Mirel Rădoi, în studioul Fotbal Club / Foto: captură Digi Sport

Rocada mare! Unde este așteptat Mirel Rădoi și cine îi poate lua locul la naționala României

articol scris de Digi Sport
26.10.2021, 10:35
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională la finalul preliminariilor, indiferent dacă va reuși să califice România la barajul pentru CM 2022.

Mirel Rădoi la FCSB, Edi Iordănescu la națională

Pe lista FRF se află mai multe nume, însă actualul selecționer ar putea face rocada cu Edi Iordănescu. Actualul antrenor al celor de la FCSB ar urma să preia naționala României, în timp ce Mirel Rădoi s-ar întoarce la echipa patronată de nașul său, pe care a mai pregătit-o în sezonul 2015/2016, scrie GSP.

Ideaa vehiculată tot mai des în ultima vreme ar putea să prindă contur, în cele din urmă. Iordănescu jr. are deja o legătură cu FRF, având în vedere relația strânsă dintre tatăl său și Răzvan Burleanu. Astfel, conflictul cu Gigi Becali i-ar putea fi favorabil lui Edi, care ar urma să devină selecționerul României, după meciurile cu Islanda și Liechtenstein, din preliminariile pentru CM 2022.

De asemenea, Mirel Rădoi este dorit de Gigi Becali înapoi la FCSB. Relația dintre cei doi a avut de suferit mult timp, după plecarea antrenorului de la echipă, în 2016, însă acum lucrurile au intrat pe făgașul normal, iar patronul roș-albaștrilor simte că trebuie să facă o "reparație morală", după despărțirea din urmă cu 5 ani.

Lui Gigi Becali îi place stilul ofensiv abordat de Mirel Rădoi și este convins că acesta s-ar potrivi "mănușă" la FCSB. Patronul roș-albaștrilor trebuie să rupă de comun acord contractul cu Edi Iordănescu, pentru ca acesta din urmă să ajungă la FRF, lucru care s-ar putea întâmpla după ultimele meciuri ale lui Mirel Rădoi la națională, de la mijlocul lunii noiembrie.

Mirel Rădoi a anunțat că pleacă de la naționala României

Contractul lui Mirel Rădoi va expira în luna noiembrie, iar selecționerul este decis să nu accepte o ofertă de prelungire a înțelegerii venită din partea Federației Române de Fotbal, deși a mărturisit că nu are nimic să reproșeze conducerii.

Antrenorul nu are nicio ofertă să antreneze altă echipă, dar spune că mandatul său la echipa națională este ”un ciclu care s-a încheiat” și nimic nu îl poate face să revină asupra deciziei de a părăsi naționala.

Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. Eu am contract până în noiembrie, mai departe este treaba Federației. Oferte au fost până acum și le-am refuzat. Din punctul ăsta de vedere vă dau cuvântul meu că nu am niciun contact, nicio ofertă. Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta.”, a declarat Mirel Rădoi.

România, șanse mari să prindă locul de baraj

Anunțul lui Mirel Rădoi este cu atât mai surprinzător cu cât prima reprezentativă a României are șanse mari să obțină locul de baraj la finalul grupei.

Dacă le va învinge pe Islanda și Liechtenstein, România va merge la primul baraj, indiferent de ce fac Armenia și Macedonia de Nord în noiembrie.

În ultimele două runde, Armenia joacă împotriva Macedoniei de Nord și a Germaniei, în timp ce a treia clasată din acest moment are programate meciuri la Erevan și cu Islanda pe teren propriu.

Clasamentul grupei J:

Formatul barajului de calificare la Campionatul Mondial

Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși șase capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.

Vor fi astfel 6 capi de serie, care se vor duela cu alte 4 echipe care au terminat pe locul 2 în grupele preliminare CM 2022, plus 2 formații provenite din Liga Națiunilor.

Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase. Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.

Etichete: edi iordanescu , mirel radoi , selectioner romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Exclusiv Helmut Duckadam s-a convins: capitolul la care a excelat FCSB, noua campioană a României

Citeşte şi

Foto Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul

Foto Cum a fost surprins Mirel Rădoi la meciul cu CFR Cluj, după ce i-a spus ”NU” Universității Craiova

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”