Ianis Hagi, la naționala României / Foto: Sport Pictures

Reacția scoțienilor după ce Ianis Hagi a fost inclus pe lista preliminară de Edi Iordănescu

articol scris de Digi Sport
28.05.2023, 09:36
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

România se pregătește de duelurile împotriva naționalelor din Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie), din preliminariile EURO 2024.

Reacția scoțienilor după ce Ianis Hagi a fost inclus pe lista preliminară de Edi Iordănescu

După un an și jumătate de absență, Ianis Hagi poate îmbrăca din nou tricoul primei reprezentative în meciurile din luna iunie. Fotbalistul celor de la Rangers figurează pe lista preliminară a lui Edi Iordănescu pentru duelurile cu Kosovo și Elveția și are șanse mari să rămână și în lotul final pentru cele două partide din preliminariile EURO 2024.

Până atunci, subiectul convocării lui Ianis Hagi a fost discutat și în presa din Scoția, iar britanicii au reamintit de conflictul de la distanță dintre Gică Hagi și Edi Iordănescu, din luna martie.

"Ianis Hagi a fost în centrul controverselor în țara natală, în martie, după ce selecționerul României, Edi Iordănescu, nu l-a chemat pentru primele meciuri din preliminariile EURO 2024, din cauza îndoielilor cu privire la starea sa de sănătate.

Acest lucru l-a determinat pe Hagi senior să-l critice pe selecționerul României și să-l acuze că are ceva împotriva fiului său. Cu toate acestea, Ianis Hagi, în vârstă de 24 de ani, va reveni pentru partidele cu Kosovo și Elveției și urmează să bifeze cea de-a 25-a selecție.

Familia Hagi s-a bucurat de o sărbătoare dublă weekendul trecut, după ce Ianis a marcat împotriva lui Hibernian, iar Gheorghe a câștigat titlul cu Farul Constanța, clubul din România pe care îl deține și îl administrează", au notat cei de la Thescottishsun.

  • Ianis Hagi are 24 de selecții și două goluri la naționala României. Ultima convocare datează din 14 noiembrie 2021, când a jucat 16 minute în meciul Liechtenstein – România 0-2

"A fost un moment emoționant, dar e normal. Am avut un meci în deplasare, unde e foarte greu să câștigi. E un campionat foarte dur, echipa a jucat super bine. Eu m-am simțit bine și a venit și momentul de a marca, într-un final.

După gol, primele 20-30 de secunde n-am putut să-mi controlez emoțiile. Dar este normal, după 15 luni în care am avut și momente mai puțin bune, și momente foarte bune. Sunt foarte fericit că am marcat și am câștigat într-o deplasare destul de grea.

Încă n-am reușit să joc 90 de minute, dar va fi următorul pas. De fiecare dată când am intrat pe teren, m-am simțit bine fizic. Genunchiul este foarte bine din ianuarie, de când am început să joc.

Sunt două meciuri pe care le avem, cu Kosovo și Elveția, cred că toată țara trebuie să se concentreze pe următoarele două meciuri. Suntem într-o poziție favorabilă, șase puncte din șase. Suntem la mâna noastră deocamdată, trebuie să câștigăm meciurile și atâta tot.

Aștept convocarea de la 16 ani, de când am început în Liga 1. Este visul oricărui jucător să joace la echipa națională. Nu există o echipă mai mare decât echipa națională, asta e mentalitatea mea. Ești mândru, ai oportunitatea să reprezinți o țară întreagă și nu mergi acolo pentru bani sau pentru altceva.

Mereu aștept convocarea și voi da 100%. Cu genunchiul sunt 100% din ianuarie, nu pot să intru pe teren fără să fiu 100%. Apoi intrăm în detalii mai mici, capacitatea aerobă, puterea în picioare, tranzițiile. Mă simt foarte bine din toate punctele de vedere. A venit și golul, e un "boost" de încredere. Planurile mele sunt pentru a fi implicat cu echipa națională. Cel mai mult contează să luăm șase puncte", a spus Ianis Hagi, la emisiunea Digi Sport Special.

Stranierii aflați pe lista lui Edi Iordănescu

Zilele trecute, FRF a dezvăluit lista celor 17 fotbaliști români din străinătate aflați pe lista preliminară a lui Edi Iordănescu. Nu lipsesc nume precum cele ale lui Ionuț Radu, Dennis Man sau Nicolae Stanciu, dar și Ianis Hagi, care nu a făcut parte din lotul României la ultimele acțiuni.

"Selecționerul Edward Iordănescu a trimis 17 convocări preliminare pentru fotbaliști de la cluburi din afara României. Numărul jucătorilor care au primit convocare preliminară este mai mic decât la precedentele acțiuni deoarece selecționerul, având în vedere că este final de sezon, a preferat să nu strice pauza competițională și începutul pregătirii altor fotbaliști care ar fi avut șanse mai mici de a fi convocați.

În plus, pe lista inițială s-au aflat și alți jucători, dar aceștia sunt în vederile selecționerului Under 21, Emil Săndoi, pentru EURO U21 2023. Pe lista finală ce va fi comunicată ulterior se vor regăsi o parte dintre aceștia, alături de fotbaliști din campionatul intern.

PORTAR: Ionuț Radu (Auxerre | Franța, 4/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 11/1), Vlad Chiricheș (Cremonese | Italia, 75/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 17/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 24/2), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 5/0), Virgil Ghiță (Cracovia | Polonia, 1/0), Marius Briceag (Korona Kielce | Polonia 0/0);

MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba | EAU, 29/4), Marius Marin (Pisa | Italia, 10/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 58/12), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 7/1), Alexandru Dobre (Famalicão | Portugalia, 1/0), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 10/1), Dennis Man (Parma | Italia, 18/6), Ianis Hagi (Glasgow Rangers | Scoția, 24/2);

ATACANT: George Pușcaș (Genoa | Italia, 34/10)", a transmis FRF.ro.

Etichete: romania , rangers , echipa nationala , ianis hagi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”

Oficial Vestea primită de România: UEFA a luat decizia înainte de EURO 2024

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”