Enes Sali și Gică Hagi / Foto: Captură Digi Sport

Video Exclusiv La 15 ani, Sali e convocat la naționala României, deși nu e titluar la echipa de club. Ce spun Dumitrescu și Stelea

articol scris de Digi Sport
05.11.2021, 08:01
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Mirel Rădoi (40 de ani) a produs o surpriză uriaşă când a anunțat că Enes Sali este convocat în lotul României pentru meciurile cu Islanda şi Liechtenstein, din preliminariile Cupei Mondiale 2022. Puștiul de la Farul are 15 ani, iar Gică Hagi îl folosește ca rezervă.

Ilie Dumitrescu: "Eu l-am văzut pe Enes Ali din ziua când a semnat cu Farul. Eram cu Gică Hagi și el era cu părinții. Are personalitate în joc"

Prezenți în studioul Fotbal Club, Ilie Dumitrescu și Bogdan Stelea au explicat care e punctul lor de vedere.

Bogdan Stelea: A împlinut 16 ani, sau nu? 15 ani și vreo 7 luni, parcă.

Ilie Dumitrescu: Și Gică Hagi l-a folosit de câte ori a avut prilejul.

Bogdan Stelea: L-a folosit, dar e diferit, e foarte diferit să folosești un jucător cu astfel de vârstă la o echipă de club. Îl poți folosi, mai ales când intră de pe bancă. Să știi că, la vârsta asta, contează și câteva luni. Da, la o echipă de club e în regulă, dar la echipa națională, nu știu ce să spun. Mi se pare că anumiți jucători trebuie să facă mult mai mult pentru a ajunge acolo.

Radu Naum: Înțeleg că l-a chemat pentru că putea să aleagă Canada sau Turcia. Câte cetățenii poți să ai?

Ilie Dumitrescu: 200. Da. Sigur că e un jucător cu mare potențial. Nu a dat vreo 15 sau 20 de goluri la Viitorul și apoi a făcut pasul la naționala mare.

Bogdan Stelea: Nu e Dobrin. Sali e cel mai tânăr, dacă debutează la vârsta asta.

Ilie Dumitrescu: Cred că a fost Manea

Bogdan Stelea: Nu, nu, nu, e sub Manea, dacă debutează acum.

Ilie Dumitrescu: Mi-aduc aminte de debutul lui Gică Hagi la națională. La un meci, pe Steaua, el a intrat și a dat două goluri. El era la Luceafărul parcă, și a jucat la un meci cu Farul. Și apoi l-a convocat Lucescu la națională. Sali e un talent rar, un jucător rar, un jucător cu mare potențial. Eu mă bucur din suflet că tot apar astfel de jucători. Eu l-am văzut din ziua când a semnat cu Farul. Eram cu Gică Hagi și el era cu părinții. Are o personalitate în joc, asta m-a impresionat.

Mijlocașul Enes Sali, de la Farul, este cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1, iar dacă va debuta la naționala mare, va deveni cel mai tânăr "tricolor" din istorie. Cristi Manea deține recordul, după ce a debutat la 16 ani și 9 luni.

Topul celor mai tineri debutanți la echipa națională este completat de: Grațian Sepi – 17 ani și 3 luni (1928), Ilie Balaci – 17 ani și 6 luni (1974), Nicolae Kovacs – 17 ani și 8 luni (1929).

  • Enes Sali s-a remarcat în acest an în Liga 1. Este al 51-lea jucător crescut la Academia Gheorghe Hagi care este debutat în Liga 1.

România în preliminariile CM 2022. Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru meciurile decisive cu Islanda și Liechtenstein

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 11/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 1/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 14/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 68/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 19/2), Adrian Rus (Fehérvár | Ungaria, 9/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 7/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 1/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 20/0)

MIJLOCAȘI: Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf | Germania, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 35/2), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 18/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga | Cehia, 52/11), Olimpiu Moruțan (Galatasaray | Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 22/2), Florin Tănase (FCSB, 9/1), Dennis Man (Parma | Italia, 12/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 49/6), Enes Sali (Farul Constanța, 0/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Reading | Anglia, 24/8), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 11/1), Denis Alibec (CFR Cluj, 20/2)

Ce meciuri mai are de disputat România în preliminariile CM 2022

  • 11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
  • 14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

Etichete: bogdan stelea , ilie dumitrescu , enes sali


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Exclusiv ”99%, Șumudică e noul antrenor de la Rapid”. Anunț înaintea meciului cu Universitatea Craiova

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”