Ladislau Boloni / Foto: captură Digi Sport

Exclusiv "Nu poți să-i pui lui Laszlo Boloni aceleași condiții ca lui Edi Iordănescu!" Victor Pițurcă, critic cu FRF

articol scris de Digi Sport
02.02.2022, 13:01
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Victor Pițurcă (65 de ani), fostul selecționer al naționalei României, a vorbit despre negocierile care au existat între cei de la FRF și Ladislau Boloni.

România are un nou antrenor, în persoana lui Edi Iordănescu, însă cei de la FRF au negociat timp de mai mult timp cu Ladislau Boloni.

Victor Pițurcă, critic cu FRF

Victor Pițurcă e de părere că cei de la Federație au greșit abordarea avută în negocierile cu Boloni, în special când a venit vorba despre clauza de obiectiv.

"Telenovelă care nu s-a mai întâmplat în viața echipei naționale niciodată. Nu cred că mai există o echipă națională care să fie refuzată de atâția antrenori. Nu s-a mai văzut lucrul ăsta. Revenind la Loți Boloni, să-l ai în mână, să poți să beneficiezi de serviciile lui și să vrei să-i pui o clauză în contract cu privire la primele meciuri, să poți să-l dai afară, mi se pare fantastic.

Lui Edi Iordănescu poți să-i ceri sau unui antrenor tânăr, dar nu lui Loți. Asta l-a deranjat cel mai mult. El venea cu o piatră în pantof, nu era mulțumit, nu se simțea bine. Nu a mai luat contact cu fotbalul românesc de mult, dar trebuiau să se gândească cei de la FRF, să știe că are nevoie de câteva meciuri să evalueze valoarea jucătorilor.

Nici pentru Edi Iordănescu nu e simplu. Loți nu cred că s-a exprimat bine. Că nu e vorba de talent, că avem destui jucători talentați. Nu cred că a găsit cuvântul potrivit. Valoros, da, e altceva. Se știe că nu avem jucători de nivel internațional", a spus Victor Pițurcă, la Fotbal Club.

Tratativele dintre Boloni şi FRF au durat în jur de trei săptămâni, purtate la Nisa şi la Bucureşti, dar în cele din urmă au picat. FRF ar fi fost nemulţumită de inflexibilitatea antrenorului.

Clauza cu care Burleanu l-a speriat pe Boloni

În schimb, Boloni susţine că oferta Federaţiei era ilogică atâta vreme cât obiectivul de calificare la EURO 2024 era pus în pericol de impunerea unui obiectiv în Liga Naţiunilor.

Federaţia a insistat ca înţelegerea cu Boloni să continue şi după meciurile din Liga Naţiunilor doar dacă România câştiga grupa cu Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Finlanda.

În caz contrar, contractul să fie rupt.

La Iordănescu s-a ajuns la înţelegerea ca varianta rezilierii să apară doar dacă România retrogradează.

Boloni nu a acceptat impunerea unui obiectiv în Liga Naţiunilor

"Luând în mână contractul propus, am văzut obiectivul principal: calificarea la Campionatul European, obiectiv care mă interesa extrem de mult. Asta ar fi fost ultimul maieu, tricou al naţionalei.

Dar dacă ai acest obiectiv pentru care nu ai aşa mult timp - dar aveam proiectele, fentele mele - şi îmi dădeam seama că obiectivul principal vine pe plan secundar.

Un alt plan intermediar pe care eu îl consideram o piedică pentru continuare muncii. Tot timpul revenea şi m-a pus foarte mult pe gânduri. Nu vă ascund faptul că, la un moment dat, discuţiile pe care le-am purtat au fost deosebit de interesante, deschise, cred eu şi sincere.

Simţeam că mă doresc, dar după aceste dificultăţi de care mă loveam în planul meu, aceeaşi frază se forma cu semnul întrebării", a declarat Boloni

Etichete: romania , echipa nationala , victor piturca , laszlo boloni


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Farul a făcut anunțul despre Denis Alibec

Foto Cum arată Ronald Gavril după ce a câștigat centura WBC Latino! ”Ana, ești minunată”

Albion Rrahmani a vorbit despre plecarea de la Rapid, înainte de derby-ul cu FCSB

1.500.000 € pentru un jucător de la Rapid: ”E așteptat să joace în Champions League”. Giuleștenii au dat răspunsul pe loc

Citeşte şi

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

Exclusiv Jucătorul cerut cu insistență de Florin Prunea în lotul României la EURO 2024: ”Nu am nicio scuză să nu-l iau”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină