Mirel Rădoi a prefațat duelul dintre România U21 și Franța la Euro 2019

Euro U21 | Rădoi îi prevede Franței aceeași soartă cu cea a Angliei: "Am simţit aroganţa, ne-au subestimat"

24.06.2019, 15:18
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

România U21 e gata de finala grupei C de la Euro 2019, cu Franța. Selecționerul Mirel Rădoi sușține că știe pe de rost echipa Franței și a făcut o comparație cu cea a Angliei, pe care a învins-o cu 4-2.

"Tactic, ştim ce fac ei. Se poate întâmpla ca un jucător sau o decizie a lui de ultim moment să ne pună probleme. Dacă ar trebui să facem o comparaţie, individual, cred că Anglia stătea mult mai bine: Ca şi grup, ca şi echipă, Franţa are o forţă mult mai mare", a spus Rădoi.

Mirel Rădoi nu poate uita de victoria uriașă cu Anglia. Selecționerul "tricolorilor mici" a explicat cum au răpus elevii săi vedetele de zeci de milioane de euro ale naționalei Albionului, care era principala favorită la câștigarea trofeului. Acum, elevii lui Boothrouyd, care erau văzuți drept una dintre cele mai bune generații de tineret din istoria englezilor, au fost eliminați.

"În genul ăsta de luptă, cel mai important aspect este detaliul prin care poţi să faci diferenţa. Iar noi, la meciul cu Anglia, aşa am simţit, aroganţa lor, ne-au subestimat. Iar noi am putut să exploatăm tranziţia lor negativă, se repliau foarte repede, jocul lor între linii, către Ianis şi Dennis, chiar analiza pe care au făcut-o ei de la meciul nostru cu Croația, nu au reuşit să vadă că noi chiar acolo exploatam foarte bine spaţiile şi exact aia s-a întâmplat.

Şi eu cred că detaliile astea mici au făcut diferenţa. Noi am ştiu că, într-un moment, vom ceda fizic, că jucam cu aceiaşi jucători, iar Anglia ne putea crea foarte mari probleme în ultimii 30 de metri, având jucători de calitate, ceea ce s-a şi întâmplat de multe ori. Cei doi interi au primit între liniile noastre şi acolo s-a creat acea mică problemă care a persistat de foarte puţine ori în prima repriză şi mai des în cea de-a doua.

Dar am încercat să creăm densitate în zona mingii şi am câştigat poate norocos, dar cei care au avut mai multă determinare şi au fost dispuşi la mai multe sacrificii au fost şi răsplătiţi", a explicat Mirel Rădoi.

România U21 Euro 2019 | Un singur jucător al Franței costă cât tot lotul nostru

Lotul Franței este unul plin de vedete, în valoare de milioane de euro. Astfel, cei mai scumpi jucători din lotul antrenat de Sylvain Ripoll sunt Houssem Aouar, de la Lyon și Ibrahima Konate, de le Leipzig. Ambii mijlocași au o cotă de piață de câte 45 de milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

  • Astfel, doar un singur jucător din lotul Franței costă mai mult decât tot lotul României, care însumează puțin peste 46 de milioane de euro.

Lotul Franței la Euro 2019: 

Portari: Paul Bernardoni (Nîmes) - 9 milioane de euro (va reveni la Bordeaux după împrumut), Gautier Larsonneur (Brest) - 4 milioane de euro, Maxence Prevot (Strasbourg) - 1 milion de euro.

Fundaşi: Kelvin Adou (Toulouse) - 5 milioane de euro, Fode Ballo-Toure (AS Monaco) - 12 milioane de euro, Anthony Caci (Strasbourg) - 3 milioane de euro, Colin Dagba (PSG) - 12 milioane de euro, Ibrahima Konate (Leipzig) - 45 de milioane de euro, Moussa Niakhate (Mainz) - 14 milioane de euro, Malang Sarr (Nice) - 18 milioane de euro, Dayot Upamecano (Leipzig) - 30 de milioane de euro.

Mijlocaşi: Houssem Aouar (Lyon) - 45 de milioane de euro, Romain Dell Castillo (Rennes) - 3,5 milioane de euro, Matteo Guendouzi (Arsenal) - 35 de milioane de euro, Olivier Ntcham (Celtic Glasgow) - 4 milioane de euro, Jeff Reine-Adelaide (Angers) - 11 milioane de euro, Ibrahima Sissoko (Angers) - 6,5 milioane de euro, Lucas Tousart (Lyon) - 20 de milioane de euro.

Atacanţi: Jonathan Bamba (Lille) - 17 milioane de euro, Moussa Dembele (Lyon) - 27 de milioane de euro, Jonathan Ikone (Lille) - 15 milioane de euro, Jean-Philippe Mateta (Mainz) - 22 de milioane de euro, Martin Terrier (Lyon) - 15 milioane de euro.

Valoarea primului "11" al României U21

  • Ionuţ Radu (Genoa) - 15 milioane de euro
  • Cristian Manea (CFR) - 4
  • Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa) - 2,5
  • Alexandru Paşcanu (Leicester) - 0,4
  • Fl.Ştefan (Sepsi) - 0,85
  • Tudor Băluţă (Viitorul) - 4,5
  • Alexandru Cicâldău (Craiova) - 4
  • Dennis Man (FCSB) - 5,5
  • Ianis Hagi (Viitorul) - 6
  • Andrei Ivan (Rapid Viena) - 1
  • George Puşcaş (Palermo) - 3
  • Total: 46,75 milioane euro

România, aproape de semifinale la Euro 2019

După 4-1 cu Croația și 4-2 cu Anglia, România a acumulat 6 puncte în grpa C și este ca și calificată în semifinale. Franţa are şi ea 6 puncte, iar un egal cu România i-ar garanta cel mai bun loc doi din cele trei grupe (nimeni nu poate ajunge la cota 7, în grupele A şi B). Judecând după cum arată acum clasamentele, "cocoşii" (ca şi noi de altfel) ar prefera să ocupe poziţia secundă, la finalul grupei.

Meciul România - Franța, ultimul din grupa C, va fi luni, de la ora 22:00 și va putea fi urmărit și LIVE TEXT pe digisport.ro.

Etichete: romania u21 , romania franta , romania u21 euro 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Petrolul - FC Botoșani 1-2. Moldovenii au obținut cele trei puncte în final și scapă de locurile retrogradabile

Video ”Ce-ai pățit la ochi?”. MM Stoica a rostit șapte cuvinte și a făcut-o să râdă pe Teodora

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

Citeşte şi

Incidentul șocant a ajuns în presa din străinătate! Imagini dureroase: cum arăta iubita lui Manea după meci și ce scriu englezii

Euro 2019 | Selecţionerul Angliei, lipsă de fair-play. Ce a spus la finalul meciului

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”