Alex Mitriță și Răzvan Lucescu / Foto: colaj Digi Sport

Video Exclusiv Mitriță vrea să renunțe la națională, dar Răzvan Lucescu dezvăluise că problema e la jucător. ”Îl folosește doar 10%”

articol scris de Digi Sport
30.06.2022, 12:06
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Alex Mitriță (27 de ani) ar putea să renunțe la echipa națională, după parcursul dezastruos al “tricolorilor” în Liga Națiunilor, în luna iunie.

Mitriță vrea să renunțe la națională, dar Răzvan Lucescu dezvăluise că problema e la jucător. ”Îl folosește doar 10%”

Mijlocașul, care de azi revine oficial la New York City, după împrumutul pe un sezon la PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu (53 de ani), a evoluat doar 26 de minute în meciul cu Muntengru, din deplasare, scor 0-2, în repriza secundă și a mai fost rezervă neutilizată cu Finlanda, meci câștigat de tricolori cu 1-0. 

Despre evoluțiile fostului jucător de la Universitatea Craiova a vorbit deschis Lucescu jr când a fost în studioul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport, ediția din 8 iunie 2022.

”Îmi e foarte drag Alex, a fost și jucătorul meu. Nu vreau să intru prea mult în discuțiile astea și să analizez, dar pot spune un singur lucru. Are un talent incredibil și îl folosește la 10%!

Dacă el avea și o mentalitate de luptă, de a se bate și a înțelege că fotbalul la un nivel mare înseamnă sacrificiu din toate punctele de vedere, sacrificiu în joc când ai mingea, sacrificiu să o recuperezi, sacrificiu pentru grup, să dai de la tine și să te implici, ar fi fost de nivelul primelor patru echipe din Anglia.

Este un jucător care este decisiv când are mingea, dar, din păcate, la dificultăți renunță și el la fel ca ceilalți”, a declarat Răzvan Lucescu la emisiunea Fotbal Club.

Ilie Dumitrescu: "Probabil s-a întâmplat ceva între Mitriță și Edi Iordănescu"

Alex Mitriță are 18 selecții și 3 goluri pentru naționala de seniori. Mijlocașul de bandă a debutat în martie 2018, în mandatul lui Cosmin Contra.

În direct la Digi Sport, Ilie Dumitrescu (53 de ani) a declarat că nu înțelege acest demers al lui Mitriță. Fostul internațional consideră că fotbalistul crescut la Viitorul comite o mare greșeală.

"Eu nu concep așa ceva. Au fost momente când nu jucam în Anglia, am avut probleme cu permisul de muncă, și sufeream foarte tare pentru că pierdeam echipa națională. În ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, Mitriță n-a mai fost în lot. Probabil că s-a întâmplat ceva (n.r. - între Mitriță și selecționerul Edi Iordănescu), altfel nu pot înțelege.

Dacă n-a fost ceva între părți la acțiunea asta, nu văd un lucru pozitiv pentru un jucător ca Mitriță, care își dorește să facă performanță, să renunțe la echipa națională. Nu l-am înțeles nici pe Radu Ștefan.

La echipa națională sunt și jucători nemulțumiți, există competiție pe posturi. Dar eu n-aș renunța niciodată la echipa națională", a spus Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Helmut Duckadam: ”Pe mine mă surprinde că Mitriță a fost chemat la echipa națională"

În schimb, fostul portar de legendă Helmut Duckadam (63 de ani) consideră că Alex Mitriță nu reprezintă o pierdere pentru echipa națională, întrucât n-a demonstrat că poate face diferența, în ultimii ani.

"Sunt câțiva jucători care se simt mai bine la echipele lor de club, mă gândesc la cazul lui Tudorel Stoica. Pe mine nu mă surprinde decizia lui Mitriță, să se retragă. Mă surprinde că a fost chemat la echipa națională.

Haideți să ne uităm la parcursul lui Mitriță. A fost în America, apoi l-au dat în Arabia Saudită. Apoi nu s-a mai auzit nimic de el. A avut șansă că l-a luat Răzvan Lucescu în Grecia, unde n-a dat randament extraordinar.

Deci nu văd această supărare a lui Mitriță. Supărarea poate să fie a celorlalți jucători, care n-au fost convocați și au avut un randament mult mai bun decât Mitriță", a spus Helmut Duckadam, la Digi Sport.

Etichete: razvan lucescu , new york city , alex mitrita , mitrita new york city , mitrita nationala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

Răzvan Lucescu a dezvăluit numele idolului său din fotbal: ”Este un geniu”

Cum a reacționat Răzvan Lucescu, după egalul care îl îndepărtează de titlu. ”Acest lucru este evident”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”