Șantier Giulești / Foto CNI

"Giuleștiul este o cauză pierdută". Am rămas cu două stadioane din patru. Anunțul ministrului Ionuț Stroe

19.02.2020, 11:55
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Ministrul propus la Tineret şi Sport, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare reunite, că stadionul Giuleşti este "o cauză pierdută", în ceea ce priveşte organizarea EURO 2020, fiind dat mult prea târziu ordinul de începere a lucrărilor.

"Am transmis public că prin Compania Naţională de Investiţii vom derula reconstruirea celor patru stadioane. Şi voi începe cu Dinamo, al cărui regim juridic este neclar, acesta este şi motivul pentru care până în momentul de faţă nu s-a făcut nimic. Până nu se rezolvă problema juridică nu există niciun cadru legal ca să putem reface stadionul Dinamo, dar, atenţie, nu abandonăm acest lucru.

La Giuleşti, eu îi rog pe toţi cei care îşi închipuiau că dacă dai ordin de începere a lucrărilor în septembrie 2018, eşti gata cu el în 2019 în luna iunie, să se ridice şi să o afirme public. Deci, Giuleşti este o cauză pierdută, atâta timp cât ordinul s-a dat în septembrie 2019", a declarat Stroe.

Stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf, gata până la finalul anului

El a precizat că stadioanele Ghencea şi Arcul de Triumf vor fi gata în mare parte înainte de începerea Campionatului European de fotbal, lucrările urmând a fi finalizate până la sfârşitul anului: "În legătură cu Ghencea şi Arcul de Triumf am reuşit să aducem, accelerând ritmul de execuţie a lucrărilor, aceste două stadioane într-un stadiu normal. În momentul de faţă aceste două stadioane vor fi gata pentru antrenamentele echipelor participante: suprafeţe de joc, utilităţi, vestiare, scaune, condiţii pentru presă şi căi de acces.

Acestea sunt condiţiile pentru echipele participante care îşi doresc să desfăşoare antrenamentele, ele urmând să fie finalizate până la sfârşitul anului".

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Deputatul Ionuţ Stroe a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat.

La finalul audierilor care au avut loc la Camera Deputaţilor, s-au înregistrat 10 voturi pentru, 5 împotrivă şi 12 abţineri din partea membrilor comisiilor.

Agerpres

Etichete: euro 2020 , stadion arcul de triumf , stadion ghencea , stadion giulesti , ionut stroe


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Ratează EURO 2024: jucătorul de la Real Madrid, indisponibil

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

"Eroul de la Sevilla", impresionat de puștiul din poarta Corvinului. ”O să mai auzim de el”

Citeşte şi

Foto Unde s-a antrenat Farul în dimineața meciului cu FCSB. ”Ne predau această lecție”

Italia este noua campioană a Europei! Rezultatele complete de la EURO 2020

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”