora, debutant aseară, contra Islandei, la naționala României.

România a jucat fără Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore, ambii accidentați. Islanda va întâlni la Budapesta, pe 9 noiembrie, selecționata Ungariei, în finala play-off-ului Grupei A. Maghiarii au trecut aseară de Bulgaria, în deplasare, scor 3-1. 

Islanda - România 2-1 | Iosif Rotariu: "Sigurdsson a făcut diferența cu noi pentru că l-am lăsat să joace. Să vedem ce va face împotriva unor echipe mari"

Domnule Rotariu, ce concluzii ați tras după meciul cu Islanda?
Cele mai mari așteptări le aveam de la Stanciu pentru că el este liderul naționalei. A fost inexistent, din păcate. Dar și Stanciu joacă în Cehia, iar Sigurdsson joacă la Everton, în Premier League. Așa se face comparație, lider versus lider. Sigurdsson a făcut diferența cu noi pentru că l-am lăsat să joace, să facă ce vrea. Să vedem cum va putea să se exprime atunci când joacă împotriva unor echipe mari, dacă va mai putea să aibă atâta libertate de mișcare. 

Stanciu a avut și sarcini defensive aseară.
Nu contează asta! Un fotbalist ca el trebuie să aducă un plus în plan ofensiv, să facă diferența într-un fel. Cu un șut, cu o ultimă pasă.

România - Islanda 2-1 | Iosif Rotariu: "Poate că și Rădoi ar avea nevoie de un om cu experiență lângă el. Nu-mi aduc aminte de vreun meci al naționalei în care să fi tras un șut pe poartă"

Totuși, de când a preluat Rădoi naționala s-a văzut o schimbare în bine. Startul prost de meci i-a afectat mental pe tricolori?
Aici ne aflăm, ne îmbătăm cu apă rece când jucăm în partide cu caracter amical, nu avem coerență în exprimare de mult timp în teren, nu avem coerență la nivelul selecției. Am văzut șase jucători din campionatul intern, cam asta e valoarea campionatului intern, s-a văzut. E una foarte scăzută. Vom avea națională abia peste vrei trei ani când acești copii tineri vor fi copți și vor ajunge la o maturitate. 

Rădoi a declarat la conferința de presă că-și asumă toată vina. 
Normal, e selecționer. Dar...

Și alți jucători au fost o evoluție palidă. Unii dintre ei tocmai s-au transferat la alte echipe. 
L-am auzit pe Rădoi că e doar vina lui și a staff-ului, dar jucătorii nu au vreo vină? Ei nu-și asumă vreo responsabilitate? Poate și că Mirel Rădoi ar avea nevoie de un om cu experiență lângă el. N-am văzut deocamdată o echipă care să ne dea speranțe pentru viitor. Nu-mi aduc aminte de vreun meci în care naționala să fi tras doar un șut pe spațiul porții, asta e din păcate realitatea. Un record negativ stabilit aseară. 

Islanda - România 2-1 | Iosif Rotariu: "Camora a greșit flagrant, dar nu din cauza lui am pierdut. De ce nu a fost convocat la naționala Portugaliei!?"

Ați jucat și fundaș stânga în carieră. Cât i se poate imputa lui Camora din al doilea gol primit?
Camora a greșit flagrant la acel gol, dar nu din cauza lui am pierdut partida. Dar și în privința lui ar trebui să ne punem semne de întrebare. În România e foarte bun, e liderul campioanei, a câștigat titluri, e constant. Dar de ce nu a fost convocat în toată cariera la naționala mare a Portugaliei!? Măcar în lotul lărgit. Ce-am face noi dacă am juca acum împotriva Portugaliei?

Poate fi vreun jucător scos în evidență după partida de aseară?
Nici nu pot remarca pe cineva... Poate pe Tătărușanu, a avut o intervenție providențială... Atât. Suntem departe de ce-am fost. Așa cum am spus, poate că acești băieți tineri vor crește în exprimare și vor forma în trei ani o națională competitivă. 

Etichete: iosif rotariu , ciprian tatarusanu , mirel radoi , nicolae stanciu , mario camora , islanda - romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv George Copos îl propune pe Mircea Lucescu la Rapid. ”E unic! L-aș aduce cu ochii închiși”

”Marea împăcare”. Paul Iacob s-a ținut de promisiune, după ce a fost la un pas de bătaie cu un suporter

Oficial Se încheie o eră! Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund, după 12 ani

Exclusiv ”A fost scandal, s-au luat la bătaie”. De ce i-a aruncat Iacob ghetele la gunoi lui Rrahmani

Citeşte şi

Nota primită de Nicolae Stanciu, după meciul în care echipa sa a primit 4 goluri în 25 de minute

Echipa lui Nicolae Stanciu și Cosmin Contra, umilită în Arabia Saudită: în minutul 25 era 4-0 pentru Al-Ahli

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale