Mirel Rădoi, fostul selecționer al României / Foto: Getty Images

Mirel Rădoi, despre o revenire la FCSB: ”Pasiunea este prea mare şi arde prea rău!”

articol scris de Digi Sport
12.11.2021, 16:26
  • Media: Fotbal Club, duminică, 19:00, DGS 1

  • Baraj Superliga: Univ. Craiova - U Cluj, duminică, 20:00, DGS 1

Mirel Rădoi poate deveni un antrenor liber peste câteva zile - contractul cu FRF îi expiră după ultimul meci din preliminariile CM 2022, cel din deplasare cu Liechtenstein de duminică.

Selecționerul a dezvăluit că a avut oferte tentante în perioada în care a fost la cârma echipei naționale, dar nu banii au contat pentru el. 

Iar Rădoi a avut un răspuns interesant atunci când a fost întrebat dacă ar lua în calcul o ofertă de la FCSB.

”Nu sunt omul care să spun niciodată. Nu vreau să las senzaţia că vreau să fiu antrenorul FCSB-ului pentru că în momentul de faţă toate echipele din Liga 1 au antrenor. Din acest punct de vedere, pot alege orice proiect. Când e vorba de fotbal, pasiunea este prea mare şi arde prea rău”, a fost replica lui Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi: ”Oriunde mă voi duce voi avea o clauză

Antrenorul de 40 de ani a mai fost pe banca roș-albaștrilor acum 6 ani fiind succesorul lui Costel Gâlcă, dar nu a rezistat decât câteva luni. Acum, Gigi Becali nu pare mulțumit de jocul echipei sub comanda lui Edi Iordănescu.

”Când e vorba de fotbal pot să accept orice, doar ca la la bază să fie un contract foarte bine pus la punct. Nu vreau să merg undeva şi după o lună să pot să fiu dat afară. E clar că în momentul în care ai un contract şi există clauze, indiferent de suma de bani ea poate fi activată.

Pot să ai clauză şi un miliard, dacă acel patron are banii ăia, ţi-o plăteşte şi nici nu apuci să termini primul antrenament. La 10 minute după ce ai semnat, primeşte un telefon şi te dă afară.

Din acest punct de vedere, când ai clauză tot este posibil să fii dat afară indiferent de rezultate, dar oriunde mă voi duce voi avea o clauză. Vreau să mă asigur că lucrurile vor decurge relativ normal. Când spun asta, măcar un an de zile să stau undeva”, precizase Rădoi.

”Dacă ceream o dublare a salariului, Federația intra în faliment!”. Ce a discutat Rădoi cu șefii de la Casa Fotbalului

Mirel Rădoi (40 de ani) a lăsat de înțeles că sunt șanse destul de mici de a mai continua pe banca primei reprezentative, după România-Islanda 0-0, rezultat care ne-a compromis în mare măsură șansele de calificare la ”barajul” pentru Cupa Mondială din Qatar 2022.

Selecționerul a dezvăluit că a avut trei întâlniri cu șefii de la Casa Fotbalului, în care cel mai probabil s-a discutat despre viitorul său pe banca tricolorilor, dar că niciodată nu a cerut dublarea salariului.

Rădoi susține că nu pentru bani a venit la națională și că a avut pe masă oferte extrem de tentante, unele chiar recent. Potrivit unor surse, Rădoi ar câștiga 250.000 de euro pe sezon la FRF.

Ce a discutat Rădoi cu șefii de la Casa Fotbalului. ”Nu s-ar fi apropiat suma nici la jumătatea ofertelor!”

”Am avut trei întâlniri cu cei din conducerea Federaţiei, iar dacă eu ceream o dublare a salariului cred că era posibil ca federaţia sa intre în faliment. Şi chiar dacă ar fi reuşit să îmi dubleze salariul, acesta nu s-ar fi apropiat suma nici la jumătatea ofertelor pe care le-am avut.

Dar am avut oferte chiar după meciul cu Armenia şi puteam să plec. Dar eu am crezut că putem aduce lucruri pozitive la echipa naţională. Însă pentru mine nu factorul financiar este primordial", a spus Rădoi, la conferința de presă de după meci.

Ruptură între Mirel Rădoi și FRF! ”Dacă se dorea un proiect pe termen lung, cred că și durata contractului era alta!”

