Ciprian Tătărușanu a apărat un penalty în AC Milan - Inter 1-1 / Foto: Profimedia

Mirel Rădoi "s-a supărat" pe Ciprian Tătărușanu după penalty-ul apărat în AC Milan - Inter

articol scris de Digi Sport
10.11.2021, 14:03
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Portarul Ciprian Tătărușanu a apărat un penalty în derby-ul AC Milan - Inter, scor 1-1, iar selecționerul Mirel Rădoi a recunoscut că a încercat să-l convingă să revină la naționala României. 

Tătărușanu s-a retras de la echipa națională, iar Rădoi nu a reușit să-l convingă să revină asupra deciziei în aceste preliminarii ale CM 2022 din Qatar. Rădoi a încercat să-l întoarcă din drum și pe Ștefan Radu, dar nici fundașul lui Lazio nu a acceptat propunerea.

Mirel Rădoi "s-a supărat" pe Ciprian Tătărușanu după penalty-ul apărat în AC Milan - Inter

Rădoi l-a felicitat pe Tătărușanu pentru penalty-ul apărat la derby-ul AC Milan - Inter, însă a recunoscut că a fost puțin trist pentru rezultat, întrucât este susținătorul lui Inter: "Cu Ștefan Radu am avut o discuție și nu a vrut să revină asupra deciziei pe care a luat-o cu mulți ani înainte.

Am încercat să-l facem pe Tătă (n.r Tătăruașnu) să se răzgândească, nu a vrut. M-am bucurat pentru el, dar în același timp am fost supărat pe el, pentru că eu sunt suporter al lui Inter (n.r după penalty-ul apărat în Milan - Inter). Am văzut meciul și în jurul meu erau foarte mulți fani ai Milanului, iar eu cu Inter. Mă bucur doar pentru el, atât (râde)", a spus Rădoi, la conferința de presă premergătoare meciului cu Islanda.

VIDEO Tătărușanu, erou în derby-ul AC Milan - Inter

Ciprian Tătărușanu, singurul portar al Milanului care apără un penalty în derby-ul cu Inter în ultimii 39 de ani

Ciprian Tătărușanu a devenit, astfel, primul portar al lui AC Milan care reușește să apere un penalty într-un derby cu Inter din Serie A în ultimii 39 de ani, anunță italienii de la Tuttomercatoweb.

Precedentul goalkeeper al Milanului care reușise o astfel de performanță a fost Ottorino Pioti, pe 7 martie 1982, într-un derby câștigat de Inter cu 2-1.

Potrivit Transfermarkt, Ciprian Tătărușanu a salvat 10 penalty-uri în carieră, printre care unul executat de Fernando Torres în Chelsea - FCSB 3-1 din Europa League, în 2013, și altul în fața lui Kylian Mbappe, în PSG - Nantes 3-0 din aprilie 2019.

Penalty-ul salvat de Ciprian Tătărușanu nu este important doar din punct de vedere al statisticii, ci și pentru clasamentul din Serie A. Datorită intervenției portarului român, AC Milan a obținut punctul în derby și a rămas neînvinsă în acest sezon. Echipa lui Stefano Pioli este pe locul doi în ierarhie, cu 32 de puncte, la egalitate cu liderul Napoli, dar cu golaveraj inferior.

Galerie Foto

Ce a spus Ciprian Tătărușanu după AC Milan - Inter

Am studiat foarte atent modul în care Lautaro șutează de la 11 metri, alături de cei din stafful tehnic. Știam că Lautaro este primul lor executant. Pe Calhanoglu îl știu foarte bine, dar problema a fost că și el mă cunoaște! A știut cum să șuteze.

Dau totul pentru a ajuta echipa. Mă înțeleg foarte bine cu Maignan, de când a ajuns la Milano am încercat să-l ajut să se acomodeze mai ușor, mai ales pentru că eu vorbesc și limba franceză.

Mereu mă antrenez cât pot de bine, vreau să fiu apt atunci când echipa are nevoie de mine”, a declarat Ciprian Tătărușanu, la finalul derby-ului AC Milan - Inter.

Rezumatul meciului AC Milan - Inter

Etichete: ac milan , ciprian tatarusanu , mirel radoi , selectioner romania , ac milan inter


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

E gata! Înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool a semnat

A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

Live Video&Text Petrolul - FC Botoșani 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Sergiu Hanca a ratat un penalty!

Citeşte şi

Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție

Video Juventus - AC Milan 0-0. Gazdele au ratat cât pentru două meciuri și rămân la cinci puncte în spatele ”Diavolului milanez”

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”