Marius Șumudică / Foto: Profimedia

Marius Șumudică știe de ce ar fi potrivit să devină selecționer

articol scris de Digi Sport
26.05.2023, 14:02
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Marius Șumudică (52 de ani) s-a răzgândit după ce lunile trecute că se retrage din antrenorat, iar tehnicianul mai are un obiectiv clar în carieră: să devină selecționer.

Marius Șumudică a prezentat motivele pentru care ar fi potrivit să devină selecționer

Aflat în activitatea de tehnician din anul 2005, Marius Șumudică a pregătit mai multe formații de club, însă actualul antrenor al celor de la Al Raed a recunoscut că dorința sa din momentul de față este să fie selecționer. Ulterior, "Șumi" a oferit și câteva argumente prin care ar fi îndreptățit să ocupe acest post.

"La început, nu. Am crezut că nu pot face aceste lucruri (n.r. să devină selecționer), dar pe zi ce trece îmi dau seama că acumulez experiență și cred că peste câțiva ani aș putea face lucrul ăsta.

Eu sunt omul momentului, care simte anumite lucruri și ia decizii pe moment. Și la echipa națională de asta ai nevoie. Nu ai timp să antrenezi acolo și atunci trebuie să știi să folosești ceea ce ai mai bun, dar și să faci atmosfera necesară. Asta este una dintre calitățile mele", a spus Șumudică, potrivit GSP.

Șumudică, deranjat că nu s-a aflat printre candidații la postul de selecționer al României

La finalul anului 2021, Șumudică a avut un discurs destul de dur, fiind nemulțumit că numele său nu s-a regăsit pe nicio listă de candidați pentru preluarea naționalei României.

”Șumi” spunea că există, într-adevăr, antrenori mai pregătiți decât el pentru a conduce echipa națională, însă, având în vedere rezultatele obținute în special pe banca Astrei, se aștepta să fie numit măcar printre posibilii selecționeri. În plus, Șumudică era contrariat de faptul că tehnicieni cu mai puțină experiență i-au luat fața pe acele liste.

Oarecum, mă deranjează pentru că am avut niște performanțe în fotbalul românesc, am realizat ceva, dar nu știu care sunt criteriile după care se aleg selecționerii. Se ia în calcul momentul respectiv sau ceea ce ai făcut, ce experiență ai, ai câștigat trofee, ai jucat în Champions League, în primăvara europeană? Eu mă calificam!

Mă gândeam ce am realizat ca antrenor, am câștigat campionatul cu Astra, o Supercupă, am ieșit din grupele Europa League, am fost ales și antrenorul anului în 2016/2017, dar probabil sunt alte criterii. Șumudică, neavând rezultate la Malatya, nu mai este luat în calcul. Pe mine nu mă deranjează că nu mă numește cineva, dar din 10-20 de antrenori care erau puși pe listă, să nu apar și eu, dar să apară niște antrenori care, săracii, abia au dat cu nasul de mirosul ierbii, e jenant!

Eu am spus că înaintea mea sunt antrenori mult mai titrați, dar nici mie nu-mi convine că văd niște antrenori care nu au realizat nimic și vor să fie selecționeri. Am spus de Dan Petrescu, Gică Hagi, Victor Pițurcă, Răzvan și Mircea Lucescu. Nu mă pot compara cu ei în acest moment. Olăroiu, care pentru mine e unul dintre cei mai buni antrenori, dar ușor-ușor, după ce au refuzat toți, cred că trebuia să mai urc și eu în clasamentul ăla și să fiu pe listă. N-am prins nici ultima treaptă!”, spunea Marius Șumudică, la finalul anului 2021.

Etichete: romania , marius sumudica , echipa nationala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 1-0, ACUM, DGS 1. Reușita lui Raul Silva îi menține pe olteni în avantaj

Exclusiv Florin Prunea a văzut cum au jucat și ”i-a desființat”: ”Are vagoane în spate, așa aleargă” / ”Ăsta e respect?”

Pep Guardiola nu a ezitat nicio secundă, după ce a fost trecut pe lista lui Bayern

Plecat de la FCSB, Ianis Stoica a anunțat echipa la care va juca în sezonul următor

Citeşte şi

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

Anunțul făcut de ”U” Cluj, după apariția zvonurilor despre presupusele negocieri cu Marius Șumudică și Laurențiu Reghecampf

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”