Mihai Stoichiță, alături de Răzvan Burleanu, surprins în timp ce le transmitea indicații jucătorilor, în meciul România -Islanda 0-0 / Foto: captură Digi Sport

Video Exclusiv Noua clauză pusă de FRF în contractul selecționerului. Ladislau Boloni și Edi Iordănescu continuă să fie "în finală"

articol scris de Digi Sport
18.01.2022, 20:11
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

FRF încă nu a numit selecționerul naționalei României, însă a apărut o nouă informație care ar putea clarifica situația.

Până acum, Ladislau Boloni ar fi refuzat să semneze pentru că avea o clauză prin care putea fi dat afară în toamnă dacă România nu termină pe primul loc în grupa din Liga Națiunilor.

Noua clauză pusă de FRF în contractul selecționerului

Între timp, FRF a modificat această clauză, iar contractul poate fi reziliat dacă România încheie grupa de Liga Națiunilor, cu Bosnia, Muntenegru și Finlanda, pe locul trei sau patru.

"Asta e informația pe care am aflat-o de curând, și anume că FRF nu mai pune clauza locului 2 pentru selecționer în Liga Națiunilor, aceea care spunea că i se poate desface contractul la îndemnul comisiei tehnice, ci doar pentru locul 3 în grupă.

E important pentru că asta e o clauză care s-ar putea să fie acceptată de unul sau altul dintre cei rămași în cursă: Boloni, Edi Iordănescu și Adrian Mutu, dacă se ajunge acolo", a spus realizatorul emisiunii Fotbal Club, Radu Naum.

Ladislau Boloni și Edi Iordănescu, în cursa pentru postul de selecționer al României

Marți, 18 ianuarie, în jurul prânzului, Edi Iordănescu (43 de ani) s-a întâlnit cu șefii FRF, la Casa Fotbalului, acolo unde a negociat preluarea echipei naționale a României.

Rămas liber de contract după despărțirea de FCSBIordănescu jr. a avut mai multe discuții cu echipe din Golf, pe care le-a abandonat, în ciuda faptului că oferta financiară era una foarte bună.

Tehnicianul a fost mult mai încântat de perspectiva de a prelua echipa națională a României, rămasă fără selecționer, după plecarea lui Mirel Rădoi, la finalul preliminariilor pentru CM 2022.

Până în acest moment, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au negociat, pe rând, cu Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu, Adrian Mutu și Ladislau Boloni, însă anunțul în privința noului selecționer s-a lăsat așteptat.

România, amicale cu Grecia și Israel, în luna martie

Pe 25 martie, pe stadionul Steaua din Bucureşti, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Ultimul duel cu elenii a avut loc în septembrie 2015, tot la Bucureşti, în preliminariile EURO 2016, scor 0-0.

Patru zile mai târziu, pe 29 martie, România va juca în deplasare cu Israelul. Precedenta confruntare datează din 2018, succes al tricolorilor într-un amical la Netanya, scor 2-1.

Orele de începere pentru cele două jocuri, precum şi localitatea de disputare a partidei din Israel vor fi stabilite şi comunicate ulterior.

Cele două partide de pregătire au fost programate în perspectiva meciurilor din Liga Naţiunilor, care încep în iunie.

Partidele oficiale ale României din 2022, din Liga Naţiunilor

  • 4 iunie 2022: Muntenegru - România (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia-Herţegovina - România (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: România - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: România - Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda - România (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: România - Bosnia-Herţegovina (ora 21:45)

Etichete: frf , edi iordanescu , ladislau boloni , selectioner romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Exclusiv Helmut Duckadam s-a convins: capitolul la care a excelat FCSB, noua campioană a României

Citeşte şi

Ladislau Boloni trăiește ”periculos” în Ligue 1. Pe ce loc se află Metz, după înfrângerea cu Lille

Și-a aflat sentința! Câte etape de suspendare a primit Bogdan Andone după criza de nervi din FC Botoșani - Dinamo

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”