Ionuț Radu, la finalul meciului România U21 - Anglia U21, 2-4, i-a dedicat un moment special surorii sale, Ema, dispărută acum 13 ani: ”Îți datorez tot. Te iubesc, Ema!”

Sora lui Ionuţ Radu a murit când el avea 9 ani. "I-am promis că o duc pe toate stadioanele lumii". Drama unui om minunat

22.06.2019, 12:58
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Ionuţ Radu este căpitanul României U21 şi unul dintre liderii unei generaţii care ne-a dus la EURO 2019 şi care ne-a redat demnitatea în fotbalul european. Una ciobită de-a lungul anilor, după retragerea Generaţiei de Aur şi după ce Mutu, Chivu, Pancu şi Lobonţ au renunţat şi ei să mai joace.

Ionuţ Radu este cea mai puternică voce a tinerilor struniţi de Mirel Rădoi, jucătorul din a cărui forţă probabil că se hrănesc inclusiv o parte dintre colegii lui. Şi poate că puterea lui Radu vine şi din drama pe care a trăit-o în urmă cu 13 ani.

La meciul România-Anglia 4-2, portarul român a avut mai multe intervenţii salvatoare, fără de care nu am fi terminat partida cu o victorie.

Ionuţ Radu a fost din nou extraordinar, chiar dacă România a luat două goluri de la Anglia

Vineri seară, la Cesena, portarul tricolorilor a avut din nou alături de el, "mereu la bara din dreapta", tricoul pe care este imprimat chipul Emei, sora lui, care a murit acum 13 ani.

"Tricoul cu Ema îl am am de când sunt în Italia. E un tricou pe care l-am făcut eu, ca o dedicație pentru ea. Îl iau mereu în poartă cu mine! Când eram mici i-am promis că o voi duce pe toate stadioanele mari din lume. Am trei fraţi. Alexandra avea 14 ani, iar eu aveam 9 când a decedat.

Tricoul îl las întotdeauna la stâlpul din dreapta. Este modul prin care eu o simt aproape şi simt că e cu mine", a povestit Ionuţ Andrei Radu, recent. Următoarele stadioane pe care sperăm ca Radu să fie din nou vegheat de Ema ar trebui să fie la Tokyo. Acolo unde ţintim calificarea la Jocurile Olimpice 2020 după 56 de ani.

Pentru asta trebuie să ajungem în semifinale. Ca să fim sută la sută siguri de calificare ne trebuie cel puţin un punct cu Franţa.

România-Franţa se va juca luni, de la ora 22:00 şi va fi LiveText pe digisport.ro

Ionuţ Radu ne-a ţinut în viaţă şi la România-Anglia 4-2. La final a ţinut să le mulţumească românilor care au susţinut echipa într-un mod admirabil.

"Sunteţi un popor extraordinar, ne-aţi făcut mândri că suntem români, nu ne-am fi aşteptat la o atmosferă atât de entuziastă. Ne-aţi împins de la spate şi unde n-au ajuns picioarele a ajuns inima. Noi am jucat cu inima în seara asta şi asta s-a văzut la sfârşit. Echipa asta o să ajungă foarte departe. Să nu mă credeţi nebun când o spun, dar o să ajungem foarte departe", a spus Ionuț Radu la FRF TV.

Ionuţ Radu a afirmat şi că a fost cel mai important meci din cariera jucătorilor din naţională. "Mie nu mi-e frică să merg cu ei la război pentru că ştiu că dau totul pentru mine şi eu dau totul pentru ei. Şi acum am pielea de găină, dacă am plâns la final… Este o victorie istorică, am dat totul, am fost foarte motivaţi. Suntem mândri că suntem români. Ăsta e cel mai important lucru, toată lumea are un unic obiectiv, Dumnezeu lucrează pentru noi", a mai spus căpitanul naționalei de tineret.

Pe imaginile prezentate pe canalul de youtube al FRF, la minutul 3:00, este imaginea cu Ionuţ, care plânge şi le arată românilor poza cu cea pe care o consideră îngerul său păzitor.

Sursa: FRF TV

Etichete: romania u21 , romania anglia , ionut radu , ionut andrei radu , euro 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere Meme”

Italienii au reacționat, după ce s-a aflat ce propunere a primit Cristi Chivu de la o cvadruplă câștigătoare UCL

Decizia luată la Rapid, după înfrângerea cu Universitatea Craiova

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Citeşte şi

Incidentul șocant a ajuns în presa din străinătate! Imagini dureroase: cum arăta iubita lui Manea după meci și ce scriu englezii

Euro 2019 | Selecţionerul Angliei, lipsă de fair-play. Ce a spus la finalul meciului

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”