Marius Șumudică, în studioul Digi Sport / Foto: Captură Digi Sport

Video Exclusiv Marius Șumudică a văzut primul ”11” al României din meciul cu Israel și a avut o reacție vehementă

articol scris de Digi Sport
18.11.2023, 21:29
  • La Liga: Las Palmas - Real Betis, joi, 20:30, DGS 4

  • La Liga: Almeria - Barcelona, joi, 22:30, DGS 1

România speră să obțină biletul către EURO 2024 în ”finala” cu Israel, programată în această seară de la 21:45.

Dacă vor ieși neînvinși din meciul contra israelienilor, ”Tricolorii” își vor asigura prezența la turneul final care va avea loc în Germania.

Marius Șumudică: ”Este un experiment ce face Edi Iordănescu!”

Înaintea meciului, Marius Șumudică a avut o intervenție în direct la emisiunea Digi Sport Special și a comentat deciziile lui Edi Iordănescu. În principal, antrenorul lui Gaziantep s-a arătat nemulțumit de faptul că Edi Iordănescu l-a titularizat pe George Pușcaș în locul lui Denis Alibec.

De asemenea, tehnicianul a criticat faptul că selecționerul a decis ca Denis Drăguș să joace în flancul stâng.

Este o problemă complexă și eu nu sunt de acord cu ce au zis Ilie și Marius Niculae. Eu consider că la națională, sper să mă înșel, îmi doresc ca România să se califice, trebuie să joace jucătorii care au meciuri în picioare. Nu mi se pare cu o calitate tehnică extraordinar. Poate e mai dispus la efort decât Alibec, dar nu putem spune că Alibec nu poate juca cu spatele la poartă.

E un experiment ce face Edi Iordănescu, atât timp cât Pușcaș nu are minute, degeaba îmi dați mie datele de la antrenament. Indiferent în ce campionat joci, și la cămile dacă joci, jocul nu se compară cu antrenamentul. De la mine au primit datele doar de la joc, nu mi-au cerut datele de la antrenament. E altceva dacă îi monitorizează, e un mare avantaj.

La aproape toate convocările, i-a avut la dispoziție o săptămână. Am lucrat cu preparatorul naționalei la CFR Cluj. A luat legătura cu preparatorul meu fizic și i-a cerut datele de la joc, nu de la antrenament. Preparatorul meu fizic m-a sunat și i-am spus să trimită datele cerute. Eu consider că la echipa națională trebuie să joace jucătorii care au performanțe la cluburi.

Alibec a marcat în ultimele jocuri, Drăguș, la fel. Dacă ar juca un 5-3-2, mai accept, dar când îl pui pe Drăguș în stânga, cu Pușcaș vârf, e o improvizație. Omori două posturi în opinia mea. Două luni cu mine joacă vârf de atac, m-a și sunat selecționerul. În banda stângă îl omori. Îl aduci pe Pușcaș, care pentru mine e un experiment, spre dauna lui Alibec.

Eu aș fi jucat Drăguș vârf și Coman în stânga. Nu jucam niciodată cu Drăguș în stânga, la mine stă la limita ofsaidului, tehnicitate foarte bună, lovituri de cap, tot ce vrei. Drăguș este mult mai dispus la efort decât Alibec.

Să dea Dumnezeu ca Pușcaș să facă un meci extraordinar, nu am nimic cu băiatul ăsta. Să dea Dumnezeu să marcheze de două ori. Eu mi-am spus opinia. Nu vreau să intru în conflict cu nimeni, fiecare are opinia lui, poate e foarte inspirat Edi, eu vă spun cum antrenez eu, ce date am dat și unde dă Drăguș cel mai bun randament.

Nu sunt de acord. Eu jucam cu Alibec, ăsta sunt, îmi plac jucătorii care știu să joace, să dea o pasă finală, nu poți să spui că Alibec nu ține de minge. Alibec nu poate să joace cu spatele la poartă? Există posibilitatea ca Edi să fi ales foarte bine și m-aș bucura. M-ați întrebat ce decizie aș fi luat eu, eu nu aș fi jucat cu Pușcas, sper să mă contrazică în seara asta. Dacă ne luăm după cifre, ce cifre îi găsim lui Pușcaș?

Niciodată nu aș face pressing avansat, depinde de ce jucători ai. Pressingul nu se pregătește peste noapte, trebuie să ai timing, să ai jucători inteligenți care să facă fault tactic în momentul în care au pierdut duelul. Dacă nu facem pressing, era de preferat Alibec. Îl aleg pe Pușcaș pentru că e mai dispus la efort, să îi hărțuiască, să facă pressing, probabil că asta a fost.

Pentru mine Moruțan nu trebuie să lipsească, Mihăilă, Florinel Coman, jucători care pot apărea oricând. Dacă ai nevoie de un vârf combinativ, îl muți pe Drăguș și îl bagi pe Alibec. O să joc cu Ankaracoglu și am făcut analiza. Moruțan e jucătorul numărul unu de care îmi e frică”, a declarat Marius Șumudică la emisiunea Digi Sport Special.

Lotul României pentru meciurile cu Israel și Elveția 

  • PORTARI
    Horațiu MOLDOVAN (FC Rapid 1923, 7/0), Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ionuț RADU (Bournemouth | Anglia, 4/0);
  • FUNDAȘI
    Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 13/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 4/0), Radu DRĂGUȘIN (Genoa | Italia, 11/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 23/1), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 18/1), Bogdan RACOVIȚAN (Rakow | Polonia, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 32/2), Andres DUMITRESCU (Slavia Praga | Cehia, 0/0);
  • MIJLOCAȘI
    Marius MARIN (Pisa | Italia, 13/0), Vladimir SCRECIU (Universitatea Craiova, 3/0), Andrei ARTEAN (Farul Constanța, 0/0), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 50/3), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 33/4), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 64/14), Darius OLARU (FCSB, 14/0), Olimpiu MORUȚAN (Ankaragucu | Turcia, 13/1), Marius ȘTEFĂNESCU (Sepsi OSK, 2/0), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 29/3), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 16/4), Florinel COMAN (FCSB, 10/1);
  • ATACANȚI
    Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2), Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 6/2), George PUȘCAȘ (Genoa | Italia, 38/10), Denis ALIBEC (Muaiter | Qatar, 35/4), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 1/0).

Programul Grupei I din preliminariile EURO 2024

18 noiembrie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Andorra
  • ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Clasamentul Grupei I

Clasamentul Grupei I din preliminariile EURO / Foto: Flashscore.ro

Etichete: romania , marius sumudica , israel , denis alibec , george puscas


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Reacția lui Mircea Lucescu, după ce Răzvan Lucescu și PAOK au ajuns la o victorie distanță de titlu în Grecia

Simona Halep, mesaj optimist după abandonul de la Trophee Clarins. ”Cred în continuare în călătoria mea”

Ange Postecoglou a decis! Fundașul central pe care nu-l mai vrea la Tottenham

Jose Mourinho cere ”o avere” ca să devină noul antrenor al lui Fenerbahce

Citeşte şi

Anunțul făcut de FRF despre biletele pentru meciurile de pregătire cu Bulgaria și Liechtenstein

Denis Alibec i-a răspuns lui Gigi Becali, iar patronul FCSB-ului nu a rămas dator

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”