Mirel Rădoi / Foto: Sport Pictures

Mirel Rădoi, înainte de plecarea în Islanda: "De asta mă tem cel mai tare"

articol scris de Digi Sport
04.10.2020, 15:44
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

România se va duela cu Islanda în semifinalele barajului pentru Euro 2020, iar selecționerul Mirel Rădoi a prefațat partida de la Reykjavík.

Mirel Rădoi se teme de starea terenului din Islanda, dar vrea ca jucătorii săi să facă un meci aproape perfect: "Trebuie să fim foarte atenți cu ce vom lucra. Avem un singur antrenament cu toți jucătorii, marți dimineață. E clar că nu vom trece peste fazele fixe în două minute, vom acorda o atenție, dar asta nu înseamnă că vom sta câteva zile să pregătim asta.

Când joci contra unei echipe nordice, e clar că fazele fixe vor fi periculoase. Vom antrena aceste lucruri. Contează și inspirația, ce marcaj vor face jucătorii la acel moment.

Mirel Rădoi: "De teren mă tem cel mai tare"

Vom încerca să facem pressing, să avem reacție după pierderea mingii, să nu grăbim anumite acțiuni. Ne-am gândit să nu antrenăm loviturile de pedeapsă. Am zis să încercăm să le oferim jucătorilor ideea că pot câștiga în 90 de minute sau eventual în prelungiri. Apoi am spus că nu putem citi jocul, astfel că vom antrena și loviturile de pedeapsă.

De teren mă tem cel mai tare. Am văzut că terenul e acoperit acum, deci e posibil să fie foarte bun.

Trebuie să fim foarte atenți în timpul în care lucrăm. Am căutat ceva comun la cei trei adversari (n.r Islanda, Norvegia, Austria), pentru a antrena același lucru. Cred că în plan tactic se va decide acest meci cu Islanda. Nu există un meci de 90 de minute în care să nu greșești, e clar că trebuie să greșim cel mai puțin", a spus Mirel Rădoi, la conferința premergătoare partidei cu Islanda.

1500 de spectatori ar putea asista la meciul de baraj Islanda - România

Presa din Islanda anunță că partida de baraj, programată joi, are șanse mari să fie deschisă publicului: "Federația speră ca 1.500 de spectatori să aibă acces la meciul cu România. UEFA a anunțat că spectatorii pot reveni pe stadion începân cu luna octombrie.

Federația estimează că 1.500 de oameni ar putea intra pe arena Laugardalsvöllur. Islanda va înfrunta România în barajul pentru Euro 2020, după care va înfrunta Danemarca și Belgia, în Liga Națiunilor", scrie site-ul mbl.is.

Galerie Foto

În semifinala play-off-ului pentru EURO 2020, România va înfrunta Islanda pe 8 octombrie, la Reykjavik, de la ora 21:45. În cazul unui succes în Islanda, naţionala României va disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului EURO, cu Bulgaria sau Ungaria.

Lotul României pentru meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria

Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 69/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)

Fundași: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Dragoș Grigore (Ludogorets/Bulgaria, 38/1), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 19/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa/Rusia, 11/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 0/0)

Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 39/5), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 21/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 39/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 7/0), Gabriel Iancu (FC Viitorul Constanța, 1/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 24/4), Alexandru Mitriță (New York City FC/SUA, 11/2), Ianis Hagi (Rangers/Scoția, 11/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets/Bulgaria, 37/13), Denis Alibec (Astra, 12/2), George Pușcaș (Reading/Anglia, 16/7)

România se va deplasa în Islanda pentru meciul programat pe 8 octombrie, apoi va juca din nou în deplasare, în Norvegia, pe 11 octombrie. Pe 14 octombrie, ”tricolorii” vor juca ”acasă” cu Austria.

Etichete: mirel radoi , selectioner romania , romania baraj euro 2020 , islanda romania baraj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Rapid 0-0, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Derby pentru Conference League

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Video Denis Drăguș o putea scoate pe Gaziantep de la retrogradare, dar nici lui nu i-a venit să creadă ce a făcut

Bayer Neverlosen! ”Farmaciștii” au uitat să piardă și au egalat un record vechi de 59 de ani

Citeşte şi

Foto Cum a fost surprins Mirel Rădoi la meciul cu CFR Cluj, după ce i-a spus ”NU” Universității Craiova

Video I s-a fixat termen limită lui Edi Iordănescu. Selecționerul, obligat să dea un răspuns legat de viitorul său

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”