Ilie Dumitrescu, analist Digi Sport / Foto: Digi Sport

Exclusiv România - Norvegia | Ilie Dumitrescu ”i-a creionat echipa” lui Contra! ”Are nevoie de inspirație!”

14.10.2019, 23:56
  • Finala Champions League: Dortmund - Real Madrid, sâmbătă, 22:00, DGS 1

  • Minifotbal: Romania - Polonia, duminică, 21:40, DGS 1

România - Norvegia | Tricolorii vor susține o partidă vitală în perspectiva calificării la EURO 2020, iar Ilie Dumitrescu i-a creionat echipa lui Cosmin Contra. Analistul Digi Sport consideră că selecționerul are nevoie de inspirație în alegerea primului 11.

Eu zic că trebuie să mergem pe calitățile jucătorilor noștri. Trebuie să avem o posesie cu progresie, să nu le dăm șansa să se apropie foarte mult de careul nostru. Avem jucători să controlăm jocul. Dacă va juca cu Stanciu, lângă Bordeianu, să nu joace Răzvan Marin, iar Ianis Hagi în spatele lui Pușcaș.

Cred că asta îl frământă și pe selecționer. Să joci cu Deac pe dreapta, cred că asta este singura soluție. E nevoie de inspirație. Ai în lot jucători polivalenți. Poți să începi cu Răzvan, lângă Bordeianu, și să treci cu Stanciu mai sus.

Sau poți să joci cu Stanciu lângă Bordeanu și să joci cu Deac, Ianis și Mitriță, lângă atacant. Sau poți să ai o soluție de pe bancă și să-l ții pe Ianis rezervă”, a declarat Ilie Dumitrescu la Fotbal European, de la Digi Sport.

România - Norvegia | Ianis Hagi ar putea fi rezervă

Ilie Dumitrescu nu a fost încântat de evoluția lui Ianis Hagi, în meciul cu Feroe, și susține că fiul ”Regelui” a avut prestații mult mai bune atunci când a venit de pe banca de rezerve.

În meciurile importante, Ianis a fost rezervă. În momentul de față ai un lot valoros și tu ca antrenor alegi. Ai jucători foarte buni la dispoziție. Până acum, Hagi a intrat foarte bine cu Spania și cu Norvegia a întors rezultatul.

Acum depinde și de inspirație. Până la urmă trebuie să simtă jucătorii. E vorba de fler, inspirație și cum simți. Trebuie să faci și în funcție și de adversar”, a concluzionat Ilie Dumitrescu.

România - Norvegia | Ilie Dumitrescu are așteptări mari de la Florinel Coman

Ca și Ianis Hagi, Florinel Coman este unul dintre jucătorii care nu l-au mulțumit pe Ilie Dumitrescu în meciul cu Feroe. Analistul Digi Sport are așteptări mari de la jucătorul FCSB. Fostul internațional consideră că acesta poate fi o soluție de pe banca de rezerve.

Îl ai pe Coman. Nu a greșit cu Feroe, dar nici nu a avut o prestație foarte bună. Pentru mine, Coman nu este genul de jucător doar să-mi joace simplu și să avem posesie prelungită.

Pentru mine, Coman trebuie să ia acțiuni și să apară la finalizare. A fost teama de a nu greși la acel meci, pentru că era un meci capital pentru noi”, susține Ilie Dumitrescu.

România - Norvegia | Defensiva, punctul slab al tricolorilor

Ilie Dumitrescu consideră că defensiva este punctul slab al naționalei noastre. Analistul Digi Sport consideră că ”organizarea defensivă” ne-a lipsit în meciurile tur din grupa F, cu Spania, Norvegia și Suedia, din care tricolorii au obținut un singur punct.

Nouă ne-a lipsit organizarea de joc pe faza defensivă, unde noi am suferit cu Spania, Norvegia și Suedia. În rest, Contra a fost inspirat, pentru că altfel nu mai eram aici”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

România - Norvegia | Daniel Niculae știe ce strategie va aborda Contra

Prezent și el în studioul Fotbal European, Daniel Niculae este convins că selecționerul Cosmin Contra va alege ca tricolorii să facă un joc de așteptare și să ”lovească pe contraatac”.

Eu cred că mâine vom aștepta. Cred că vom vedea cum vom decurge lucrurile pe teren și vom încerca să dăm lovitura pe contraatac. Un rezultat de egalitate nu este rău.

Ar fi ideală o victorie, dar cred că așa vom juca. Vom încerca să dăm lovitura în a doua repriză”, a declarat și Daniel Niculae.

România - Norvegia | Cosmin Contra s-a decis asupra cuplului de fundași centrali

Cosmin Contra a rezolvat marea problemă a echipei naționale, înaintea meciului cu nordicii. Selecționerul a anunțat că s-a decis asupra cuplului de fundași centrali pe care-i va folosi marți seara, de la ora 21:45, pe Arena Națională, acolo unde tricolorii vor fi susținuți de peste 30.000 de copii.

Din ce a lăsat selecționerul să se înțeleagă, la conferința de presă premergătoare jocului, dacă totul decurge conform planului, cuplul de fundași centrali ai echipei naționale, la meciul cu Norvegia, va fi format din Ionuț Nedelcearu și Alin Toșca.

Sunt decis asupra cuplului de fundași centrali. Eu iau în calcul orice variantă, iar Toșca este o variantă pentru postul de fundaș central, pentru că joacă pe acea poziție la echipa de club”, susține Cosmin Contra.

România - Norvegia | Cum ar putea arăta tricolorii

România (4-2-3-1): Tătărușanu - Benzar, Nedelcearu, Toșca, Bancu - Bordeianu, R. Marin - Deac, Stanciu, Mitriță - Pușcaș

Partida România - Norvegia se va disputa azi, de la ora 21:45, pe Arena Națională, în fața a peste 30.000 de copii, și va putea fi urmărită în format live text pe digisport.ro.

Etichete: norvegia , romania , echipa nationala , daniel niculae , cosmin contra , ilie dumitrescu , romania norvegia , preliminarii euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
FOTO Descoperire înfiorătoare făcută într-o școală veche din Bistrița-Năsăud, în timpul renovării

Firma care lucrează la reabilitarea clădirii în care a funcţionat vechea şcoală din comuna bistriţeană Livezile, aflată în prezent în proprietate privată, a descoperit, vineri, rămăşiţe umane în planşeul imobilului, despre care se crede că ar fi vechi de zeci de ani.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția lui David Popovici după ce a aflat că recordul mondial i-a fost doborât: ”Mâncam un burger când am aflat”

"Vi se pare normal ca un bărbat să lovească femeile cu pumnii?" Prima reacție, după scenele greu de privit de la București

Câți bani au încasat cele două femei lovite cu pumnii și picioarele de un bărbat, în ”lupta rușinii” de la București

Ce scrie presa străină despre imaginile greu de privit surprinse în Sala Polivalentă din București

Neașteptat! FOTO Cum arată cele două femei după ce au încasat zeci de pumni de la un bărbat în Capitală: ”A lovit cu ură”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Fotbalistul de 100.000.000 € pleacă de la Real Madrid după finala Champions League: ”Urât ce a făcut!” Unde poate ajunge

Florin Niță are contractul pe masă! Unde va juca în sezonul următor

”Telenovela” Chipciu la FCSB s-a încheiat: ”100%”

OUT! Jucătorul care și-a dat autogol la 13 secunde de la debutul la FCSB își caută echipă

Citeşte şi

Foto ”Puzzle-ul e complet!” Toți cei 28 de ”Tricolori” au ajuns la echipa națională a României

”Messi din Carpați”. Ianis Hagi, elogiat de presa internațională înainte de EURO 2024

PEROZDylan, fiul lui Catherine Zeta-Jones, prima apriție cu iubita. Reacția celebrei lui mame atunci când a văzut ce a postat pe Instagram

FILM NOWDakota Johnson, surprinsă în timp ce își schimba hainele într-o mașină. Cum a reacționat Chris Evans

L-au ”curățat” pe marele Belodedici! Vestea ”de coșmar” primită după ce a fost prins băut la volan citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ana Bogdan și Irina Begu joacă azi pentru calificarea în optimi la Roland Garros și un premiu fabulos. Când au loc meciurile citeşte ştirea pe ziare.com

Trucuri pentru a-ți recupera banii pe recipientele de plastic: De ce sticlele goale returnabile sunt respinse de aparat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă folosești produse de înfrumusețare expirate. Lucrurile la care să fii atent, pe lângă termen

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”