Mihai Stoichita / Foto: captura Digi Sport

Exclusiv Mihai Stoichiță a setat obiectivul naționalei României pentru meciurile cu Kosovo și Elveția: ”Mi se pare rezonabil”

articol scris de Digi Sport
29.03.2023, 21:13
  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

Echipa națională de fotbal a României a debutat cu dreptul în campania de calificare la EURO 2024 și a obținut șase puncte din meciurile cu Andorra și Belarus.

După două etape, elevii conduși de Edi Iordănescu (44 de ani) se află pe poziția a doua a grupei I, la egalitate cu liderul Elveția, însă cu un golaveraj mai mic.

Mihai Stoichiță a anunțat obiectivul naționalei pentru meciurile cu Kosovo și Elveția

Mihai Stoichiță (76 de ani) a comentat pe seama jocului prestat de echipa naționala în primele două partide.

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal recunoaște că jocul nu a fost unul foarte bun, însă cele șase puncte acumulate îi dau încredere pentru meciurile următoare. 

Mai mult, Mihai Stoichiță a vorbit și despre viitoarea acțiunea, atunci când România le întâlnește pe Kosovo și Elveția.  

”Nu exagera, nu a fost entuziasmantă. Trebuie să fim extrem de realiști. E un adversar dificil, bine pregătit fizic. Nu au ei rezultate extraordinare, dar trebuie să fii mereu atent. Mă uitam aseară că am avut mai multe faze în care am încercat prea mult.

Jucătorii noștri nu mai sunt la nivelul la care pot să impresioneze individual, nu trebuie să ne ferim să spunem asta. Nu mai avem un Hagi, Dumitrescu, Prunea, Mutu. Noi nu trebuie să ne gândim că realizările individuale pot să câștige meciul. În momentul în care suferim împreună putem să câștigăm meciuri. Trebuie să ne știm nivelul și să ni-l depășim. E important că în aceste două meciuri ne-am comportat ca o echipă.

Eu aștept ca răspunsul să fie dat în Kosovo și Elveția. Deja am trecut de stadiul emoțiilor. Nu a fost ușor, că am venit de pe locul patru în Nations League. E important că ne-am îndeplinit obiectivul și am luat cele 6 puncte. Două puncte, mi se pare rezonabil. Cu Kosovo, practic, i-ai ține pe loc. Ai obliga Elveția să joace extrem de atent cu alte echipe”, a spus Mihai Stoichiță, la emisiunea Fotbal Club. 

Nemulțumirea lui Edi Iordănescu după succesul cu Belarus: ”Să fim sinceri!” Cum a comentat remiza Kosovo - Andorra 1-1

După joc, selecționerul s-a declarat mulțumit de rezultat, însă, la fel ca la finalul duelului din Andorra, a scos în evidență lipsa de pragmatism a jucătorilor săi.

”Îmi felicit echipa pentru îndeplinirea obiectivului, ne-am propus 6 puncte și le-am obținut. Îi mulțumesc și publicului pentru că ne-a susținut în această seară. Rezultatul nu e în conformitate cu jocul, să fim sinceri. Am fost naivi încă o dată, n-am fost suficient de maturi să omorâm jocul. Belarus a marcat la singura situație, iar noi am risipit multe ocazii.

E un sentiment de autoconservare care s-a dezvoltat în timp. Să fim sinceri, prima repriză a fost foarte bună. Repriza a doua, dacă reușeam să marcăm al treilea gol, nu mai ajungeam să tremurăm pe final. Trebuie să trecem la următorul nivel, să învățăm să fim mai eficienți, mai pragmatici.

Mulți băieți s-au ridicat la nivel, îmi pare rău pentru Tudor Băluță. Eram supărat că el s-a lovit, avusese o prestație foarte bună, a dat constanță. Ne-a dat peste cap pentru că a trebuit să facem două mutări, l-am retras pe Răzvan și a intrat Cic (n.r.- Cicâldău). Nu ne așteptam la un astfel de moment. Am fost nervos pentru că voiam să intre mai repede, dar e fotbal și nu putem controla totul”, a spus Edi Iordănescu la finalul meciului cu Belarus.

Etichete: stoichita , romania , echipa nationala , edi iordanescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era a unui pacient cu septicemie”

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat, miercuri, că actorul Florin Piersic avea septicemie atunci când s-a internat în unitatea medicală. Potrivit acestuia, trebuiau îndepărtate proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

News Alert Primele declarații date de Mircea Lucescu la ieșirea de la întâlnirea cu Șucu și Copos

Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!

Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!

Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj

Thomas Tuchel, ”tiradă” după Real Madrid - Bayern 2-1: ”Dezastru total! Au încălcat regulamentul!”

Foto Apariția serii pe Santiago Bernabeu! Un jucător trecut prin Liga 1, în loja VIP: "Ce caută acolo?"

Exclusiv Marius Avram a dat verdictul, după ce arbitrii au provocat un scandal uriaș la Real Madrid - Bayern

Citeşte şi

Victorie! Naționala de handbal masculin a României, la doar un pas de Mondial după 31-30 cu Cehia

Adversara României la EURO 2024 are planul făcut: vine cu veteranii în Germania!

PEROZShakira, îndrăzneață într-o rochie albă tare decupată, la petrecerea de după Met Gala. A defilat ca pe podiumul de modă

FILM NOWA renunțat la rochia elegantă de la Met Gala pentru o fustă total transparentă, un maiou scurt și pantofi sport. Soția lui Matt Damon, mama a 4 copii, în formă maximă la 47 de ani

The Sun anunță că legendarul antrenor e la un pas să semneze cu Rapid! Lovitura lui Șucu a ajuns în ziarele din Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum a refuzat antrenorul care a promovat cu Gloria Buzău două oferte din prima ligă. Promovarea s-a jucat cu Marcel Ciolacu în tribună citeşte ştirea pe ziare.com

Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”