Nicolae Stanciu și-a șters lacrimile la finalul imnului cântat alături de Andra și de peste 50.000 de suporteri / Foto: Captură Digi Sport

Video Spre cine a arătat cu degetul Stanciu: ”Să zici că nu-ți dorești ca țara ta să se califice mi se pare incredibil”

articol scris de Digi Sport
22.11.2023, 10:39
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Nicolae Stanciu (30 de ani), liderul echipei naționale a României, a avut un discurs de adevărat căpitan la finalul jocului România - Elveția 1-0.

La el sunt demne de remarcat trăirile atunci când este vorba de România, de sentimentele care par să-l stăpânească atunci când poartă tricoul galben și banderola pe mâna stângă. 

Inclusiv marți seară, imediat după imn avea lacrimi în ochi, iar la flash interviu de-a lungul întregii discuții purtate cu reporterul Marian Codirlă părea că este gata să-l copleșească emoțiile unei asemenea performanțe. Dar a ținut să spună totul, inclusiv ce l-a deranjat foarte mult.

Anume o declarația a fostului mare internațional Viorel Moldovan (51 de ani), care s-a declarat atât de dezamăgit de modul în care am jucat la meciul România-Israel, scor 1-1, a declarat că nu și-ar dori să ne calificăm la EURO 2024 pentru că fotbalul nostru este o mare minciună.

  • Viorel Moldovan este unul dintre numele mari care au îmbrăcat tricoul României. A jucat 70 de meciuri și a marcat 25 de goluri. Ca o comparație, cele mai multe reușite pentru ”Tricolori” le au Hagi și Mutu, câte 35

Replica lui Nicolae Stanciu pentru Viorel Moldovan: ”Să zici că nu-ți dorești ca țara ta să se califice mi se pare incredibil”

Chiar dacă, cel mai probabil, Moldovan a spus ce a spus în ideea că o calificare nu ne-ar ajuta decât să lungim agonia fotbalului nostru, dar Stanciu a arătat că afirmația actualului antrenor a afectat foarte mult vestiarul României.

Tot ce vreau să zic este că sper ca toți cei care înaintea campaniei au spus că vom termina pe locul 4, sub Kosovo, aș vrea să se simtă mândri că sunt români. Au fost voci și în timpul campaniei care au spus că nu-și doresc ca România să se califice și ăsta mi se pare un lucru de neimaginat. 

Român fiind și îmbrăcând acest tricou să zici, indiferent, și dacă eram cea mai slabă echipă națională sau practicam cel mai slab fotbal din lume, tu ca fost fotbalist care ai îmbrăcat acest tricou, te-ai bucurat cu fanii, să zici că nu-ți dorești ca țara ta să se califice mi se pare incredibil. Și vreau doar să zic asta: să fie la fel de mândri cum suntem noi astăzi că suntem români, că am reușit această campanie. Poate pentru ei nu înseamnă nimic, dar pentru noi este totul! 

... Pentru mine e cea mai frumoasă seară din cariera de fotbalist! Nu văd ce altceva ar putea depăși să joc acasă cu cel mai important tricoul pe mine, cu tricolorul, să reușim să facem istorie, să reușim să ne calificăm fără înfrângere, este totul!

Au fost niște ani grei, cu suferințe, în care nu am reușit calificări. În seara asta ne permitem să petrecem, după așteptăm grupa, să vedem.  Crede-mă că suntem nerăbdători să vină EURO, să vedem, avem încredere în forțele noastre și vrem să avem o vară de neuitat. 

... Ne-am dorit mult să câștigăm grupa, să rămânem neînvinși. Este a doua oară, cred, când se întâmplă asta (n.r. prima dată a fost în 2016), am reușit și noi, această generație. Suntem conștienți de ceea ce trebuie să facem, eram convinși că trebuie să avem mentalitatea potrivită și astăzi, să nu ne întoarcem în timp, s-o lăsăm moale, gen ne-am văzut calificați și nu ne mai interesează”, a declarat Stanciu pentru Digi Sport.

Video cu reacțiile de la finalul meciului România - Elveția 1-0

Interviul cu Stanciu începe la minutul 10:00.

Discursul lui Viorel Moldovan care l-a deranjat pe Nicolae Stanciu

În septembrie, după România - Israel 1-1, când România a încheiat foarte rău meciul și a fost la un pas de înfrângere, reacțiile au fost acide. 

Ce spuneam înainte de meci, atunci când nu eşti capabil să câştigi, trebuie să faci totul ca să nu pierzi. Noi am fost la limită. Până la urmă luăm un punct, care ne dă un mic avantaj în faţa Israelului. Filosofia de joc este inexistentă, totul este hazard. Încă o dată, suntem incapabili să jucăm fotbal. Nu ştiu din ce cauză, dar să fii dominat acasă şi să vezi această diferenţă de tactică, de tehnică, în favoarea Israelului, când joci în faţa a 50.000 de spectatori, nu îmi dau seama.

Suntem foarte, foarte modeşti. Încă o dată ne-am dat seama. Când văd atâta neputinţă, am momente în care parcă îmi vine să înnebunesc. Mi-aş dori să se desfiinţeze fotbalul când văd o astfel de naţională. Practic ne-a omorât (n.r. Israelul), distrus în repriza a doua. Îmi vine să vorbesc la superlativ de naţionala Israelului.

Ce ne facem cu fotbalul, unde e jocul colectiv? Numai minge lungă, minge lungă, unde sunt mijlocaşii? Unde e personalitatea? Propagandă multă în săptămâna premergătoare, păcat de acest public. Lumea încă mai crede datorită acestei propagande mincinoase. Lumea minte. Nu merităm să ne calificăm, nu vreau să ne calificăm la EURO. Este o minciună, nu merităm să ne calificăm!”, a spus Viorel Moldovan la Prima TV, în urmă cu două luni.

Galerie Foto

Video rezumat România - Elveția 1-0

Etichete: viorel moldovan , nicolae stanciu , video romania - elvetia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

8.300.000€ vrea Gigi Becali: trei echipe din Franța sunt interesate de fotbalistul adus cu 600.000€ la început de sezon

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Adrian Mazilu, la un pas de revenirea în SuperLiga! Au început negocierile cu Brighton

Live Video Simona Halep - McCartney Kessler, ACUM pe Digi Sport 2, în turul 1 la Trophee Clarins

Cu 18 trofee și 360 de meciuri la Real Madrid, a cerut să revină pe Bernabeu! Decizia campioanei

Fanii lui Tottenham s-au supărat că Radu Drăgușin a jucat atât de bine încât au cerut: "Reziliați-i contractul!"

Citeşte şi

Nota primită de Nicolae Stanciu, după meciul în care echipa sa a primit 4 goluri în 25 de minute

Echipa lui Nicolae Stanciu și Cosmin Contra, umilită în Arabia Saudită: în minutul 25 era 4-0 pentru Al-Ahli

PEROZMădălina Ghenea, doar în costum de baie la bordul unui avion privat, pregătită de vară. "Pilotul se va prăbuși", i-au scris fanii

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat