Andrei Rațiu, în meciul România - Grecia / Foto: Sport Pictures

Galerie Foto România - Grecia 0-1. Edi Iordănescu debutează cu un eșec pe banca naționalei

articol scris de Digi Sport
25.03.2022, 22:12
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Edi Iordănescu (43 de ani) a debutat pe banca echipei naționale a României cu un eșec după 0-1 împotriva Greciei, la partida disputată pe Stadionul ”Steaua” din București.

”Tricolorii” nu au reușit să se impună în fața grecilor, însă Edi Iordănescu le-a permis lui Octavian Popescu și lui Radu Drăgușin să debuteze la prima reprezentativă.

România - Grecia 0-1. Edi Iordănescu debutează cu un eșec pe banca naționalei

Galerie Foto

România a început bine partida cu Grecia. În minutul 7, Chiricheș a profitat de centrarea lui Cicâldău și a trimis periculos cu capul pe lângă poarta grecilor.

Grecii au semnat și ei două ocazii periculoase în minutele 10 și 15, ambele rezolvate de intervențiile bune ale lui Florin Niță.

Alexandru Mitriță a semnat cea mai mare ocazie a ”tricolorilor” din prima repriză. Mitriță a trecut de Mavropanos în interiorul careului și a șutat din unghi cu piciorul stâng. Balonul a trecut însă pe lângă poartă.

Giakoumakis a reușit să trimită balonul în poarta lui Niță, însă arbitrul asistent a anulat golul pe motiv de ofsaid.

Totuși, grecii au intrat la pauză cu un avantaj de un gol, după reușita semnată de Bouchalakis din minutul 39.

În repriza secundă, ”tricolorii” au fost mai periculoși și s-au apropiat mai mult de poarta elenilor. Maxim a recuperat un balon la jumătatea terenului și i-a pasat lui Răzvan Marin care a șutat de la distanță puțin pe lângă poartă.

Cea mai mare ocazie a României a fost semnată de Rus în minutul 70 când a trimis cu capul în bara porții lui Vlachodimos.

România - Grecia 0-1

Min. 90+4: Final de meci!

Min. 88: Radu Drăgușin este introdus de Edi Iordănescu în locul lui Rus.

Min. 75: Toșca și Mihăilă sunt introduși de Edi Iordănescu în locul lui Camora și Bordeianu.

Min. 72: Ocazie România! Rus trimite din nou periculos cu capul, însă portarul grec respinge balonul.

Min. 70: Ocazie imensă pentru România! Răzvan Marin centrează din lovitură liberă, iar Rus reia cu capul în bara porții lui Vlachodimos.

Min. 62: Florin Tănase, Tavi Popescu și Andrei Ivan sunt introduși de Edi Iordănescu în locul lui Pușcaș, Mitriță și Maxim.

România - Grecia / Foto: Captură Pro X

Min. 57: Ocazie România! Maxim recuperează un balon la jumătatea terenului, îi pasează lui Răzvan Marin care șutează de la distanță puțin peste poartă.

Min. 46: Începe repriza secundă!

Min. 45+1: Finalul primei reprize!

Min. 39: Gool Grecia! Bouchalakis reușește să înscrie în poarta lui Niță cu o lovitură de cap.

România - Grecia / Foto: Captură PRO X

Min. 30: Ocazie Grecia! Mantalos îi pasează în interiorul careului lui Pelkas care șutează din prima, dar balonul trece pe lângă poartă.

Min. 22: Gol anulat pentru Grecia! După o intervenție de excepție a lui Niță, Tsimikas trimite pentru Giakoumakis care reușește să trimită cu călcâiul în poarta României. Tușierul a anulat reușita pe motiv de ofsaid.

România - Grecia / Foto: Captură PRO X

Min. 16: Ocazie imensă pentru România! Mitriță trece de Mavropanos în careu și șutează din unghi cu piciorul stâng. Balonul a trecut puțin pe lângă poarta lui Vlachodimos.

România - Grecia / Foto: Captură PRO X

Min. 15: Ocazie pentru Grecia! Pelkas ajunge față în față cu Niță, dar portarul reușește să intervină la timp, iar pericolul este îndepărtat de Rațiu.

Min. 10: Ocazie pentru Grecia! Pelkas șutează din interiorul careului, dar nu reușește să îl surprindă pe Niță care reușește să rețină balonul.

