Colaj cei mai buni portari din ultimul deceniu / Foto: Getty Images

Ei sunt cei mai buni portari din ultimul deceniu. IFFHS a făcut clasamentul, iar Casillas, De Gea și Cech nu prind top 3

articol scris de Digi Sport
16.01.2021, 08:04
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Institutul pentru istorie și statistică a fotbalului (IFFHS) a dat publicității un clasament al celor mai buni portari din ultimul deceniu.

Pe baza unor coeficienți, forul internațional l-a ales pe Manuel Neuer (34 de ani) drept cel mai bun în această ierarhie. Portarul lui Bayern a fost ales datorită constanței sale. Atât de bun este Neuer încât Guardiola a vrut să-l folosească mijlocaș într-un meci, pe vremea când actualul antrenor de la Manchester City era pe banca bavarezilor.

Pe locul secund se află Gianluigi Buffon (42 de ani). Probabil e surprinzător, dacă avem în vedere că nu de mult a fost desemnat cel mai bun portar din istoria fotbalului. Lonvegitatea și constanța veteranului de la Juventus l-au făcut cel mai titrat goalkeeper din lume dacă luăm în calcul numărul de trofee, 25.

Thibaut Courtois completează podiumul. Belgianul de 28 de ani a avut unele probleme la debutul său pentru Real Madrid, însă la Chelsea a făcut meciuri incredibile. În campionatul Spaniei, Courtois are totuși o rată de peste 70 la sută în ceea ce privește paradele de succes.

Manuel Neuer, cel mai bun portar al lumii în ultimul deceniu

Pe locul 4 este Hugo Lloris (34 de ani). Căpitanul lui Tottenham a fost campion mondial cu naționala Franței, în 2018, și a demonstrat că este un portar complet.

Keylor Navas este al cincilea în acest clasament. Ajuns la 33 de ani, costaricanul nu s-a adaptat la Real Madrid, deși a avut prestații bune, însă a ajuns "la preț redus" la PSG, unde continuă să-și arate reflexele.

Jan Oblak (28 de ani) a impresionat mai ales în ultimii ani la Real Madrid, iar mulți îl văd pe el drept cel mai bun din lume în acest moment. Acesta este și motivul pentru care Atletico nu vrea să-l vândă sub 120 de milioane de euro.

Petr Cech a făcut carieră la Chelsea, iar apoi la Arsenal și a marcat istoria ambelor echipe, însă mai ales pe cea a grupării lui Roman Abramovic. Cehul, care ajuns la 38 de ani, s-a retras de un an, însă a revenit, de nevoie, într-un meci recent și a demonstrat în continuare că mai are acele parade superbe.

Marc Andre Ter Stegen e pe locul 8. Germanul de 28 de ani a fost cam inconstant în ultima vreme, dar a demonstrat mereu că este un portar senzațional, cu parade superbe pentru Barcelona, parade care de multe ori au salvat echipa. El este văzut de specialiști drept prototipul portarului modern, care, pe lângă reflexele indiscutabile, are și un joc bun de picior.

David De Gea (30 de ani) este unul dintre cei mai scumpi portari ai lumii, iar Manchester United își freacă mâinile de bucurie că îl are în curte. Spaniolul a fost considerat cel mai bun portar din lume în sezonul 2017-2018.

Surprinzător, ultimul în top 10 este Iker Casillas. Legendarul portar de la Real Madrid a fost privit de multă lume drept goalkeeperul cu cele mai bune reflexe din lume. Ajuns la 39 de ani, spaniolul și-a încheiat cariera la FC Porto, anul trecut, după ce a suferit un infarct la un antrenament. Chiar dacă a mai jucat după aceea, spaniolul s-a retras în cele din urmă.

Cei mai buni portari din ultimul deceniu:

1.Manuel Neuer

2. Gianluigi Buffon

3. Thibaut Courtois

4. Hugo Lloris

5. Keylor Navas

6. Jan Oblak

7. Petr Cech

8. Marc Andre Ter Stegen

9. David De Gea

10. Iker Casillas

Etichete: iker casillas , iffhs , thibaut courtois , manuel neuer , cei mai buni portari , digi sport manuel neuer


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid - Universitatea Craiova 0-1, ACUM, Digi Sport 1. Andrei Ivan a deschis scorul în Giulești

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Exclusiv Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu

Exclusiv Florin Bratu a văzut situația de la Dinamo și a reacționat. Care este singura speranță a ”Câinilor”

Citeşte şi

Vești bune pentru Real Madrid! Starul ”Galacticilor” revine pe teren!

Manuel Neuer a intrat în istoria UEFA Champions League

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”