Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Prima reacție a FRF după negocierile cu Dan Petrescu pentru preluarea naționalei României! Cum au decurs discuțiile

articol scris de Digi Sport
02.12.2021, 20:18
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, este dorit de Federația Română de Fotbal să ocupe postul de selecționer al echipei naționale a României.

Astfel, președintele FRF, Răzvan Burleanu, și Mihai Stoichiță au mers joi la Cluj pentru a discuta cu antrenorul aflat sub contract cu CFR, liderul la zi din Liga 1.

Prima reacție a FRF după negocierile cu Dan Petrescu pentru a prelua banca României! Cum au decurs discuțiile

Mihai Stoichiță a avut o intervenție telefonică la emisiunea Fotbal Club în care a povestit cum a decurs întâlnirea cu Dan Petrescu.

Stoichiță a dezvăluit că nu au cerut un răspuns imediat din partea tehnicianului, dar Dan Petrescu a spus că va oferi un răspuns până la Crăciun.

Astfel, Dan Petrescu urmează să poarte o discuție în acest sens cu Neluțu Varga, patronul ardelenilor, care, însă, ar fi anunțat deja delegația FRF că nu îl va lăsa pe Dan Petrescu să plece.

Totuși, Mihai Stoichiță a anunțat că FRF i-a propus lui Dan Petrescu un contract pe termen lung, pe cel puțin două campanii.

Să fie clar. Nu am cerut un răspuns imediat. Am cerut voie clubului, patronului Neluțu Varga. Am avut o discuție aseară. Ne-a spus că putem vorbi cu Dan să îi facem o propunere. Acest lucru s-a întâmplat în această dimineață. Urmează ca ei să ia o decizie împreună.

Nu forțăm pe nimeni. Ne facem datoria să discutăm cu cei în măsură să preia echipa națională. Știm că sunt fel de fel de impedimente în a realiza un astfel de contract cum au fost cu Gică, Răzvan și Dan, care e sub contract cu Clujul, dar mi se pare normal să se inițieze o astfel de discuție cu cei care merită să conducă echipa națională. În funcție de dorința fiecăruia și, bineînțeles, după un dialog cu oficialii clubului, sunt bineveniți.

Nu am vorbit astfel de lucruri (n.red. despre salariu). În momentul în care ni se va răspunde ’da, sunt de acord să vin la Federație’, o să vorbească cu președintele pentru negocieri. În niciun caz nu se pune problema despre lucrul gratis la echipa națională, dar aceste lucruri nu îmi aparțin mie, din fericire.

În niciun caz nu va fi un contract pe termen scurt. Va fi pe termen lung, pentru două campanii sau ceva în genul acesta. Sunt detalii care se vor stabili atunci când vom ajunge la o înțelegere cu un candidat.

Dan Petrescu nu este a treia variantă. Când am început discuțiile, era prins în meciul cu Randers. Nu am vrut să intrăm cu bocancii în casa omului‚ ’hai, bă, la echipa națională’. Nu a fost vorba de o ierarhizare. Nu a avut loc niciun contact pentru ca Dan era la treabă pentru Conference League.

Vom discuta mâine la FRF. Strategia va fi făcută în funcție de modul în care va reacționa în continuare Dan. Altfel, va trebui să ne reorientăm spre alte piste”, a declarat Mihai Stoichiță la emisiunea Fotbal Club.

Dan Petrescu, prima reacție după întâlnirea cu Federația

După întâlnirea cu cei din conducerea Federației, Dan Petrescu a oferit o primă reacție și a anunțat că va da răspunsul final după meciul cu FC Argeș, ultimul al CFR-ului din acest an calendaristic, adică după weekend-ul 18/19 decembrie.

Au venit la Cluj cei de la Federație. Am discutat cu ei, dar le voi da un răspuns după meciul cu FC Argeș, care va închide anul pentru CFR. Înainte trebuie să discut și cu patronul echipei”, a spus Dan Petrescu, potrivit GSP.ro.

Dan Petrescu a mai fost dorit la echipa națională și în 2017, când Cristoph Daum a fost dat afară, însă atunci, când era tot sub contract cu CFR Cluj, nu a ajuns la un acord cu Federația.

Etichete: romania , frf , echipa nationala , dan petrescu , mihai stoichita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Bayern - Real Madrid 0-1, ACUM, Digi Sport 1. Vinicius a deschis scorul pe Allianz Arena!

Video Ce gol ar fi fost! Harry Kane nu a stat pe gânduri și a încercat să-l surprindă pe Lunin

Foto Spectacol la Munchen! Ce scenografie au pregătit suporterii lui Bayern pentru meciul cu Real Madrid

Pedeapsă drastică pentru Abadallah. Câte etape a fost suspendat după ce i-a făcut gaură în cap lui Benzar

Citeşte şi

Veste bună pentru tricolori! România a scăpat de unul dintre cei mai puternici adversari la EURO 2024

Oficial Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj: ”Gata cu vorba”. Prezentare inedită

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep, invitată să joace la Paris! Anunțul surprinzător al francezilor. Cum va reacționa românca citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”