Lukaku i-a dedicat lui Eriksen primul gol de la EURO 2020 / Foto Getty Images

Belgia - Rusia 3-0, în grupa B de la EURO 2020. Lukaku, de neoprit la Sankt Petersburg

articol scris de Digi Sport
12.06.2021, 23:25
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Meciul Belgia - Rusia, din cadrul primei etape a B de la Campionatul European de fotbal, s-a terminat cu scorul de 3-0 în favoarea gazdelor.

Belgia, liderul clasamentului FIFA, s-a impus clar, fără emoţii, prin golurile marcate de Romelu Lukaku (10, 88) şi Thomas Meunier (34). Rusia a ajuns la şase meciuri consecutive fără victorie la EURO.

''Diavolii roşii'' au reuşit să marcheze cel mai rapid gol al turneului (până acum nu se marcase deloc în prima repriză), prin atacantul Romelu Lukaku (10), care a profitat de intervenţia stângace a lui Semenov, la centrarea lui Mertens.

Belgia - Rusia 3-0, în grupa B de la EURO 2020. Lukaku, de neoprit la Sankt Petersburg

Rusia a încercat să dea o replică rapidă, dar Courtois a fost la post la mingea expediată cu capul de Mario Fernandes (14).

Belgienii şi-au majorat avantajul în min. 43, când Meunier a reluat în plasă mingea respinsă de Şunin la şutul lui Th. Hazard.

Cea mai ameninţătoare situaţia pentru poarta belgienilor a venit în min. 84, la centrarea lui Golovin, când Boyata a respins nefericit, fiind aproape de autogol.

Lukaku a închis tabela în min. 88, cu un şut de la 15 metri, după ce a fost lansat de Meunier.

Atacantul lui Inter are şapte goluri în ultimele sale opt meciuri, ajungând la 62 de goluri pentru Belgia în 94 de selecţii. O altă dovadă a jocului ofensiv al belgienilor este faptul că au marcat în ultimele lor 31 de partide.

În etapa a doua, pe 17 iunie, Belgia va înfrunta Danemarca, la Copenhaga, iar Rusia va juca tot la Sankt Petersburg, contra Finlandei, pe 16 iunie.

Agerpres

Belgia - Rusia 3-0

  • Belgia: Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen (Vermaelen 77) - Castagne (Meunier 17), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard - Mertens (E. Hazard 72), Lukaku, Carrasco (Praet 77)
  • Selecționer: Roberto Martinez
  • Rusia: Shunin - Fernandes, Semenov, Dzhikiya, Zhirkov (Karavaev 43) - Ozdoev, Barinov (Diveyev 46) - Zobnin (Mukhin 63), Golovin, Kuzyayev (Cheryshev 30) (Miranchuk 63) - Dzyuba
  • Selecționer: Stanislav Cherchesov

Min. 90+3: Fluier final! Belgia începe perfect turneul final.

Min. 88: GOOOL Belgia! Meunier l-a servit perfect pe Lukaku, care a scăpat singur cu Shunin și a înscris cu sânge rece, pentru 3-0.

Min. 63: Ce schimbare! Intrat în minutul 30 în locul lui Kuzyayev, Cheryshev este acum înlocuit de Miranchuk! Fostul jucător de la Real Madrid a petrecut doar 33 de minute pe teren, după ce l-a dezamăgit pe selecționer.

Min. 45+2: Pauză la Sankt Petersburg. Lukaku a deschis scorul și apoi i-a dedicat golul lui Christian Eriksen.

Min. 34: GOOOL Belgia! Intrat în minutul 17, Meunier majorează diferența.

Min. 19: Dendoncker putea marca din interiorul careului, dar mingea i-a sărit înintea șutului și a trimis peste transversală dintr-o poziție ideală.

Min. 10: GOOOL Belgia! Lukaku deschide scorul după o gafă a lui Semenov.

Galerie Foto

Min 1: A început meciul Belgia - Rusia!

Belgia, formație care nu se va putea baza pe Kevin De Bruyne și Axel Witsel la debut, considerată una dintre favoritele turneului, pornește cu prima șansă în acest joc și, de altfel, în grupa B, din care mai fac parte Danemarca și Finlanda.

Partidele din grupa B de la Euro vor fi găzduite de Rusia, la Sankt Petersburg și Danemarca, la Copenhaga. Duelul Belgia - Rusia se va disputa pe arena din Sankt Petersburg, care are o capacitate de 68.000 de locuri.

Belgia debutează la EURO 2020 după nouă partide consecutive, inclusiv amicale, fără înfrângere, înregistrând șapte victorii și două remize, cu Cehia, 1-1, în preliminariile Mondialului și Grecia, 1-1 într-o partidă de verificare.

Ultimul eșec al belgienilor datează din 11 octombrie 2020, 1-2 cu Anglia din Liga Națiunilor.

De partea cealaltă, Rusia a pierdut ultimul meci oficial disputat, 1-2 cu Slovacia în preliminariile Campionatului Mondial, iar în precedentele două jocuri, ambele de verificare pentru EURO, a înregistrat o remiză, 1-1 cu Polonia, și o victorie, 1-0 cu Bulgaria.

Belgia - Rusia LIVE TEXT, ora 22:00, echipele probabile

  • Belgia: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Dendoncker, Carrasco - Hazard, Lukaku, Mertens
  • Rusia: Shunin - Semeynov, Dzhikiya, Diveyev - Karavayev, Zobnin, Ozdoyev, Zhirkov - Miranchuk, Golovin - Dzyuba

Etichete: campionatul european , sankt petersburg , belgia-rusia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Alertă la Dinamo! 4 jucători sunt OUT pentru turul cu Csikszereda: anunțul lui Zeljko Kopic

Oficial A semnat: antrenor în SuperLiga până în 2025

Gata! E OUT de la Tottenham, din vară

Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Citeşte şi

Italia este noua campioană a Europei! Rezultatele complete de la EURO 2020

Galerie Foto Nemții au descoperit ce dispozitiv a purtat Georgina Rodriguez prins de sutien, la meciul Belgia - Portugalia

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”