România U21 a reuşit un turneu fantastic la EURO 2019 / Foto: Sport Pictures

Video Exclusiv "Să nu vorbim prea mult de Hagi, că i se urcă la cap, începe şi ăsta să vorbească..." Anghel Iordănescu, "critic" la adresa "Regelui" :)

26.06.2019, 20:29
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

România U21 face furori la Euro 2019, iar "tricolorii mici" au primit laude din toate părțile. Specialiștii spun însă că cel mai mare merit pentru această generație extraordinară îi aparține lui Gheorghe Hagi.

În plus, chiar și "Regele" însuși a ținut să sublinieze acest aspect, fără lipsă de modestie. Ce e drept, are și argumente, însă Anghel Iordănescu a ținut să-i dea replica. Fostul selecționer a glumit pe seama fostului său elev.

"Cred că nu ar trebui să ne repezim cu afirmaţia că se schibă mentalitatea. Mentalitatea nu o schimbi de pe o zi pe alta, se schimbă mai greu. De acord cu ce spune Gabi Balint, cu modul în care au fost crescuţi şi educaţi la Gică Hagi. Dar una e să joci în competiţia internă şi alta e la alt nivel, şi în mod special la prima noastră reprezentativă.

Dar jos pălăria pentru ceea ce a făcut Hagi. Fotbalul românesc îi datorează enorm. Această Academie a lui este singurul proiect fotbalistic adevărat care s-a petrecut de 20 de ani încoace, poate chiar mai mult. Jos pălăria pentru că a crescut şi promovat aceşti jucători. I-a depistat, i-a văzut, i-a selecţionat şi i-a format după filosofia lui fotbalistică.

Dar hai să nu vorbim prea mult de Hagi, că i se urcă la cap, începe şi ăsta să vorbească... Şi aşa în ultima perioadă l-am văzut la televizor, numai el vorbeşte. Dar are dreptul, într-adevăr, pentru că că el a susţinut fotbalul românesc în ultima perioadă", a spus Anghel Iordănescu în exclusivitate la Digi Sport, la Fobal Club.

România U21 | 9 jucători din lotul naționalei de tineret sunt formați de Academia Hagi

Dintre cei 23 de jucători convocați de Mirel Rădoi în lotul României U21, nu mai puțin de 9 au fost formați de Academia Hagi sau măcar au trecut pe acolo. Este o cifră incredibilă, ceea ce-i dă dreptul lui Hagi să-și culeagă laudele. În plus, "Regele" spunea de multă vreme că își dorește ca inclusiv echipa națională mare a României să fie formată pe scheletul jucătorilor săi.

Jucătorii din lotul României U21 formați de Academia Hagi:

Cristi Manea - 21 de ani, fundaș dreapta sau central - cotă de piață 4 milioane de euro
Radu Boboc - 20 de ani, fundaș dreapta sau central - cotă de piață 900.000 de euro
Dragoș Nedelcu - 22 de ani, mijlcoaș central - cotă de piață 1,5 milioane de euro
Alexandru Cicâldău - 21 de ani, mijlocaș central - cotă de piață 4 milioane de euro
Tudor Băluță - 20 de ani, mijlocaș central - cotă de piață 4,5 milioane de euro
Ianis Hagi - 20 de ani, mijlocaș central - cotă de piață 6 milioane de euro
Cătălin Căbuz - 23 de ani, portar - format la Sibiu - a trecut pe la Academia Hagi, de mai multe ori - cotă de piață 650.000 de euro
Andrei Ciobanu - 21 de ani, extremă dreapta - cotă de piață 800.000 de euro
Virgil Ghiță - 21 de ani, fundaș central - cotă de piață un milion de euro

România a ajuns în semifinale Euro 2019, după ce a debutat fantastic cu Croația, pe care a învins-o cu 4-1, apoi a învins puternica reprezentativă a Angliei, 4-2, iar în ultimul meci din grupa C, a remizat cu vedetele de zeci de milioane de euro ale Franței, scor 0-0.

Astfel, "tricolorii" s-au calificat de pe primul loc al grupei C în semifinale și astfel și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, acolo unde România nu a mai ajuns din 1964.

În semifinalele de la Euro 2019, România U21 va întâlni reprezentativa Germaniei, joi, de la ora 19:00.

Etichete: gheorghe hagi , romania u21 , romania - germania , anghel iordanescu , euro 2019 , romania u21 euro 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Țara care își mută capitala pentru că actuala se scufundă în mare. Pentru asta, se construiește un oraș de la zero

Indonezia se pregătește să își mute capitala din Jakarta în Nusantara, aflat încă în construcție. Noul oraș va costa 35 de miliarde de dolari și nu va fi finalizat până în 2045. Decizia a fost luată din cauza crizei climatice, deoarece Jakarta se scufundă ușor-ușor în mare, scrie Business Insider.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Suprinzător! Anunțul lui Gigi Becali despre jucătorul de la FCSB căruia ”îi plătește salariul degeaba de 3 ani”

Video S-a terminat! Cea mai în formă jucătoare din lume a fost învinsă, după o serie de vis

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

După ce FCSB a câștigat titlul, Giani Kiriță a făcut un anunț neașteptat

Citeşte şi

Gică Hagi și Gigi Becali, în cursă pentru același jucător! "Regele" a făcut anunțul în direct

Video Surpriză! Gheorghe Hagi nici nu vrea să audă: ce a spus despre ”bijuteria” de 76.000.000€ de la Constanța

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”