Nu sunt foarte sigur, pare că doar eu gândesc în felul ăsta și nu e corect. Sunt și alți antrenori care gândesc ca mine, ofensiv, sau să dezvolte un joc spectaculos, să vadă progresul jucătorilor.

Deci din punctul ăsta de vedere nu cred că eu aș putea să fiu singurul ales. Dacă se dorea un proiect pe terem lung, cred că și durata contractului era alta. De fiecare dată, dacă noi așteptăm ca un lucru bun să se întâmple ca să putem să mergem pe un proiect, înseamnă că noi nu avem o strategie clară. Și aici nu vreau să dau în FRF, vorbesc în general”, a spus Rădoi.

Selecționerul nu a dezarmat însă și a spus că atât el, cât și elevii săi, mai cred în calificare.

"Spun acum că sunt 51% şanse să nu mai continui la naţională. Dar o decizie va fi comunicată după, pentru că foarte multe lucruri se pot întâmpla în perioada asta. Mai avem un meci şi chiar nu vreau să îmi arunc legitimaţia pentru că nici nu o am de foarte mult timp.

Merg sigur la meciul din Liechtenstein, nu glumesc. Acum când jucătorii au cea mai mare nevoie eu ce să fac, să-i abandonez? Am fost împreună doi ani şi acum îi las la greu? Nu. Eu ştiu acum prin ce trec ei şi probabil că meciul din seara asta îi va chinui toată viaţa", a afirmat Rădoi.

Etichete: edi iordanescu , gigi becali , mirel radoi , mirel radoi fcsb , mirel radoi selectioner romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A fost descoperită o planetă care teoretic ar fi locuibilă. „E de mărimea lui Venus și nici măcar nu este departe de Terra”

Oamenii de știință din Marea Britanie au descoperit o nouă planetă, denumită Gliese 12b, care ar putea susține viața și care „nu se află atât de departe de Terra”, transmite Sky News.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv ”Am rămas trăsnit. Cum să vii așa?”. Apariția de la dineul ”Generației de Aur” care a stârnit indignare în direct la TV

Au bătut palma! Dennis Man a spus "DA" și semnează

Foto ”Generația de Aur” - Legendele Lumii 3-2. Spectacol total pe Arena Națională! ”Remontada” reușită de gloriile României

Foto Aparițiile serii la dineul ”Generației de Aur”

Video A dat declarația serii după ce s-a salvat de la retrogradare cu FC Botoșani: ”Haideți să vă spun. O să mă certe”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ilie Dumitrescu a decretat după meciul de retragere al ”Generației de Aur”: ”Cel mai bun din istoria fotbalului”

Carlo Ancelotti, ”cucerit” de Toni Kroos

Gestul făcut Jose Mourinho înaintea meciului de retragere al Generației de Aur

Pep Guardiola, ”lăsat mască” de un jucător al rivalei Manchester United: ”El a făcut diferența”

Citeşte şi

”Vreau ceea ce oamenii cred că nu se poate”. Gigi Becali, ambiții uriașe la FCSB

Gigi Becali, detalii despre Victor Pițurcă. ”Am văzut un frate în el. De ce mă critici acum?”

PEROZJennifer Garner și fiica ei de 18 ani, deja mai înaltă decât ea, într-o zi liberă. Naturale și simple, cele două par mai degrabă surori

FILM NOWA rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină relații intime cu partenerul de film, pentru o mai bună chimie pe ecrane

Alt atac devastator împotriva Generației de Aur, în ziua meciului de retragere: ”De ce nu vorbesc Mutu și Chivu?” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dănuț Lupu, mâhnit pentru că nu a fost chemat la meciul Generației de Aur: "Știi care e problema lor?" citeşte ştirea pe ziare.com

Descoperirea făcută de un turist nu avea ce să caute pe Pământ. Ar fi resturile unei nave spațiale, "nu e de pe aici" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fanii nu au recunoscut-o! Shania Twain, schimbată total cu părul roz, dar e suspectată că și-a făcut ceva la față: "Nu arăți ca tine"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fanii nu au recunoscut-o! Shania Twain, schimbată total cu părul roz, dar e suspectată că și-a făcut ceva la față: "Nu arăți ca tine"

Digi World

Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”