Min. 7: Ocazie pentru România! Cicâldău execută o lovitură de la colțul terenului, iar Chiricheș trimite periculos cu capul puțin pe lângă poarta grecilor.

Min. 1: Începe meciul!

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 6. Chiricheș-cpt., 17. Rus, 22. Camora – 18. R. Marin, 23. Bordeianu – 8. Cicâldău, 20. Mitriță, 10. Maxim- 9. Pușcaș

Rezerve: 12. Aioani, 16. Moldovan – 4. Drăgușin, 5. Nedelcearu, 7. Sorescu, 11. Ivan, 13. Mihăilă, 14. M. Marin, 15. Burcă, 19. Tănase, 21. Popescu

GRECIA: Vlachodimos – Tsimikas, Chatzidiakos, Mavropanos, Rota - Siopis, Bouchalakis, Mantalos – Pelkas, Giakoumakis, Limnios

Rezerve: Paschalakis, Athanasiadis, Lyratzis, Kiriakopoulos, Goutas, Alexandropoulos, Koulouris, Bakasetas, Chazigiovanis, Pavlidis, Douvikas


România și Grecia s-au mai întâlnite de cinci ori în ultimii 10 ani. Bilanț - două victorii România, o victorie Grecia și două rezultate de egalitate.

Naționala Greciei a învins România când conta mai mult, în drumul către Cupa Mondială din 2014, cu scorul de 3-1, în barajul pentru turneul final.

Un singur jucător ”tricolor” va fi în lot și-n partida de vineri, la opt ani și jumătate distanță de la partida de tristă amintire din Grecia - Alexandru Maxim. Pe atunci, doar un tânăr de mare perspectivă, care evolua la VFB Stuttgart.

România și Grecia, nouă națiuni fotbalistice ”rănite”!

Așadar, România și Grecia vin după o campanie eșuată de calificare la Cupa Mondială din Qatar 2022, cu selecționeri noi și cu speranțe asemănătoare. Ambele naționale vor o schimbare, care să se materializeze curând într-o calificare la un turneul final.

Grecia a terminat pe locul trei în Grupa B pentru Cupa Mondială, cu 10 puncte, în spatele Spaniei - 19 puncte și Suediei - 15 puncte. A alternat partidele bune, cu cele foarte slabe. A remizat acasă și în deplasare cu Kosovo, dar și acasă cu Georgia. Practic, aceste șase puncte pierdute au privat-o de locul de baraj.

În schimb, a remizat în deplasare cu Spania (1-1) și a învins Suedia acasă (2-1).  Chiar și așa, grecii au renunțat la olandezul John van 't Schip, iar în locul său a fost numit selecționer uruguayanul Gustavo Poyet, fost coleg la Chelsea Londra cu Dan Petrescu.

O situația asemănătoare și pentru naționala României, care a pierdut calificarea la baraj după ce a remizat în penultima etapă, acasă, cu Islanda, scor 0-0, într-o grupă mai mult decât accesibilă. Mai departe a mers Macedonia de Nord care, într-una dintre semifinalele barajului, a produs marea surpriză și a eliminat Italia, scor 1-0.

După terminarea campaniei, contractul lui Mirel Rădoi cu FRF s-a încheiat și nu a fost reînnoit. Munca sa va fi continuată de Edi Iordănescu. Practic, va fi un duel al selecționerilor debutanți pe băncile celor două reprezentative.

Lotul lui Edi Iordănescu pentru meciurile cu Grecia și Israel

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 13/0), Horațiu Moldovan (Rapid, 0/0);

FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 22/1), Andrei Burcă (CFR Cluj, 8/0), Mario Camora (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 69/0), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 15/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 20/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 5/0) , Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 28/1);

MIJLOCAȘI: Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 14/2), Dennis Man (Parma | Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 36/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 51/6), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 5/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 16/3), Octavian Popescu (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 10/1); Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 5/0)

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 22/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 13/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 23/8).

Etichete: romania , grecia , edi iordanescu , gustavo poyet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text FCSB - Farul 2-1, ACUM, Digi Sport 1. Alex Băluță a marcat și îi duce pe roș-albaștri în avantaj!

Surprinzător! Câți suporteri sunt la FCSB - Farul + Așa arată Top 10 al sezonului

Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție

Oficial S-a terminat chinul! Prima echipă retrogradată din Premier League în acest sezon

Citeşte şi

Foto Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul

Florin Prunea a cerut la națională un jucător după Craiova - CFR Cluj 0-1, iar acesta a venit cu replica

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”