George Pușcaș, Ianis Hagi, Nicolae Stanciu și Răzvan Marin la finalul partidei cu Elveția / Foto: Sport Pictures

Video Exclusiv ”N-om fi noi cei mai străluciți, dar avem o echipă cu care nu te faci de râs”. Concluzia serii după calificarea la EURO

articol scris de Digi Sport
22.11.2023, 15:20
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Mihai Stoichiță (69 de ani), directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a tras concluzia serii după ce România a câștigat Grupa I a preliminariilor pentru EURO 2024.

Prima reprezentativă a țării noastre a câștigat meciul cu Elveția, scor 1-0, de pe Arena Națională, de marți seară, disputat în fața a 50.224 de spectatori, și va face parte din urna a doua la tragerea la sorți. Grupele lui EURO 2024 se vor stabili sâmbătă, 2 decembrie, într-o gală care va avea loc la Hamburg și care va fi în direct la digisport.ro.

Mihai Stoichiță: ”Acest succes reprezintă confirmarea că avem o echipă”

Oficialul de la Casa Fotbalului a considerat meciul cu Elveția unul cu o încărcătură deosebită și a explicat și de ce.

”A fost un meci, care, culmea, s-a transformat într-unul cu o încărcătură deosebită datorită dorinței publicului de a câștiga. S-a transmis și la jucători, care și ei au avut aceeași dorință și împreună au reușit.

Acest succes reprezintă confirmarea că avem o echipă atunci când suntem bine, când suntem montați, bine mobilizați, bine organizați. Este meritul lui Edi și al staff-ului său. Avem o echipă, asta este important.

Nu om fi noi cei mai străluciți jucători din lume la ora actuală, dar o echipă cu care nu te faci de râs, spun că suntem.

Avem emoții la tragerea la sorți, aș vrea ceva ușor. Bine că suntem în urna a doua și putem accesa o grupă, hai să-i spunem, accesibilă, pentru că ușoară nu putem spune. Altceva nu ne oferă această tragere la sorți”, a spus Stoichiță, într-un interviu exclusiv acordat pentru Digi Sport, la finalul întâlnirii de pe Arena Națională.

VIDEO cu Mihai Stoichiță, după România - Elveția 1-0

Nicolae Stanciu le-a răspuns celor care au criticat echipa națională. ”Sper să fie mândri că sunt români”

”Tricolorii” erau calificați deja la turneul final din Germania în urma victoriei în fața Israelului. Naționala lui Edi Iordănescu a reușit să termine grupa pe primul loc datorită succesului de marți seară.

Denis Alibec a marcat singurul gol al partidei, în minutul 50, din centrarea cu capul a lui Olimpiu Moruțan. Nicolae Stanciu, căpitanul echipei, a ținut să le transmită un mesaj tuturor celor care au criticat echipa națională pe parcursul preliminariilor.

”Nu vreau să răspund cuiva. Vorbesc și cu cei tineri. Și ei sunt supărați uneori. Încerc să le zic că nu îi ajută cu nimic dacă răspund criticilor pentru că vor fi în continuare. În această seară sper ca cei care au zis înainte că vom termina pe locul 4, chiar după Kosovo, să fie mândri că sunt români.

Indiferent dacă eram cea mai slabă națională, că aveam cel mai slab joc, tu ca fost fotbalist care ai purtat acest tricou să spui că țara ta nu vrei să se califice mi se pare incredibil. Sper să se simtă mândri. Pentru noi este totul chiar dacă pentru ei poate nu însemană nimic.

Am reușit-o într-un stil mare. Le-am zis și băieților că suntem față în față cu istoria. După meciul cu Israel eram siguri că nu vom rata. Aș vrea cu Italia sau Portugalia în grupă.”, a declarat Nicolae Stanciu la finalul partidei.

Etichete: mihai stoichita , romania euro 2024 , romania elvetia 1-0 video


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Farul a făcut anunțul despre Denis Alibec

Foto Cum arată Ronald Gavril după ce a câștigat centura WBC Latino! ”Ana, ești minunată”

Albion Rrahmani a vorbit despre plecarea de la Rapid, înainte de derby-ul cu FCSB

1.500.000 € pentru un jucător de la Rapid: ”E așteptat să joace în Champions League”. Giuleștenii au dat răspunsul pe loc

Citeşte şi

Oficial Vestea primită de România: UEFA a luat decizia înainte de EURO 2024

Alertă cu Luca Mihai, jucătorul băgat în spital de Homawoo. ”Este foarte, foarte grav, traversează niște momente...”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină