Mutu a colaborat foarte bine cu Contra și la Dinamo, și la națională

Mutu și-a îndeplinit visul! Îl va lăsa singur pe Contra la națională?

13.02.2018, 17:43
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Adrian Mutu (39 de ani), actualul manager al echipei naționale de fotbal a României, a mai făcut un pas important în drumul său spre antrenorat. Fostul mijlocaș a obținut Licența UEFA ”A”, în urma unui examen pe care l-a absolvit cu 10 pe linie, la Școala de Antrenori din cadrul FRF, sesiunea 2017-2018. 

Toți cursanții au fost practic obligați să dea trei examene. Primul a fost cel practic, urmat de susținerea lucrării, după care a urmat proba scrisă. La toate aceste examene, Mutu a primit nota 10, el fiind singurul dintre toți candidații cu o medie perfectă. Din acest moment, Adi Mutu poate fi antrenor secund în Liga 1 sau ”principal” în Liga 2. Totuși, dacă-și va dori acest lucru și va găsi și un cadru adecvat, Mutu poate prelua și o echipă din Liga 1 pe modelul FCSB. La gruparea roș-albaștrilor, Nicolae Dică (37 de ani) are tot Licența UEFA ”A”, astfel că rolul de ”principal” în acte este deținut de Viorel Tănase, care are Licența Pro.

”Am decis să devin antrenor. Cesare Prandelli este exemplul meu, mi-ar plăcea să ajung ca el într-o zi. Visez să antrenez AC Fiorentina, am vorbit deja cu preşedintele Andrea Della Valle. O voi lua de jos. Mi-ar plăcea să mă întorc la Florenţa şi să pregătesc pentru început jucătorii tineri", spunea Adrian Mutu, în urmă cu aproape doi ani, august 2016, când a fost admis la cursurile pentru licenţa de antrenor B cu media 8,44.

Mai mult, exact în noiembrie anul trecut, când deja devenise oficial al naționalei, Mutu a reiterat ideea de a fi antrenor.

"În februarie voi lua licenţa de antrenor. Nu-mi place să fiu manager, să stau în birou. Vreau să fiu pe teren, să văd copiii jucând, sunt foarte nerăbdător. Sper ca într-o zi să antrenez Fiorentina. Am amintiri foarte frumoase de aici, cu fanii, cu oraşul. Sunt mai iubit aici de cât în ţara mea. Am iubit Fiorentina şi o voi iubi întotdeauna. Sper ca fiul meu Thiago să ajungă decarul Fiorentinei şi să mă depăşească”, a declarat Mutu, la vremea respectivă.

În aceste condiții rămâne de văzut când va renunța Mutu la actualul său rol de manager al tricolorilor. Va mai fi alături de Contra sau va pleca pe drumul său? Dacă ne raportăm la faptul că a spus că nu se grăbește, este posibil ca Mutu să mai aștepte doi ani până când se va putea înscrie la cursurile pentru Licența Pro, după care să înceapă cariera de antrenor principal cu acte în regulă.

Revenind la examenul pentru Licența A, printre cei care au zâmbit la final a fost și Tiberiu Bălan, care a obținut o medie foarte bună, 9.77, singura nota mai mică de 10 fiind la susținerea lucrării, 9.33. Și Nicolae Grigore a luat licența, cu media generală 9, 49 (9,33, 9,66, 9,50) În schimb, Giani Kiriță mai are de așteptat până va lua și el licența, dacă va merita. Fostul căpitan de la Dinamo nu a picat examenul, pentru că nu s-a prezentat fiind ”prins” într-un reality show de televiziune.

54 de goluri a marcat Mutu pentru Fiorentina în Serie A, în 112 meciuri.

Etichete: mutu , mutu antrenor , mutu echipa nationala , mutu contra , mutu si-a indeplinit visul , mutu licenta a


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dennis Man a făcut anunțul! Și-a decis viitorul, imediat după ce a promovat cu Parma

Live Video&Text UTA - FCU Craiova 2-0, ACUM, pe Digi Sport 1. Arădenii au marcat din nou, după ce oltenii au lovit bara

Interzis de tribune: și-a dat acordul să semneze, dar fanii au făcut petiție să nu fie pus antrenor!

Marea dorință a lui Darius Olaru: FCSB în Ghencea, în preliminariile UEFA Champions League

Citeşte şi

Exclusiv Variantă surpriză la Rapid. ”Sunt aproape sigur că va veni Mutu. E înaintea lui Șumudică”

Visul lui Becali, spulberat de Mutu: ”Cumpără Gigi 3 jucători cu 10 milioane și tot nu intră în grupe!”

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”